Indonesië
9,8
Indonesische uitjes Nederland
9,8

Indonesische sferen voor als je niet kunt wachten

Kan je niet wachten totdat je op vakantie gaat? of mis je Indonesië te erg? Ook in Nederland vind je kleine stukjes Indonesië terug.

Batikstudio Jasmine

Batik hoort bij Indonesië. Wie houdt er niet van prachtige batik doeken? Door het aanbrengen van was voordat de doeken worden geverfd ontstaan de kleurrijke patronen. De doeken zijn niet alleen mooi; Batik heeft ook een betekenis.

De batikpatronen vertellen een verhaal en geven een boodschap mee aan de drager: Wil je iemand sterkte wensen? Mis je je geliefde? Of wil je iemand steunen tijdens ziekte? Voor elke situatie is er een passend batikmotief.
Lokale vruchten, dieren, bloemen en bergen zijn in de patronen terug te vinden. Soms duidelijk herkenbaar en soms in meer abstracte patronen.

Wist je dat er ook verboden batik bestaat? Sommige batikpatronen mochten niet door iedereen gedragen worden. Lees meer op de website van Stichting Jasmine. Ook ontdek je hier meer over de betekenis van de patronen. Bestel mooie batikproducten die in Yogyakarta gemaakt zijn. Verwen jezelf of maak iemand blij met een uniek cadeau.
Met de opbrengst worden sociale projecten in Indonesië ondersteund.

Hier vind je de mooiste batikproducten en patronen>>>


indo food tour den haag

Food tour

Wist je dat Den Haag de Indofood hoofdstad van Nederland is? Er zijn hier heel veel leuke en lekkere restaurants, waroengs, en eettentjes. Samen met een gids ga  je lopend of op de fiets langs verschillende culinaire stops. Hier proef je de zoete en hartige specialiteiten uit de Indische/Indonesische/Molukse keuken.
De gids weet precies waar je wezen moet en vertelt je leuke achtergrondverhalen en geeft informatie over de gerechten.  De tour laat je kennis maken met nieuwe smaken, maar is vooral ook erg gezellig.

Ga mee op een foodtour in Den Haag >>>


Taman Indonesia

Vlakbij Steenwijk in Overijssel vind je een klein stukje Indonesië terug. Dit dierenparkje is geheel in Indonesische sferen. Het park herbergt dieren uit Indonesië, met name vogels en kleine zoogdieren. Je vindt hier bijvoorbeeld de zeldzame Balispreeuw. Deze spreeuw werd met uitsterven bedreigd maar is door een fokprogramma binnen dierentuinen gered. Op Bali zelf zijn er nog maar een paar exemplaren over.

Je vindt hier ook de Loewak, een civetkat-achtige die bekend staat voor zijn aandeel bij het produceren van de duurste koffie ter wereld. Loewak koffie wordt gemaakt van koffiebonen die door de Loewak na het eten van koffiebessen zijn uitgepoept. Het fermentatieproces in de maag van de Loewak, zorgt voor de specifieke smaak van de koffie.

Het park is heel leuk voor kinderen die hier lekker kunnen spelen en ontdekken. Elk hoekje van het park ademt Indonesië. Je kan hier natuurlijk ook lekker eten en snacken.

In de expositieruimte vindt je batik, wayang, krissen en houtsnijwerk. Er worden vaak evenementen georganiseerd zoals kookcursussen, muziek, dans en culturele evenementen. In de toko kan je heerlijk shoppen en rondneuzen tussen de Indonesische spulletjes.

In  juli & augustus: elke dag geopend
In de mei-, zomer- en herfstvakantie: elke dag geopend
In september en oktober:  zaterdag t/m woensdag geopend van 10.00-17.00
In november tot februari: Gesloten

Bezoek Taman Indonesia >>>