In 1933 werd in Malang het nieuwe sociëteitsgebouw en vrijmetselaarsloge gebouwd in de “Nieuwe Bouwen” stijl. Kenmerkend voor deze stijl is de functionaliteit en het ontbreken van versieringen. De filosofie van deze stijl was het bouwen met “zuivere vormen”. De architect was Ir. W. Mulder. Read more >>
Tijdens de Japanse bezetting werd het gebouw als interneringskamp gebruikt. In 1947 is het tijdens de gevechten afgebrand, maar gelukkig niet geheel verloren gegaan.
Vanaf 1964 was de Radio Republiek Indonesia hier gevestigd. Later zijn er bijgebouwen bijgekomen.
In 1993 deed het gebouw dienst als Hotel Malang Inn. In 1995 werd de naam gewijzigd in Graha Cakra. In 2011 slaagde het hotel erin om een vijfsterrenhotel te worden en in 2015 werd het omgedoopt tot The Shalimar Boutique Hotel.
Het hotel bevindt zich in een hoge kwaliteits- en prijsklasse.
Het gebouw ademt nog steeds een klassieke sfeer. De grote zaal die vroeger voor dansavonden werd gebruikt heeft nog steeds de oude zwart-witte tegelvloer.
Deze vloer is kenmerkend voor de vrijmetselarij en wordt bij vrijmetselaarloges over de hele wereld aangetroffen. De zwart-witte tegels staan symbool voor gelijkheid, ook al zijn we allemaal verschillend. Vanuit deze verschillen vullen we elkaar aan. Je kunt dit vergelijken met de symboliek van Yin en Yang.
Geniet van deze mooie plek met een unieke geschiedenis.