Stadstour of excursie in Bandung

Bandung oude gebouwen

Stadswandeling met gids in Bandung


Het verleden herleeft

Bandung geschiedenis

Zelf de stad ontdekken is leuk, maar een lokale gids maakt een stadswandeling nog leuker.
Door de verhalen en uitleg ziet u het verleden herleven. Kunt u zich voorstellen hoe de stad 100 jaar geleden bruiste? In de koloniale tijd ontmoette de elite die rijk geworden was van de theeplantages elkaar hier en werd er volop gewinkeld in de luxe winkelstraat.

We nemen je graag mee terug in de tijd. De statige art-deco gebouwen staan al op je te wachten.


Wat is het plan?

Kopi Aroma Bandung  We lopen door het centrum van Bandung, door de oude winkelstraat. De stad is modern en levendig, en trekt nog steeds vele mensen uit de omgeving naar de vele winkels. Alleen zijn het nu vooral mensen op koopjesjacht naar goedkope merkkleding.

Onderweg zijn de sporen uit het verleden nog duidelijk zichtbaar. De stad heeft veel art-deco gebouwen. Loop door dezelfde straten als Charlie Chaplin.  Bedenk je hoe de koetsen hier stopten voor de klassieke hotels, zodat de “heren van de thee” hier van een uitgebreide rijsttafel konden genieten of overnachtten in de oude hotels die tot de dag van vandaag gasten van over de hele wereld welkom heten.

kopi aroma bandung

De heerlijkste koffie wordt gemaakt bij “Kopi Aroma”. Al meer dan 90 jaar, volgens oud recept, verkoopt de oude familiebedrijf de lekkerste koffie. Kijk binnen en waan je terug in de tijd.

Sinds 1918 kun je heerlijk eten en koffiedrinken bij Maison Bogerijen, de oude patisserie van dhr L van Bogerijen.  Zelfs de gouverneur generaal kwam hier weleens eten! Schuif aan en proef van het oude Nederlandse gebak.


Terug in de tijd

3 uur vol geschiedenis en cultuur
Art-deco, koffie en Sundanese gastvrijheid


Goed om te weten ✔

 • Wij verwelkomen u graag in onze prachtige stad Bandung
 • Geen extra kosten
 • Door de tour te doen, maak je kennis met het verleden en begrijp je het heden beter 😉
 • Privé rondleiding
 • Heeft u allergieën of speciale wensen, laat het mij dan van tevoren weten
 • Voor alle leeftijden

Praktische informatie

Beschikbaarheid: elke dag
Duur: 3 uur.
Inbegrepen: gids
Taal: Engels
Beperkt aantal plaatsen: controleer beschikbaarheid


Koloniale gebouwen in BandungWat neem je mee? ✔

Comfortabele kleding en schoenen

Zonnebrand/hoed of pet


Waarom mag je deze tour niet missen? ✔

– Een leuke rondleiding door het stadscentrum

Bethel kerk Bandung

– Interessante verhalen

– Maak kennis met het verleden

– Leer meer over geschiedenis en cultuur

– Probeer nieuwe dingen

– Deel onze passie

– Veel gezelligheid

– Vraag alles wat je wilt weten

– Foto’s en herinneringen


Neem contact op en vraag naar de mogelijkheden >>>

Tangkuban Perahu vulkaan

Tangkuban Parahu

Tangkuban Perahu “De boot die op de kop ligt”

Deze vulkaan is ongeveer 2000 meter hoog.Tangkuban Perahu vulkaan
De naam van de vulkaan, Tangkuban Perahu betekent in het Sundanees “de boot die op de kop ligt”.


Een triest liefdesverhaal

Het verhaal gaat, dat lang lang geleden de mooie Dayang Sumbi hier woonde. Ze stuurde haar zoon Sangkuriang weg omdat hij niet gehoorzaam was. De goden hadden medelijden met haar en gaven haar eeuwige jeugd.

Na vele jaren besloot haar zoon terug te keren. Hij ontmoette zijn moeder, maar herkende haar (door haar jeugdige uitstraling) niet. Ze werden verliefd en hadden zelfs huwelijksplannen. Dan herkent Dayang Sumbi haar zoon aan een litteken. Dayang probeert het huwelijk te stoppen en vraagt daarom aan haar zoon, die nog steeds niet weet dat zij zijn moeder is, een in haar ogen onmogelijke taak te volbrengen. Ze vraagt hem om haar op de huwelijksdag bij haar huis, in een boot op halen.
Omdat haar huis op een heuvel staat, moet Sangkuriang een dam in de rivier leggen om het water uit de rivier te laten stijgen tot aan het huis van Dayang. Ook moet hij een grote boot bouwen, voordat de zon opgaat.
Sangkuriang wil zo graag trouwen dat hij mythische krachten aanroept om hem te helpen. Hij kapt een grote boom en hiervan maakt een prachtige sierlijke huwelijksboot. (De boomstronk van deze boom is nog steeds te zien. Dit is de berg Bukit Tunggul). De bouw verloopt spoedig en Dayang Sumbi, die bang is dat haar zoon erin zal slagen aan haar opdracht te voldoen, zorgt ervoor dat er rode kleden in het oosten worden neergelegd, zodat de indruk ontstaat dat de zon al opkomt. Haar zoon, die inderdaad denkt dat de zon al opkomt en dat hij heeft gefaald, schopt de dam uit frustratie kapot. Er ontstaan grote overstromingen en de boot blijft op de kop achter.
De boot is nu nog steeds te zien: de boot ligt op de kop, boven op de vulkaan. En als je over de rand van de krater omlaag kijkt, kan je nog steeds het bruiloftsvuur zien gloeien.



Bezoek de vulkaan

De vulkaan heeft drie verschillende kraters:

 • De Ratu krater is makkelijk te bereiken. U kunt met de auto tot aan de top rijden.
 • De Domas krater ligt verder naar beneden, na ongeveer een uur wandelen bereikt u deze krater.
  Deze wandeling kunt u (tot 14.00 uur) maken met een lokale gids. Bij deze krater hangt een zwavelgeur. Met de gids kun je dichtbij de krater komen en zelfs een eitje koken in het hete water.
 • Kawah Upas is de oudste krater. Uit deze krater komen giftige gassen en kan daarom niet bezocht worden.

De Tangkuban Perahu vulkaan is populair en is tussen 07.00 en 17.00 uur te bezoeken. ‘s Ochtends is het uitzicht het best en is het nog relatief rustig. U vindt hier ook vele vasthoudende verkopers en zelfbenoemde “gidsen” die ongevraagd meelopen. Het is goed dit van te voren te weten, zodat u hier rustig aan voorbij kunt gaan.

Vlakbij de berg ligt het dorpje Ciater. Hier vind je warmwaterbronnen en spa’s. De hotsprings zijn 24 uur per dag geopend.


Neem contact op voor een tour >>>


Favoriete hotels bij Ciater (zwemmen in bronwater)

Gracia Spa Resort

Afbeelding uit fotogalerij van de accommodatie
bron: booking.com

Gracia Spa Resort op booking.com>>>

Kawah Putih (Witte Krater) en de Patuha vulkaan

Kawah Putih Bandung

Kawah Putih, de “Witte Krater”

Ten zuiden van Bandung ligt de Kawah Putih, dit betekent letterlijk “witte krater”. In vergelijking met de Tangkuban Perahu en de Ciater warmwaterbronnen, zijn de Kawah Putih vulkaan en de warmwaterbronnen van Kawah Rengganis minder toeristisch. Kawah Putih is een zwavelmeer in een van de twee kraters van de Patuha vulkaan. Patuha staat voor “pak tua” wat oude man betekent. In de dorpen in de omgeving van de Patuha geloofde men dat dit de oudste berg is en dat hier de geesten van de voorouders samenkomen. De berg is 2434 meter hoog.

De kleuren van het landschap zijn onwerkelijk: het water is azuurblauw/turquoise en het zand is geel. Omdat het meer hoog ligt is het hier koel. Via een houten vlonder kan je in het meer lopen.

Vanwege de sterke zwavellucht kan je niet te lang dicht bij het meer blijven staan. Het water bevat zoveel zwavel dat het giftig is. Vroeger werd hier zwavel gewonnen, resten van de fabriek zijn nog terug te vinden.
Het is mogelijk naar boven te lopen voor een mooi uitkijkpunt. Als u geen zin heeft om te lopen is het vaak mogelijk tegen een kleine vergoeding, hier gebracht te worden achter op een motorfiets. Op de berg zijn ook mooie wandeltochten te maken.

Neem contact op en vraag naar de mogelijkheden >>>