Kan ik Whatsappen met een Indonesische SIM-kaart?

Ja, je kan gewoon blijven Whatsappen met een Indonesische SIM-kaart.

Whatsapp geeft de mogelijkheid om op je eigen nummer te blijven Whatsappen, ook al heb je een Indonesische simkaart in je telefoon. Zo blijft je makkelijk (en goedkoop) bereikbaar voor je familie en vrienden.

Je kan je Nederlandse SIM-kaart laten vervangen op een beperkt aantal plekken in Indonesië. Zo kan je op de luchthaven na aankomst een Indonesische sim-kaart laten installeren en registreren. Op de luchthaven kan je toestel gedeblokkeerd worden voor het Indonesische netwerk. Je toetsel moet wel SIMlockvrij zijn. Het is moeilijk andere plekken in Indonesië te vinden waar je je SIM-kaart kan laten vervangen. Een aantal jaren geleden was dit nog overal mogelijk, maar de registratie is moeilijker geworden en hierdoor zijn de plekken waar dit kan beperkt.

eSIM-card

Het is daarom een goed idee over te stappen op een eSIM-kaart. Het is niet meer nodig een plastic SIM-card te gebruiken. De meeste telefoons zijn geschikt voor een eSIM-card. De eSIM-kaart kan je makkelijk zelf downloaden op je toestel.
Geen lange rijen meer, geen risico dat je je Nederlandse SIM-kaart kwijtraakt en geen gedoe met telefoons en hoesjes die beschadigen bij het openen. Je kunt nu al voor vertrek een eSIMcard op je telefoon downloaden die geschikt is voor Indonesië. Bij aankomst in Indonesië kan je deze e-Simcard activeren (zoals bij elke andere simkaart) en gelijk gebruik maken van mobiel internet.
Check of je telefoon geschikt is voor een eSIMcard>>>

Nomad een betrouwbare aanbieder die gebruik maakt van betrouwbare Indonesische netwerken. Je kan op de website van Nomad het pakket kiezen dat het beste aansluit bij jouw plannen. De eSIM-kaart installeer je makkelijk via de app of een QR-code.

Bereken hier hoeveel GB je nodig hebt, en welk pakket voor jou het voordeligst is >>>

Nomad heeft als motto: No contract, no hidden fees, no unexpected roaming charges

Bestel je eSIMcard online bij Nomad>>>

Let op:

  • Het is alleen een internet bundel. Bellen kan niet via de eSIM-kaart, maar je kan natuurlijk wel via internet (bijvoorbeeld Whatsapp) bellen.

 

Ontdek het gemak van een privéchauffeur.

Boek uw droomreis en houd zelf de regie.

Lees meer >>>