Indonesië
9,8

Pangandaran

Pangandaran

Boek direct uw chauffeur voor een bezoek aan Pangandaran >>>

Green CanyonPangandaran is  gelegen op een schiereiland aan de zuidkust van Java. De inwoners leven al eeuwenlang van de visvangst. Je kunt hier dus heerlijk eten in een van de visrestaurantjes. Pangandaran ligt direct aan het strand en ‘s avonds kan je hier genieten van een prachtige zonsondergang. Net voor zonsondergang vliegen er grote groepen vleermuizen (vliegende honden) hoog over het strand op zoek naar een slaapplaats in de jungle.

Vlakbij het vriendelijke dorp is veel te beleven in de uitgestrekte natuur. Het natuurpark op het schiereiland bestaat uit eeuwenoud oerwoud waar veel bijzondere dieren leven.

Green Canyon (Cukang Taneuh)

De Green Canyon is magisch. Hier vaar je in een traditionele boot door het turquoise water tussen de groene jungle. Het water slingert tussen de rotsen en hier voel je je één met de natuur. Je ziet vogels, hagedissen, watervallen en uiteindelijk vaar je een grot binnen. Hier kan je zwemmen en de rotsen beklimmen. Een tocht om nooit te vergeten.


Green Valley (Citumang)

Heb je ooit van body rafting gehoord? De Green Valley is een prachtige ondiepe rivier waar je je in een zwemvest door de stroom kan laten meevoeren, over rotsen kunt klimmen en een douche kunt nemen onder de watervallen. Geniet van de tropische atmosfeer en ervaar de schoonheid van het regenwoud op een unieke manier.

Santirah river tubing

Pananjung National Park en de prachtige Green CanyonOok in de Santirah rivier kan je body raften. Deze plek ligt verder stroomopwaarts dan de Green Valley en nog verder in het oerwoud. Het is een goed alternatief als de waterstand in de Green Valley te hoog is. Laat je meevoeren door de stroom en luister naar alle geluiden uit de jungle.

National Park

In het nationale park kun je een wandeling maken door het woud en veel verschillende dieren spotten zoals makaken, apen, herten, leguanen, toekans. Ook zijn er grotten met stekelvarkens en vleermuizen. Je vindt er ook verschillende planten die je misschien kent als kamerplanten, zoals ficcus en hibiscus, of omdat ze gebruikt worden om meubels van te maken zoals rotan en teakbomen.

In het woud zijn verder nog sporen van de geschiedenis te vinden. Wees niet verbaasd als je een oude Japanse bunker uit de Tweede Wereldoorlog tegenkomt of een tempel uit een oud Soendanees koninkrijk. Het bos eindigt in een prachtig wit strand.


-Tip-

Ga met een gids op pad door het nationaal park en maak een echte jungle tocht. Laat u verassen door de vele verschillende planten en dieren die hier nog in alle rust leven en groeien.


Batu Karas (Surfing)

Batu Karas ligt op ongeveer 30 km van Pangandaran en is een prachtige plek om te leren surfen. Het is hier nog niet zo toeristisch als op Bali. Hier kun je heerlijk eten bij de lokale eettentjes en een praatje maken met de vissers en de echte authentieke sfeer proeven.
Surfplanken zijn hier te huur.


Favoriete hotels bij Pangandaran:

Hotel Bale’ku

Afbeelding uit fotogalerij van de accommodatie
Bron: Booking.com

Hotel Bale’ku op Booking.com >>>


Lagoona Beach Bungalows

Afbeelding uit fotogalerij van de accommodatie
bron: Booking.com

Lagoona beach bungalows op Booking.com >>>


Yokima Beach hotel

Afbeelding uit fotogalerij van de accommodatie
bron: Booking.com

Yokima Beach Hotel op booking.com>>>