Kleding

kleding vakantie indonesieWat pak je in?

Als je je koffer pakt voor een vakantie naar Indonesië lijkt het logisch al je leuke hemdjes, tanktops en korte broeken bij elkaar te zoeken. Toch is het verstandig rekening te houden met het volgende:

Ben je van plan bergen te beklimmen? Of bijvoorbeeld de Bromo te bezoeken? In de bergen kan het erg koud zijn. Neem daarom ook warme kleding mee. Een thermo-shirt is niet zwaar en neemt niet veel ruimte in. Pak daarnaast een fleecetrui of vest in en een windjack of goede regenjas. Zo blijf je ook in de bergen warm en droog.
Verder kan in sommige winkelcentra of bijvoorbeeld de bioscoop de airco zo koel zijn dat je het koud krijgt zonder vest.

Bescherm jezelf goed tegen de zon en hitte. Dunne losse kleding die je lichaam bedekt, beschermt beter dan korte strakke kleding.

Rekening houden met lokale gebruiken

In Indonesië kleedt men zich graag netjes. Je kleding geeft je positie in de maatschappij aan en met kleding kun je een boodschap afgeven. Dit gaat zelfs zo ver dat verschillende batikpatronen verschillende betekenissen hebben en bij verschillende gelegenheden gedragen worden.
Het wordt gewaardeerd als je kleding draagt die je schouders en bovenbenen bedekt (voor zowel mannen als vrouwen). Op bepaalde plekken (tempels, kerken en moskeeën) is dit zelfs verplicht.
Als je je een beetje aanpast aan de lokale gebruiken, haal je meer uit je vakantie.

Paklijst

Wil je weten wat je allemaal mee moet nemen naar Indonesie? En wat je moet regelen voor vertrek? We hebben een handige checklist en paklijst voor je gemaakt.
Voor een checklist en paklijst kijk je hier>>>