Indonesië
9,8
Prambanan
9,8

Prambanan

Prambanan YogyakartaPrambanan

Hoe plan je je bezoek aan de Prambanan tempel? Hoe bezoek je de Borobudur en Prambanan tempel op één dag?  Hoe regel je een bezoek aan het Ramayana ballet? Kies de meest eenvoudige en relaxte oplossing: een privéchauffeur!

Boek direct uw chauffeur voor een bezoek aan de Prambanan en Borobudur>>>


Het verhaal achter de tempel

De Prambanan is een hindoeïstisch tempelcomplex dat in 1991 werd erkend als UNESCO-werelderfgoed. De Prambanan in is in de 9e eeuw, in 30 jaar tijd, door de heerser van het Mataram rijk gebouwd. De Prambanan is gebouwd in dezelfde periode als de Borobudur (rond het jaar 850), wat bewijst dat op Java het boeddhisme en het hindoeïsme vreedzaam naast elkaar leefden.

Het Prambanan-complex bestaat uit drie hoofdtempels (tot 47 meter hoog) en drie kleinere tempels.
De drie belangrijkste tempels stellen de hindoegoden Brahma (schepper), Shiva (vernietiger) en Vishnu (instandhouder) voor en de drie kleinere tempels zijn opgedragen aan de dieren die deze goden voor hun vervoer gebruikten: een gans, een stier en een adelaar.

Naast de zes grotere tempels zijn er nog vele kleinere tempels. Tot op heden zijn nog niet alle 224 tempeltjes gerestaureerd. Je kunt nog steeds tussen de ruïnes en stenen van de kleinere tempels lopen. Stel je voor hoe het complex er 1250 jaar geleden uit zou hebben gezien!

De Prambanan-tempel heeft een lange geschiedenis en is gehuld in mystiek.
Lokaal staat Prambanan bekend als “Roro Jonggrang” naar een legende die Javanen over de tempel vertellen.


Verliefd

Prambanan 2022 YogyakartaEr was eens een man genaamd Bandung Bondowoso die verliefd werd op Roro Jonggrang.
Roro Jonggrang was hier niet van gediend, en om zijn liefde beleefd te kunnen weigeren, vroeg ze hem iets te doen dat onmogelijk leek: Ze vroeg hem voor haar een tempel te bouwen met maar liefst 1000 beelden, in slechts één nacht.

Bandung Bondowoso’s liefde voor haar was zo echter zo sterk, dat hij alles op alles zette aan haar opdracht te voldoen. Hij riep een leger djinns (geesten) op hem te helpen. Toen aan het einde van de nacht leek het er op dat hij zijn doel zou gaan behalen. Bang dat ze haar belofte moest houden, vroeg Roro Jonggrang de dorpelingen om rijst te stampen (een ochtendactiviteit) en een vuur aan te steken (om de zonsopgang na te bootsen) om te doen alsof de ochtend was aangebroken.
De djinns trapten er in en gingen er van door omdat ze dachten dat de ochtend was aangebroken. Op dat moment waren 999 standbeelden voltooid. Toen Bandung Bondowoso erachter kwam dat hij was bedrogen vervloekte hij Jonggrang tot het duizendste standbeeld.


paneel uit de tempel

De Prambanan tempel heeft reliëfpanelen die het verhaal van Ramayana beschrijven. Experts zeggen dat het reliëf vergelijkbaar is met het verhaal van Ramayana dat van generatie op generatie mondeling is doorverteld.

Neem contact op en vraag naar de mogelijkheden >>>


Ramayana ballet (avond)

‘s Avonds komt het Ramayana-verhaal tot leven. Meer dan 200 professionele dansers en muzikanten treden op in de stad Yogyakarta of in het openluchttheater met de verlichte Prambanan-tempels als achtergrond.

Ramayana ballet

Favoriete hotels bij Prambanan:

Sumberwatu Heritage hotel

Afbeelding uit fotogalerij van de accommodatie
bron: booking.com

Sumberwatu Heritage hotel op booking.com>>>