Virtuele tours en workshops

Lekker eten

1. Kook workshop

kook workshop indonesie

Kom gezellig samen koken en leer de fijne kneepjes van de Indonesische keuken. Een uur lang gaat u samen koken met een gezin in Yogyakarta. (live)
Van te voren krijgt u bericht welke ingrediënten u nodig heeft (de ingrediënten zijn verkrijgbaar in Nederland). Met een live video verbinding krijgt u uitleg en leert u in ongeveer een uur tijd een Indonesisch gerecht koken. Heerlijk om letterlijk de Indonesische sfeer te kunnen proeven.

Ik wil Indonesisch koken >>

-slechts 15 euro-

Erg leuke nieuwe ervaring

kook workshop indonesie

“Vandaag hebben wij Gado Gado gekookt met z’n tweeën en dat was super. Van te voren waren we een beetjes bang dat het ongemakkelijk zou kunnen worden maar dat was totaal niet zo. Het was erg leuk om interactie te hebben tijdens het koken en het verliep soepel. Leuk om te zien hoe ze daar koken en de fijne kneepjes van de Indische keuken te leren kennen. We hebben nieuwe dingen geleerd, ondanks dat we beiden van koken houden. Erg leuke nieuwe ervaring. We hebben genoten!”
-Merel & Bas-

gado gado cooking class

Erg lekker

“De pan is leeg, erg lekker en wat een lieve mensen! Ik vond het zo leuk om te doen dat ik nog wel een keertje wil. Ga het aan een vriendin als kado geven. Harstikke leuk en heel erg bedankt!”
-Tessel-

Een geweldige kookles met Pardi en Dwi

koken in indonesia

“Ik wil Pardi en Dwi bedanken voor hun tijd om mij een echt authentieke Indonesische kookles te geven. Dwi heeft me laten zien hoe je Sayur Lodeh moet koken. Een prachtig gerecht bestaande uit tempeh, kokosmelk en bepaalde andere ingrediënten waar ik nog nooit mee gekookt had. Mijn vriendin en ik waren gefascineerd door de betekenis van de ingrediënten, die elk een aparte betekenis hadden. Over hoe je je leven leidt, van je gezin houdt of niet te snel anderen de schuld geeft van je eigen daden. Ik wil ook mijn dierbare vriend, Gerard Kohl, bedanken voor het aanbieden van deze ervaring aan mij als een geschenk.”
-Bill Richardson-

Gezellig en informeel

kookworkshop indisch eten“In december 2021 heb ik een workshop gevolgd voor het maken van Sajoer Lodeh. Het werk begon met het verzamelen van alle ingrediënten die gewoon bij iedere toko verkrijgbaar zijn. De workshop zelf was goed voorbereid. De koks liepen met ons alle ingrediënten door. Een ouderwetse mise en place zoals dat heet! Daarna begon het koken en eigenlijk was het heel eenvoudig door de goede begeleiding. Af en toe keek de camera mee de pan in en kregen we tips. Bijzonder leuk was dat de koks ook uitleggen wat de betekenis van het gerecht is en wanneer het wordt gegeten. De workshop was gezellig en informeel en gaf ook een leuke inkijk in het leven in een Indonesische keuken. Ik kijk er me plezier op terug.”
-Steven-


Op stap

2. Ga op ontdekkingsreis door Yogyakarta

storyteller

Mist u het reizen, en het vriendelijke Indonesië? Bezoek een authentieke wijk in Yogyakarta en zie hoe de mensen leven, werken en hoe hun dag er uit ziet. Luister naar verhalen en leer over de geschiedenis.
In 45 minuten tijd wordt u meegenomen in de Javaanse cultuur ontdekt u hoe de buurt is georganiseerd. U krijgt uitleg en u kunt alle vragen stellen die u heeft. (live)

Lijkt me leuk >>

-slechts 15 euro-

De virtuele tours worden erg gewaardeerd!
Lees de reviews:

Te voet’ naar Kotagede

Na een hartelijke begroeting en een korte kennismaking vertrekken we met gids Agus  richting Kotagede. Dat is de hoofdstad van het voormalige koninkrijk Mataram (gevestigd in de 16e eeuw). Op weg naar dat prachtige complex – op steenworp afstand van Pardi’s woning komen we langs een moskee en zien we de lokale moslimbevolking zich gereed maken voor hun derde gebed die dag. Kota Gede ligt in het oosten van Yogyakarta. We struinen door een deel van het complex, zien de voormalige zwembaden waarin nu heilige vissen (een type Meerval) zwemmen….. lees meer >>


3. Yogyakarta geschiedenis tour 

roots indonesie tempoe doeloeNieuwsgierig naar het leven van vroeger? Of naar de verhalen van je ouders en grootouders? Stap terug in het verleden met deze geschiedenis tour. Jogjakarta is de afgelopen honderd jaar natuurlijk enorm veranderd. Samen gaan we op zoek naar de sporen uit het verleden. Deze sporen zijn soms duidelijk en soms minder duidelijk aanwezig.

Uw gids neemt u mee voor ongeveer anderhalf uur en brengt het verleden weer tot leven met verhalen en een goede uitleg.(live)

Lijkt me leuk >>

-slechts 15 euro-

“Ik waande mij in Jogja”

“Een hele leuke en interessante tour. Het werd een soort ontdekkingsreis. De oude foto’s waren heel leuk om er naast te hebben. De gids was heel aardig en reageerde heel adequaat op mijn vragen. Ik heb veel gezien en erg genoten!”
-Marijke uit Nederland-


Tip: Zoek je een origineel cadeau? Maak het jezelf gemakkelijk en kies niet voor een product maar geef een ervaring cadeau!


Hoe werkt het?

Vul het formulier in en maak samen een afspraak op een tijdstip dat u goed uitkomt. Via Zoom maken we contact en live gaan we samen aan de slag of op pad. Een privé ervaring, speciaal voor u (en uw gezin)! Bij de tour of workshop wordt Engels gesproken.
U kijkt mee, stelt vragen, en uw gids maakt het gezellig.

Zoom is makkelijk in gebruik. U hoeft geen account aan te maken. U krijgt eenvoudig een link waar u op kunt klikken om verbinding te maken.
U betaalt gemakkelijk via een tikkie of via een Nederlandse overschrijving, dus geen ingewikkelde internationale betalingen.