Virtuele tours en workshops

Beleef Indonesië nu vanuit uw luie stoel!


rental car with driver indonesia

Het is stil in Yogyakarta. De toeristensector staat stil. Vanuit het buitenland is het nu tijdelijk niet mogelijk Yogyakarta te bezoeken.

Bij IndonesiaTour introduceren we daarom enkele onvergetelijke virtuele tours en online workshops.
Beleef Indonesië nu vanuit uw luie stoel!

Niet alleen kunt u zo toch genieten van onze prachtige stad en cultuur, ook steunt u hiermee gezinnen die het echt nodig hebben.

Het inkomen van veel gezinnen is sinds maart dit jaar volledig is weggevallen. Een virtuele tour is een goede manier om deze gezinnen te steunen en tegelijkertijd te genieten van Jogjakarta,

We heten u van harte welkom!

Met vriendelijke groet,

Dadang Supardi


Hoe werkt het?

U boekt de ervaring op de door u gewenste tijd. Via Zoom maken we contact en live gaan we samen de ervaring van uw keuze creëren. Een privé ervaring, speciaal voor u (en uw gezin)!
U kijkt mee, stelt vragen, en uw gids maakt het gezellig.

Zoom is makkelijk in gebruik. U hoeft geen account aan te maken. U krijgt eenvoudig een link waar u op kunt klikken om verbinding te maken.
U betaalt gemakkelijk via een tikkie of via een Nederlandse overschrijving, dus geen ingewikkelde internationale betalingen.


De volgende online ervaringen kunnen wij u aanbieden:

1. Samen koken, leer de fijne kneepjes van de Indonesische keuken 

Een uur lang gaat u samen koken met een expert. Van te voren krijgt u bericht welke ingrediënten u nodig heeft (de ingrediënten zijn verkrijgbaar in Nederland).

Met een live video verbinding krijgt u uitleg en leert u in ongeveer een uur tijd een Indonesisch gerecht koken. Heerlijk om letterlijk de Indonesische sfeer te kunnen proeven. (live)

Ik wil leren koken >>

-slechts 15 euro-

Erg leuke nieuwe ervaring

gado gado cooking class

“Vandaag hebben wij Gado Gado gekookt met z’n tweeën en dat was super. Van te voren waren we een beetjes bang dat het ongemakkelijk zou kunnen worden maar dat was totaal niet zo. Het was erg leuk om interactie te hebben tijdens het koken en het verliep er soepel. Leuk om te zien hoe ze daar koken en de fijne kneepjes van de Indische keuken te leren kennen. We hebben nieuwe dingen geleerd, ondanks dat we beiden van koken houden. Erg leuke nieuwe ervaring. We hebben genoten!”
-Merel & Bas-

Erg lekker

“De pan is leeg, erg lekker en wat een lieve mensen! Ik vond het zo leuk om te doen dat ik nog wel een keertje wil. Ga het aan een vriendin als kado geven. Harstikke leuk en heel erg bedankt!”
-Tessel-

Een geweldige kookles met Pardi en Dwi

“Ik wil Pardi en Dwi bedanken voor hun tijd om mij een echt authentieke Indonesische kookles te geven. Dwi heeft me laten zien hoe je Sayur Lodeh moet koken. Een prachtig gerecht bestaande uit tempeh, kokosmelk en bepaalde andere ingrediënten waar ik nog nooit mee gekookt had. Mijn vriendin en ik waren gefascineerd door de betekenis van de ingrediënten, die elk een aparte betekenis hadden. Over hoe je je leven leidt, van je gezin houdt of niet te snel anderen de schuld geeft van je eigen daden. Ik wil ook mijn dierbare vriend, Gerald Kohl, bedanken voor het aanbieden van deze ervaring aan mij als een geschenk.”
-Bill Richardson-


2. Neem taalles en spreek straks Indonesisch

language courseWist u dat de Indonesische taal een van de makkelijkste talen is om te leren en dat veel woorden uit het Nederlands zijn overgenomen? In 45 minuten tijd leert u de basisbeginselen van de Indonesische taal, of als u al ervaring heeft, krijgt u 45 minuten conversatieles.

Zo bent u goed voorbereid voor als u Indonesië weer kunt bezoeken. (live)

Lya, saya mau >>

-slechts 15 euro-

Language course bahasa Indonesia, just do it!

Today I followed my (first) course, given by Amri. So I was able to experience a little bit of Indonesia while we had to postpone our journey due to Covid-19 (Pardi by the way was very flexible in adjusting our scheme, thanks!)
The language course is a great initiative that enables me to speak (a little bit) Indonesian during our coming holiday. Although the language is certainly not easily, the video lesson of Amri was fun and very practical. Next to that Pardi also supports the local community with this initiative.
I learned my first words, up to the next lesson(s). Terima kasih banyak Pardi dan Amri!
-Goffe uit Nederland-


3. Ga op ontdekkingsreis door Yogyakarta

storyteller

Bezoek een authentieke wijk in Yogyakarta en zie hoe de mensen leven, werken en hoe hun dag er uit ziet. Luister naar verhalen en leer over de geschiedenis.

In 45 minuten tijd wordt u meegenomen in de Javaanse cultuur ontdekt u hoe de buurt is georganiseerd. U krijgt uitleg en u kunt alle vragen stellen die u heeft. (live)

Lijkt me leuk >>

-slechts 15 euro-

De virtuele tours worden erg gewaardeerd!
Lees de reviews:

‘Te voet’ naar Kotagede

Na een hartelijke begroeting en een korte kennismaking vertrekken we met gids Agus  richting Kotagede. Dat is de hoofdstad van het voormalige koninkrijk Mataram (gevestigd in de 16e eeuw). Op weg naar dat prachtige complex – op steenworp afstand van Pardi’s woning komen we langs een moskee en zien we de lokale moslimbevolking zich gereed maken voor hun derde gebed die dag. Kota Gede ligt in het oosten van Yogyakarta. We struinen door een deel van het complex, zien de voormalige zwembaden waarin nu heilige vissen (een type Meerval) zwemmen….. lees meer >>


4. Yogyakarta geschiedenis tour (nieuw!)

roots indonesie tempoe doeloeJogjakarta is de afgelopen honderd jaar natuurlijk enorm veranderd. Samen gaan we op zoek naar de sporen uit het verleden. Deze sporen zijn soms duidelijk en soms minder duidelijk aanwezig.

Uw gids neemt u mee voor ongeveer anderhalf uur en brengt het verleden weer tot leven met verhalen en een goede uitleg.

“Ik waande mij in Jogja”

“Een hele leuke en interessante tour. Het werd een soort ontdekkingsreis. De oude foto’s waren heel leuk om er naast te hebben. De gids was heel aardig en reageerde heel adequaat op mijn vragen. Ik heb veel gezien en erg genoten!”
-Marijke uit Nederland-

 

Lijkt me leuk >>

-slechts 25 euro-


5. ’t Is tijd om te oogsten, beleef het thuis mee

oogst in het dorpAls er geoogst moet worden helpt het hele dorp mee. Het is hard werken, bijna alles gebeurd nog met de hand.

Door de instabiele internetverbinding op het platteland is het niet mogelijk de oogst live bij te wonen. Wel kunt u drie korte filmpjes bestellen. Hierin ziet u de oogst van afgelopen weken (rijst en mais) en u ziet hoe traditionele koekjes gebakken worden om op de markt te worden verkocht. (video)

Bestel >>

-slechts 5 euro-


Tip: Zoek je een origineel cadeau? Maak het jezelf gemakkelijk en kies niet voor een product maar geef een ervaring cadeau!