Indonesie
9,8

Vrouwenkampen Ambarawa en Banjoebiroe bezoeken

Excursie Tweede Wereldoorlog Ambarawa 

kerkje bij vrouwenkamp 9 Ambarawa
Het kerkje bij vrouwenkamp 8 en 9 Ambarawa

Voor veel Nederlanders zijn aan Ambarawa en Banyubiru (Banjoebiroe) herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog verbonden. Duizenden voornamelijk vrouwen en kinderen verbleven hier in Japanse gevangenschap in interneringskampen.
In Ambarawa waren de Jappenkampen  6,7, 8 en 9 en het kamp Soemowono gevestigd, in Banyubiru de vrouwenkampen 10 en 11. Ook in Semarang waren Japanse gevangenkampen.

Onder de kinderen en kleinkinderen van de slachtoffers bestaat een groeiende interesse om de plekken te bezoeken waarover zij hebben gehoord of gelezen.

Banjoebiroe vrouwenkamp bezoekenEen deskundige gids neemt u mee naar het verleden.
We kunnen helaas niet alle locaties van dichtbij bezoeken, maar op sommige plekken vinden we nog herinneringen van vroeger. Bezoek een herdenkingsmonument ter nagedachtenis van de in de oorlog omgekomen nonnen op de begraafplaats bij het kerkelijk centrum.

In Soemowono is nog het oude KNIL complex te vinden dat tijdens de Tweede Wereldoorlog door de Japanners werd gebruikt als interneringskamp.

Vrouwenkamp ambarawa bezoekenHet is mogelijk het reisschema deze dag aan te passen aan uw persoonlijke familiegeschiedenis of interesses. Laat van te voren weten waar uw interesse ligt of welke plekken verbonden zijn met uw familiegeschiedenis zodat de excursie hierop kan worden aangepast.