Indonesië
9,8
Creditcard Indonesië
9,8

Geld en betalingen

rupiah geld mee IndonesieContant geld mee?

In Indonesië wordt betaald met de rupiah. Het is niet nodig om voor vertrek naar Indonesië geld te wisselen. Je kan prima geld pinnen na aankomst op de luchthaven in Indonesië. Met één bankpas kan je per dag twee of driemaal geld opnemen. Afhankelijk van de geldautomaat is dit per keer maximaal 500.000 rupiah tot 2.500.000 rupiah (ongeveer 30 tot 150 euro).
Om geld te kunnen pinnen in Indonesië heb je een bankpas nodig voorzien van een Maestro, V PAY of Cirrus-logo. Met je bankpas kan je vaak ook in winkels en in hotels betalen.
Neem voor de zekerheid wel wat cash (in euro’s) mee voor noodgevallen.

Je pas op “wereldwijd” zetten

Let op dat je je bankpas op “wereldwijd” laat zetten voor vertrek. Dit kan via internetbankieren gemakkelijk geregeld worden.

Wanneer? Afhankelijk van je bank kan je dit vlak voor vertrek online regelen

Voor de zekerheid is het verstandig niet afhankelijk te zijn van één bankpas. Veel gasten nemen ook hun creditcard mee. Hier kan je ook mee pinnen. Wel zijn de transactiekosten hoger. Ongeveer 4 euro per keer.

(Tip) Wil je besparen op de kosten?

Dan kun je overwegen om gebruik te maken van de debet card van ​Wise.
Wanneer je met je Nederlandse bankpas of creditkaart wilt pinnen in het buitenland dan heb je te maken met een ongunstige wisselkoers en hoge transactiekosten.
Wise heeft hier een oplossing voor bedacht: Je kunt niet alleen geld in je eigen valuta op de Wise debetkaart zetten, maar ook in andere valuta, zoals de rupiah. Dit heeft als groot voordeel dat je met je “rupiah account” in Indonesië niet per transactie voor het wisselen van valuta hoeft te betalen. Ook zijn er geen of lage transactiekosten. Dit bespaart je veel geld.

De Wise debet card is beschikbaar voor inwoners van Europa, Singapore, Maleisië, Japan, Australië, Nieuw-Zeeland, Canada, de VS en Brazilië en kan in veel landen in de wereld worden gebruikt, waaronder Indonesië.

Een debetkaart is net als een creditcard, alleen moet je geld op de kaart zetten voordat je hem kunt gebruiken. De debetkaart van Wise bespaart je niet alleen geld maar ook zorgen: Als je op krediet koopt raak je snel het overzicht kwijt, maak je schulden en betaal je hier een hoge rente over. Met een debet kaart houd je je uitgaven beter bij, sta je niet in de min en hoef je dus ook geen rente te betalen.

Wise is lid van het Mastercard of Visa-netwerk, dus de Wise card wordt overal (winkels, hotels, pinautomaten) geaccepteerd waar een Mastercard of Visacard wordt geaccepteerd. Dit is bijna overal in Indonesië.
Ja ik wil graag meer weten over de Wise debet card>>>

Wanneer? Het duurt ongeveer 7 dagen voordat je de kaart in huis hebt. Neem voor de zekerheid meer tijd en bestel de kaart iets eerder.

Wise money transfer

Bank ATM JakartaHet is verstandig hogere rekeningen al voor je vakantie over te maken. Vanwege de dagelijkse limiet bij geldautomaten is het immers lastig grote bedragen cash op te nemen. Ook is het niet prettig met grote contante bedragen over straat te moeten.

Bij een overboeking vanaf een reguliere bank betaal je administratiekosten die kunnen oplopen tot wel 40 euro, en de wisselkoers is niet in jouw voordeel (als koper). Daarnaast moet vaak de ontvanger ook nog een vergoeding betalen om het geld te ontvangen. Naast de hoge kosten kan het lang duren voordat het geld op de Indonesische bankrekening staat.

Ook hier biedt Wise biedt een goedkope en snelle oplossing: Het geld staat vaak al na een paar uur (of zelfs minuten) op de rekening en Wise berekent de realtime wisselkoers en  slechts een kleine vergoeding voor administratiekosten (let op: gebruik de “low cost transfer”).
Ook aanbetalingen kan je makkelijk en snel via Wise overmaken>>>