Kan ik geld pinnen in Indonesië?

Ja, in de meeste plekken kunt u een geldautomaat vinden waar u makkelijk kunt pinnen.

Met één bankpas kunt u per dag driemaal geld opnemen. Afhankelijk van de geldautomaat is dit maximaal 500.000 rupiah tot 2.000.000 rupiah per keer (ongeveer 30 of 120 euro). De bank brengt elke keer dat u geld opneemt kosten in rekening (ongeveer 2 euro). Dit is afhankelijk van het beleid van uw bank.

Om geld te kunnen pinnen in het buitenland heeft u een bankpas nodig voorzien van een Maestro, V PAY of Cirrus-logo.  Om fraude te voorkomen, blokkeren banken bankpassen preventief, zodat u hier niet mee buiten Europa kunt betalen. Let er dus op dat u uw bankpas op “wereldwijd” laat zetten voor vertrek. Dit kan vaak via internetbankieren gemakkelijk geregeld worden.

Voor de zekerheid is het verstandig niet afhankelijk te zijn van één bankpas. Veel gasten nemen ook hun creditcard mee. Hier kan je ook mee pinnen. Wel zijn de transactiekosten hoger, ongeveer 4 euro per keer.

Wilt u precies weten waar u een geldautomaat kunt vinden? Check de websites van Maestro (voor Maestro en Cirrus) en Visa (voor V PAY).

Bij de bank (bijvoorbeeld de BCA-bank in Yogyakarta) kunt u aan het loket op vertoon van uw paspoort met uw bankpas tot ongeveer 600 euro per keer opnemen. Informeer van te voren naar de mogelijkheden; dit is niet mogelijk bij alle banken en in alle steden.

Lees alles wat u weten wilt over uw vakantie in Indonesië:

Hoeveel fooi geef ik in Indonesië? –>>