Streetfood tour Yogyakarta

yogyakarta streetfood alun alun

food tour Indonesia street foodStreetfood tour 

Ontdek de eetcultuur en tradities van Jogja tijdens deze populaire tour.

De tour begint aan het einde van de middag en duurt tot aan het begin van de avond. Proef het lekkerste eten en ga naar de meest favoriete eettentjes van Jogja.
Gedurende ongeveer 3 uur probeert u verschillende soorten eten op verschillende plekken. Het eten en drinken is inclusief .

Neem contact op en vraag naar de mogelijkheden >>>

Indonesische kookcursus

kooklessen in indonesie

Een geweldige kookervaring!

Samen naar de markt >
Koken bij locals >
Bekend uit de Indah >

(al het eten is inbegrepen)

Nadat we de afgelopen jaren vele bezoekers te hebben mogen ontvangen tijdens virtuele kookworkshops, verwelkomen we je nu graag in levende lijve in onze prachtige stad Jogjakarta, het culturele centrum van Java.
De stad die bekend staat om haar gastvrijheid.


Wat staat er op het menu ?

kurkuma uit de natuur✔ Eerst bezoeken we de lokale markt die om de hoek ligt. We lopen rond en kiezen de beste verse ingrediënten voor onze maaltijd. Ontdek waar de belangrijkste ingrediënten vandaan komen.
Alle smaken, specerijen en kruiden die je verwerkt terugvindt in potjes en blikjes in de voedselketen over de hele wereld vind je hier vers (rechtstreeks van de boer) op onze lokale markt. Geniet van de georganiseerde chaos, vriendelijke mensen en leer onderhandelen met een glimlach.

✔  Samen gaan we een maaltijd bereiden. Leer alle trucs en tips om de lekkerste Indonesische maaltijd te bereiden. Omdat we gebruik maken van verse ingrediënten die door het jaar heen kunnen verschillen, proeven we veel tijdens het koken om er zeker van te zijn dat de maaltijd op zijn lekkerst zal smaken. Herken jij de verschillende smaken van de ingrediënten? Leer hoe je ze kunt mixen tot de perfecte maaltijd. Wij koken met passie.

gado gado cooking class✔ Naast de maaltijd kunt u lokale favoriete snacks en drankjes proberen. Afhankelijk van het seizoen probeer je bijvoorbeeld vers fruit met een pittige twist of drink je gemberthee. Vraag alles wat je graag wil weten over Indonesië en Yogyakarta.

✔ Deel onze verhalen. Zoals de meeste onderdelen van het dagelijks leven op Java kan eten een spirituele betekenis hebben en zijn ingrediënten en speciale gerechten verbonden met het culturele erfgoed van Java. We vertellen je hier graag over.

✔ En het allerbelangrijkste: samen ontspannen en genieten we van onze eigen bereide verse maaltijd.


Een geweldige ervaring; 3,5 uur vol eten en Javaanse gastvrijheid.
Shop, kook en eet als een local! 


local market Indonesia

Goed om te weten ✔

  • Wij verwelkomen u graag in ons huis in Yogyakarta
  • Vegetariërs zijn meer dan welkom
  • Geen extra kosten, eten, hapjes en drankjes zijn inbegrepen
  • We beginnen om 16.30 uur en verwachten rond 20.00 uur klaar te zijn met eten
  • Je hoeft niet te helpen met de afwas 😉
  • Privé tour
  • Je krijgt het authentieke recept uitschreven mee naar huis, zodat je thuis dezelfde maaltijd kunt bereiden voor je familie en vrienden
  • Heeft u allergieën of speciale wensen, laat het mij dan van tevoren weten

Praktische informatie ✔

Beschikbaarheid: elke dag
Aanvangstijd: 16.30 uur
Duur: 3,5 uur.
Taal: Engels
Beperkte aantal plaatsen: controleer beschikbaarheid en reserveer op tijd


Wat neem je mee? ✔

  • Goede appetite

Waarom mag je deze tour niet missen? ✔

– Geweldig eten

– Een leuke rondleiding op een lokale markt

– Je ziet hoe de lokale bevolking leeft

– Maak kennis met Javaanse gastvrijheid

– Leer de geheimen van de Javaanse keuken kennen

– Probeer nieuwe dingen

– Deel onze passie

– Supergezellig

– Vraag alles wat je wilt weten

– Foto’s en herinneringen


Neem contact op en vraag naar de mogelijkheden >>>


Bekend uit de Indah

Indah is het tijdschrift voor de Nederlands-Indische gemeenschap in Nederland.
In het culinaire nummer van november/december 2023 is een artikel gewijd aan de kookworkshop van Dwi!

“Shop, kook en eet als een local in Yogyakarta”

 


De kookles en het diner waren onvergetelijk

“Onze driedaagse tour begon met het ophalen van de luchthaven in Yogyakarta. We hadden veel activiteiten afgesproken bij het boeken en ik moet Pardi echt bedanken omdat hij zo geduldig was met al mijn verzoeken en hij erin slaagde alles in te passen in de tijd die we hadden. Afgezien van de “must see” in het gebied, waren de kookles en het diner dat we met zijn vrouw hadden onvergetelijk, evenals de batikcursus (we hebben onze batik echt helemaal vanaf het begin gemaakt en verschillende technieken ervaren).

Hij regelde ook de lange transfer naar Malang.
Alles verliep vlot.”

Francesca uit Italië, mei 2023 ⭐⭐⭐⭐⭐


Ramayana ballet

Ramayana dans Yogyakarta

Ramayana Ballet

Ramayana Ballet Yogyakarta‘s Avonds komt het Ramayana-verhaal tot leven. Meer dan 200 professionele dansers en muzikanten treden op in de stad Yogyakarta of in het openluchttheater met de verlichte Prambanan-tempels als achtergrond.

Een verhaal over liefde, oorlog en mystieke gebeurtenissen. Een jonge prinses wordt ontvoerd door een boze demon. Haar minnaar, zijn broer en een aap, ondernemen actie om haar te redden. De kostuums, de dans, muziek en sfeer zullen je betoveren. Het wordt een magische avond.

Het theater biedt een samenvatting van het Ramayana-verhaal op papier in verschillende talen, en op schermen wordt het verhaal ook verteld, om ervoor te zorgen dat je het ballet volledig begrijpt. Als je van november-april naar Indonesië reist, kun je de Ramayana-balletvoorstelling bekijken in een overdekt theater. Als u in het droge seizoen reist, kunt u genieten van ballet in het openluchttheater.

Neem contact op en vraag naar de mogelijkheden >>>

Dansvoorstelling Prambanan Yogyakarta