Indonesië
9,8

Garut

Garut en Kampung Naga

Boek direct uw chauffeur voor een bezoek aan Garut >>>

Garut ligt in een mooie landelijke omgeving. Hier is het klimaat relatief koel.  De omgeving is rustgevend en relaxed.
In deze streek worden veel citrusvruchten, appels, tabak en thee verbouwd.
Alles is hier meer relaxed. De boeren gebruiken vaak maar kleine stukken land waardoor je hier soms nog buffels aan het werk ziet.
In de koloniale tijd werd Garut wel het “Zwitserland van Java” genoemd omdat het tussen de bergen ligt. Je vindt hier bronnen en spa’s met helder bergwater waar een genezende werking aan wordt toegekend.
Veel mensen houden van deze landelijke streek. Charlie Chaplin was één van hen.

Cipanas bronnen en spa’s 

Cipanas ligt vlakbij Garut en staat bekend om het bronwater waar een helende werking aan wordt toegeschreven. Het dorp kent verschillende resorts waar je kan overnachten aan het water. Het ene resort is meer ingesteld op kinderen en heeft bijvoorbeeld een waterpark. Andere resorts zijn romantischer met huisjes aan het water.

Talaga Bodas

Talaga Bodas is een zwavelmeertje bij een krater. Dit is een eenvoudige en rustige plek. Er zijn hier verscheidene baden met natuurlijk warm water (verwarmd door warmwaterbronnen). Ook zijn er zeven buizen waaruit bronwater stroomt en waar je van het heldere bronwater kunt genieten.

Cangkuang tempel

Cangkuang eilandVroeger was Cangkuang een eiland. Nu is het een schiereiland. Toch blijft het leuk het Cangkuang per bamboe vlot te bezoeken. Midden op het eiland ligt de kleine Cangkuang tempel. Dit is een van de weinige Hindoe tempels die ooit gevonden zijn in West Java. De tempel is gebouwd in de achtste eeuw. In de tempel bevindt zich een klein beeld van Shiva.

De tempel werd in 1893 beschreven door de heer Vorderman van het Bataviaasch Genootschap. Naar aanleiding van deze beschrijving is in 1966 een onderzoeksteam op zoek gegaan en is de tempel teruggevonden en gerestaureerd.

Op het eiland ligt Eyang Arif Muhammad begraven. Arif Muhammad was een soldaat van het Mataramse Rijk die mee vocht tegen de VOC in Batavia in de 17e eeuw. De aanval werd afgeslagen door de Nederlanders en Eyang Arif Muhammad vestigde zich op Cangkuang, waar hij de lokale bevolking bekeerde tot de Islam.

In kampung Pulo bevinden zich nog steeds de nakomelingen van deze bekeerlingen. In het dorp mogen maar zes families wonen . De families zijn moslim maar houden ook tradities in stand die hun basis vinden in het Hindoeïsme. Ook zijn er nog regels die specifiek door Eyang Arif Muhammed zijn ingevoerd. Zo worden in het dorp geen dieren met vier poten gehouden, is woensdag een rustdag en wordt er niet op gongs of gamelan gespeeld.

Vulkaan Papandayan

Gunung Papandayan
Gunung Papandayan De vulkaan Papandayan is nog vrij ongerept en rustig. De wandeling naar de top is een stevige maar niet al te moeilijke wandeling, waar je een aantal uren mee bezig bent. De wandeling is alles behalve saai en leidt je door een soort maanlandschap. Je loopt tussen opspuitende geisers,  borrelende modderpoelen en poelen ... Lees meer

Kampung Naga

Kampung Naga (“draken-dorp”) is een authentiek dorpje dat bestaat uit 111 traditionele huisjes aan een rivier omringd door rijstvelden. In dit traditionele dorp leeft men nog zonder elektriciteit, internet, of gemotoriseerd vervoer. De ongeveer 400 inwoners leven zoals hun voorouders altijd hebben geleefd, in harmonie met de natuur.

kampung nagaHet dorp heeft een houten moskee. De oproep tot gebed gebeurt hier niet via luidsprekers maar via de traditionele trom. De bouwmaterialen van de huizen komen uit de natuur. De huizen moeten gericht zijn op het noorden of het zuiden en mogen niet worden geverfd. De huisjes staan op palen en via een opening in de keukenvloer worden de kippen die onder de woningen rondscharrelen gevoerd.

Kampung Naga is een zelfvoorzienend dorp. De dorpsbewoners kunnen in hun eigen behoefte voorzien. Er zijn visvijvers, ze houden geiten, schapen en kippen en verbouwen rijst.
Ook worden er souvenirs aan toeristen verkocht en toeristen mogen alleen worden rondgeleid door de bewoners van het dorp.


Favoriete hotels bij Garut:

Villa Cahaya

Afbeelding uit fotogalerij van de accommodatie
Bron: Booking.com

Villa Cahaya op Booking.com >>>