Indonesië
9,8
Dieng
9,8

Dieng

Dieng Plateau

Boek direct uw chauffeur voor een bezoek aan het Dieng Plateau>>>

Het Dieng Plateau is een hoogvlakte tussen vulkanen op 2300 meter hoogte. Het landschap is heel bijzonder. Door de geisers en zwavelbronnen en soms vlagen van mist, doet het landschap bijna bovennatuurlijk aan. Het klimaat is door de hoogte koel. In Juli en Augustus kan er zelfs sprake zijn van nachtvorst. Dieng betekent “huis van de goden”.

Sikidang

Dieng Plateau

Sikidang is een vulkanische krater met bubbelende modder, stoom en geisers en de geur van zwavel. Bij de vele kraampjes kun je een zelfgemaakte snack halen of een souvenir kopen. Ook zijn er “selfie-spots” gemaakt waar je leuke foto’s kunt nemen.


Het verhaal gaat dat de naam “Sikidang” is afgeleid van het woord “kidang” een soort hert. De krater gedraagt zich het zelfde als een hertje: het springt van hot naar her en verplaatst zich voortdurend.

Een ander verhaal verklaart de naam op een andere manier.
Shinta Dewi woonde eeuwen geleden in de streek en vele mannen vroegen haar ten huwelijk. Zij vroeg echter zo’n hoge bruidsschat dat niemand succes had. Toen uiteindelijk prins Kidang Garungan de prijs wel kon betalen accepteerde Shinta zijn aanzoek. Toen ze er achter kwam dat hij het hoofd van een hert had schrok ze en had ze spijt dat ze zijn aanbod had aanvaard. Shinta Dewi vroeg hem toen, om van het huwelijk af te komen, om in 1 nacht een meer voor haar te graven. Toen Shinta erachter kwam dat hij zou slagen liet ze hem levend begraven. Nu nog beweegt de aarde waar hij begraven ligt.


De Arjuna tempels

Arjuna tempels

Het Arjuna complex bestaat uit vijf tempels die gewijd zijn aan Shiva. De tempels zijn vernoemd naar karakters uit het Wayang-poppenspel: Arjuna, Puntadewa, Srikandi, Sembadra and Semar. Het zijn de oudste Hindoe tempels op Java en stammen uit de 7de of 8ste eeuw. Vroeger zou dit tempelcomplex uit meer dan 400 tempels hebben bestaan.

In 1814 zijn de tempels herontdekt door een Engelse soldaat. De tempels stonden in een meer gedeeltelijk onder water. In 1856 is het meer drooggelegd om de tempels weer te kunnen bewonderen.

Telega Warna

Dieng day trip from Yogya Telega Warna

Telega Warna is een zwavelmeer omringd door wandelpaden waar je met of zonder gids omheen kunt lopen.
Door de zwavel heeft het water een bijzondere kleur. Afhankelijk van het licht en de concentratie van de zwavel is het water turquoise, groen of geel. Op sommige plekken borrelt het.

Door het hoge zwavel gehalte is het meer giftig. Het ziet er prachtig uit, maar zwemmen of zelfs pootje baden is onmogelijk.
In het bos aan de rand van het meer kun je een mooie wandeling maken met prachtige uitzichten over het meer. Hier vind je ook grotten.

In een van deze grotten heeft de Australische premier Whitlam 1974 met Soeharto besprekingen gevoerd over de toekomst van Timor. In Dieng is ook nog het Suharto-Whitlam House te vinden, als herinnering aan het verblijf van deze leiders in 1974.

Neem contact op en vraag naar de mogelijkheden >>>