Hoe regel ik mijn verzekeringen als ik mijn reis zelf samenstel?

Regel een goede reis- en annuleringsverzekering

Veel reisbureaus bieden aan ook de verzekeringen voor u te regelen, maar vaak is dit duurder dan wanneer je zelf een verzekering afsluit bij een verzekeringsmaatschappij.

Reisverzekering

Of je je bagage wilt verzekeren hangt af van de waarde van de spullen die je meeneemt. Een reisverzekering is dan handig, maar is vooral belangrijk om de extra kosten te dekken die je moet maken als je medische hulp nodig zou hebben tijdens je terugreis.  Het risico dat er iets gebeurt waardoor je met medische hulp moet terugreizen is klein, maar als het gebeurt dan zijn de gevolgen groot. De kosten kunnen enorm oplopen en die stress wil je niet als je medische problemen hebt.

Annuleringsverzekering

Ook een annuleringsverzekering is zeker aan te raden. Met deze verzekering ben je je geld niet kwijt als je vakantie onverhoeds niet door kan gaan vanwege een dringende reden (bijvoorbeeld ziekte) voor of tijdens je reis.
Als je je reis zelf organiseert is het het meest praktisch en goedkoper om één annuleringsverzekering af te sluiten voor alle reserveringen die je maakt, in plaats van elke boeking apart te verzekeren.

Univé biedt zo’n verzekering:  Lees meer op de website van Univé >>>