Aan tafel ✅
Verbaas je niet als in een restaurant niet al het eten tegelijk aan tafel wordt geserveerd. Als de keuken een gerecht klaar heeft, wordt het gebracht. Zo kan het voorkomen dat de ene helft van je reisgezelschap de bestelling al heeft gekregen, terwijl de andere helft nog zit te wachten. Begin gewoon met eten zodat het eten niet koud wordt.
Wat ook voorkomt is dat er soms gerechten op de menukaart staan, die op dat moment al uitverkocht zijn of niet beschikbaar zijn. De serveerster zal dan bij de bestelling aangeven dat je iets anders moet kiezen.
Eet je bij mensen thuis? Je bord wordt telkens weer opgeschept en je gastvrouw en heer vinden het fijn als je lekker eet.
Zeg het als je genoeg hebt gehad. Men zal nog even aandringen, maar overeet je niet.
Als al het eten opgaat en er niks overblijft, zal de gastvrouw zich schamen: ze heeft niet genoeg klaargemaakt.
Zorg dus dat er nog wat eten overblijft.
Eten ✅
Sambal hoort bij Indonesië. Vaak wordt een gerecht minder pittig gemaakt voor Europeanen. Geef het daarom aan als je van pittig eten houdt.
Hou je van koken en lekker eten? Kom dan lekker bij mensen thuis koken (en eten):
Kookworkshop bij mensen thuis >>>