Indonesië
9,8
Binnenlandse vluchten Indonesië
9,8

Reizen per vliegtuig

binnenlandse vluchten IndonesieZijn binnenlandse vluchten in Indonesië veilig?

Lange tijd hadden de lokale vliegtuigmaatschappijen in Indonesië een slechte naam. Gelukkig is dit veranderd. De veiligheid is door de jaren heen sterk verbeterd en in 2018 zijn alle luchtvaartmaatschappijen door de Europese Unie veilig bevonden en van de lijst met onveilige vliegtuigmaatschappijen gehaald (de Air Safety list). Dit betekent dat alle luchtvaartmaatschappijen aan de Europese standaard voldoen.

In totaal 22 luchtvaartmaatschappijen verzorgen in Indonesië relatief goedkoop de binnenlandse vluchten tussen de eilanden en steden. Reizen per vliegtuig is ideaal om snel grote afstanden af te leggen en dus tijd te besparen.

De belangrijkste vliegmaatschappijen zijn:

Garuda Indonesia

garuda service

Garuda is de nationale luchtvaartmaatschappij van Indonesië en heeft een marktaandeel van rond de 25%. Garuda bestaat sinds 1950 en staat bekend om hun goede service.

Garuda is door Skytrax beoordeeld als een 5-Star Airline.
“Skytrax World Airline Star Rating” bestaat sinds 1999. Skytrax is een internationaal erkend en gerenommeerd instituut dat wereldwijd de kwaliteit van luchtvaartmaatschappijen beoordeelt. De hoogst haalbare score is 5 sterren. Skytrax beoordeelt de vliegmaatschappijen op bijvoorbeeld het comfort, de bagage, de catering, hygiëne en de service van het personeel.

De service van het personeel is iets waar Garuda zich nadrukkelijk mee onderscheidt. De kosten van de tickets zijn iets hoger dan bij de low-cost maatschappijen, maar dit zie je terug in het comfort en de service.

Sriwijaya Air

Sriwijaya Air bestaat sinds 2003 en is vernoemd naar de oude Sriwajaya dynasty uit de 7e eeuw. Het heeft een  marktaandeel van 10%. Skytrax heeft Sriwijaya als 3-Star Airline gewaardeerd.

Batik Air

Batik Air maakte de eerste vlucht in 2013. Het is een 3-Star Airline en het “zusje” van de budget Airline Lion Air. Batik air heeft vooral binnenlandse bestemmingen, maar vliegt ook op bijvoorbeeld Singapore en Australië.

Low-Cost Airlines

citilink domestic flight

Skytrax beoordeelt low-cost airlines als aparte categorie. Hierbij wordt rekening gehouden met de relatie tussen prijs en kwaliteit. Ook hier is de hoogst haalbare score 5 sterren.

Citilink

Citilink is een dochter van Garuda, heeft een marktaandeel van 10% en verzorgt vooral vluchten op Java en Bali.
Het is door Skytrax beoordeeld als een 4-Star Low-Cost Airline.

Lion Air

Lion Air bestaat sinds 1999 en is uitgegroeid tot de grootste luchtvaartmaatschappij binnen Indonesië met marktaandeel van rond de 40%. Lion Air vliegt op meer dan 60 bestemmingen, grotendeels in het binnenland, maar ook een paar in het buitenland.
Skytrax heeft Lion Air beoordeeld als een 3 star Low-Cost Airline.
airasia

Bij Lion Air wordt strikt de hand gehouden aan de bagagevoorschriften.

Indonesia AirAsia

Sinds 2004 is “AirAsia Indonesia” begonnen als dochteronderneming van de Maleisische maatschappij Air Asia. Het heeft in Indonesië een marktaandeel van 5%. Air Asia staat bij Skytrax als 3-Star Low-Cost Airline genoteerd.

Super Air Jet

Super Air Jet bestaat sinds 2021 en wil zich richten op jonge prijsbewuste klanten. Skytrax heeft nog geen beoordeling gegeven.


Vergelijk eenvoudig de prijzen op booking.com>>>

booking flightsbooking flights


Wil je onderweg meer zien van het land of reis je liever iets milieuvriendelijker?
Pak dan de trein of huur een auto met chauffeur >>>