Kosten van een auto met privéchauffeur

Kosten van een auto met privéchauffeur

Kosten van een huurauto met chauffeur op Java en Bali

Om bijvoorbeeld een Renault Grand Scenic te huren in Parijs, betaalt men al gauw rond de 150 euro per dag, zonder chauffeur en exclusief benzine. Vanzelfsprekend zijn de prijzen in Indonesië niet zo hoog, zelfs niet voor een huurauto mét privé chauffeur en inclusief brandstofkosten.

Wat zijn de kosten van een privé chauffeur in Indonesië?

Afhankelijk van de grootte van uw reisgezelschap (en dus de grootte van de auto) en de afstand die moet worden afgelegd, betaalt u gemiddeld zo’n € 60 (tussen de € 50 en € 90) per dag (voor uw reisgezelschap, dus niet per persoon).

Als u Dadang Supardi (Pardi) inhuurt zijn in deze prijs inbegrepen:

 • uw huurauto met airco,
 • de brandstof,
 • zijn onkosten en overnachtingen,
 • zijn vergoeding,
 • parkeerkosten, en
 • tol.

Kortom, alle kosten van uw vervoer per auto!

Bij langere afstanden kan er sprake zijn van “empty run” dagen (het leeg heen- of terug rijden naar het vertrek- of vanaf het eindpunt van uw reis).

Niet inbegrepen zijn:

 • toegangsprijzen,
 • uw accommodaties,
 • eventueel de ferry naar en van Bali,
  (afhankelijk van grootte van de huurauto en het reisgezelschap kost dit ongeveer tussen de 20 euro en 40 euro)
 • uw overige onkosten.

Neem geheel vrijblijvend contact op via e-mail, whatsapp of via het formulier op de website voor een prijsopgave en/of advies over uw reisroute.

Neem geheel vrijblijvend contact op –>

Een vakantie zonder stress?

Tijdens uw vakantie wilt u niet te laat vertrekken, de weg kwijt raken of u onveilig voelen in het verkeer. Een goede chauffeur maakt het verschil. Zet uw vakantie niet op het spel en verzeker u van een ervaren, betrouwbare, goed Engelssprekende chauffeur.

Met uw eigen chauffeur creëert u uw eigen reis geheel volgens uw eigen wensen.
Pardi en zijn vrouw Dwi wonen in Yogyakarta. Pardi werkt al meer dan 20 jaar als chauffeur in de toeristensector op Java en Bali. Met zijn vrouw en zijn team maakt hij al vele jaren voor vele gasten een individuele rondreis over Java en Bali mogelijk.
Zijn gasten zijn meer dan tevreden.

<–Lees de reviews

Binnen de Javaanse cultuur past dat men werkt en leeft met passie voor alles wat men doet. Werken is meer dan geld verdienen. Dit herkennen Pardi en Dwi. Zij doen hun werk met veel plezier en toewijding en zijn pas tevreden als u dat bent.

Uw wensen staan centraal. Pardi en Dwi kiezen bewust voor een persoonlijke benadering en hoge kwaliteit tegen een concurrerende prijs.

<– Lees wat de service van Pardi en Dwi uniek maakt


Kosten privé chauffeur Java en BaliHoe werkt het?

 • Neem geheel vrijblijvend contact op

  Geef aan wat uw wensen zijn of stel de vragen die u heeft. Pardi en Dwi beantwoorden uw vragen en laten u weten wat mogelijk is.
  Neem geheel vrijblijvend contact op  –>


 • Booking en bevestiging

  Op het moment dat u uw reis vastlegt/boekt, ontvangt u een bevestiging en bereiden Pardi en Dwi uw reis op basis van uw wensen zorgvuldig voor en zorgen zij ervoor dat op de afgesproken plaats en op de afgesproken tijd uw chauffeur u verwelkomt en uw reis kan beginnen.


 • Betaling en garantie

  yogyakarta beach

  Bij de bevestiging van uw booking ontvangt u ook een link naar Paypal zodat u een aanbetaling (30%) van de overeengekomen reissom kunt voldoen.

  Omdat Paypal, vergelijkbaar met het reisgarantiefonds, speciaal voor online bookingen extra garanties biedt, en uw privacy optimaal beschermt, hebben Pardi en Dwi een Paypal account aangevraagd voor hun bedrijf. Hun bedrijfsaccount is door Paypal goedgekeurd.  Niet alleen is uw betaling via Paypal verzekerd en vertrouwd, ook voorkomt dit gedoe met pinnen of het meenemen van cash bedragen.

  Bij aankomst betaalt het tweede deel van de reissom (40%) aan uw chauffeur. (Als u hebt afgesproken geen aanbetaling via Paypal te doen, betaalt u 70% bij aankomst aan uw chauffeur.)
  Het laatste deel van de reissom betaalt u na afloop van uw reis aan uw chauffeur.

  Als u niet alleen een chauffeur boekt, maar via Pardi aanvullend ook excursies, toegangskaarten, een treinreis of overnachtingen laat regelen, laat hij u weten hoeveel de aanbetaling hiervoor bedraagt. Dit hangt af van het beleid van de hotels en de organisaties waar hij de reservering moet maken.


 • Annuleren

  Pardi en Dwi vragen u, op het moment dat u uw plannen wijzigt, dit tijdig aan hen door te geven. Juist omdat zij een klein bedrijf hebben is het voor hen belangrijk om hun mogelijkheden goed te kunnen benutten. Tot drie weken voor vertrek kunt u zonder problemen annuleren. Als u door onvoorziene omstandigheden binnen drie weken voor vertrek van uw reis moet afzien, verzoeken zij u dit direct te laten weten en 50% van de overeengekomen reissom te declareren bij uw annuleringsverzekering.


 • Laatste check 3 weken voor uw komst

  Drie weken voor uw aankomst ontvangt u een e-mail om uw aankomstdatum, locatie en tijdstip en uw contactgegevens (ook voor als u onderweg bent) nogmaals te controleren en om uw laatste vragen te beantwoorden. Met deze laatste gegevens hebben Pardi en Dwi alles geregeld wat met u voor uw reis in Indonesië, is afgesproken.
  U kunt ook binnen drie weken voor uw aankomst boeken, maar omdat steeds meer mensen het gemak van een privé chauffeur ontdekken, is het verstandig tijdig contact op te nemen om teleurstelling te voorkomen.


 • 24/7 service

  Niet alleen voorafgaand aan uw reis maar ook gedurende uw gehele verblijf zijn Pardi en Dwi voor u beschikbaar om al uw vragen te beantwoorden. Ook als er bijvoorbeeld sprake is van onvoorziene omstandigheden staan zij voor u klaar. Zij hebben er plezier in ervoor te zorgen dat uw vakantie een succes wordt.


Neem geheel vrijblijvend contact op  –>


Drukke perioden

Wat zijn de kosten van een chauffeur in Indonesie?In de drukke perioden kan het voorkomen dat Pardi al is volgeboekt. Pardi en Dwi kunnen in dat geval een beroep doen op hun ervaren en gewaardeerde team van collega’s Unggul, Yuli, Andi, Amri of Bakti.
Bakti woont in Bandung. De anderen wonen, net als Pardi, met hun gezin in Yogyakarta.

Naast dit vaste team van ervaren chauffeurs kunnen Pardi en Dwi een beroep doen op een aantal betrouwbare en ervaren collega’s die flexibel beschikbaar zijn. Deze collega’s zijn woonachtig in verschillende plaatsen verspreid over Java en Bali, zodat welke reisroute u ook kiest, er altijd een goede chauffeur gevonden kan worden en er efficiënt omgegaan kan worden met de tijd die u beschikbaar heeft.

Kwaliteit

Welke chauffeur er ook voor u klaar staat, Pardi en Dwi werken alleen met speciaal door hen geselecteerde chauffeurs, die passen binnen hun bedrijfsfilosofie en die voldoen aan hun hoge normen. Kwaliteit is leidend. Dit betekent dat deze collega’s, net als Pardi:

 • goed Engels spreken,
 • absoluut veilig door het drukke verkeer rijden,
 • goed de weg kennen,
 • u veel kunnen vertellen over de rijke cultuur van Java en Bali,
 • dienstverleners zijn in hart en nieren en altijd voor u klaar staan,
 • veel ervaring hebben en zeer gewaardeerd worden,
 • lid zijn van de beroepsorganisatie voor chauffeurs in de toeristensector,
 • in het bezit zijn van een rijbewijs, waarmee zij elke bus van elk formaat mogen besturen.

Ook zijn collega’s hebben plezier in hun werk en zijn trots op hun goede reviews:

“We boekten een eendaagse tour naar de Borobudur-tempels en een traditioneel dorp. Zeer onder de indruk van onze chauffeur Andi, hij was op tijd en zeer behulpzaam. Lokale gidsen bij de tempel en het dorp waren inbegrepen, dit was erg behulpzaam aangezien ze goed Engels spraken, zeer goed geïnformeerd waren over de bezienswaardigheden en een goed gevoel voor humor hadden. De lunch was heerlijk. We hebben veel geleerd over de geschiedenis van de tempels en het dorp. Onze eendaagse tour was perfect.”

Denise uit Zwitserland, februari 2019


“We hadden 4 nachten in Midden-Java en begonnen in Yogyakarta. Ik vond Pardi via een TripAdvisor-aanbeveling en mailde hem onze voorlopige planning. We hadden een goede, flexibele chauffeur nodig die ons naar de gevraagde plekken kon brengen en we hebben zeker het beste bedrijf gevonden. Pardi reageerde snel en had het allemaal snel georganiseerd tegen een redelijke prijs. Hij had al andere gasten ingepland op het moment dat we Indonesië zouden bezoeken, dus gaf hij ons een andere chauffeur, Unggul, die ik ten zeerste kan aanbevelen.
Hij was punctueel, hoffelijk, grappig, sprak perfect Engels, reed veilig en voerde met plezier onze kleine wijzigingen in de programmering door. Hij was in staat om veel informatie te geven over waar we naartoe gingen en over Indonesië in het algemeen. Hij deed zijn uiterste best om ervoor te zorgen dat alles goed verliep, precies zoals we het wilden. Hij organiseerde toegangskaarten, gidsen en maaltijden op lokale lunchlocaties. Een Indonesisch kadootje bij het afscheid was een leuke verrassing.
Gewoon om je onze route te laten weten: We verbleven 2 nachten bij de Boroburdur in het Rumah Dama hotel, 2 in Yogyakarta in het Gallery Prawiromatan hotel. We deden Boroburdur bij zonsopgang, Candirejo dorp, Parwon & Mendut tempels, Setumbu uitkijk zonsopgang (2e dag), Mt Merapi Jeep tour, Prambanan tempel, Plaiosan tempel, Ramayana ballet, Jomblang grot, een pijnlijke river tubing, sultan paleis, waterpaleis & vogelmarkt.
Zonder Unggul hadden we dit niet allemaal in 4 dagen kunnen doen, hij is een absoluut perfecte chauffeur en een plezier om mee te rijden. We hopen ooit nog eens naar Java terug te keren en zullen opnieuw om Unggul vragen (of Pardi, die we niet hebben ontmoet maar een geweldig reisorganisatie runt). Een plezier om jullie beiden te hebben meegemaakt.”

Anne uit Australië, februari 2019


“Wij, een groep van 4 Oostenrijkers, hebben eind november 2018 een 9-daagse reis van Yogyakarta naar Ubud gemaakt. Onze chauffeur was Unggul – een vrij goed ervaren, perfect Engels sprekende en uiterst sympathieke kerel die met zijn gezin in Yogyakarta woont. Het was evident dat Unggul in het verleden al talrijke malen soortgelijke tours had gedaan – zijn kennis over het land en de mensen was ongelofelijk, wat we ook vroegen, hij had altijd een aantal interessante verhalen te vertellen. Hij was uiterst dienstvaardig en bood altijd aan om te onderhandelen met lokale gidsen (bijvoorbeeld op de berg Ijen of bij de Madakaripura-waterval) om alles te regelen voor ons gemak. Niet te vergeten een aantal “verborgen” plaatsen die hij ons liet zien en die zeker niet door andere toeristen gevonden kunnen worden (bijv. de onvergetelijke, door een familie gerunde, koffieboerderij in het Kabupaten Banyuwangi gebied) en de lokale hapjes die hij elke dag kocht om met ons te delen tijdens het rijden. Al met al waren de 9 dagen reizen met Unggul buitengewoon aangenaam, niet in het minst ook vanwege zijn fijne gevoel voor humor, zijn punctualiteit en zijn veilige rijstijl – misschien wel de belangrijkste eigenschap in het deels chaotische verkeer in Indonesië.

Een grote dank ook aan Pardi die dit allemaal mogelijk heeft gemaakt met een perfecte en soepele algehele organisatie. Tot slot is er geen twijfel dat Pardi én Unggul onze eerste keuze zijn wanneer we terugkeren naar Java!”

Werner uit Oostenrijk, november 2018
Read more reviews


Borobudur Java

Advies en inspiratie

Door alle informatie die u op het internet vindt, ziet u soms door de bomen het bos niet meer. Pardi en Dwi begrijpen dit. Bij al uw vragen, bijvoorbeeld over hotels, over welke bezienswaardigheden u het beste kunt bezoeken, of als u specifieke wensen heeft die aansluiten bij uw interesses (bijvoorbeeld culinaire wensen, fotografie, vogelen, fietsen, “go local” ervaringen) kunt u geheel vrijblijvend contact opnemen voor advies.

<–Ontdek het authentieke Indonesië

<–Ook de ideale rootsreis boekt u met Pardi en Dwi

Java en Bali bieden u zoveel mogelijkheden. Maak een jeeptocht over een vulkaan, klim tot aan de krater, bezoek mysterieuze tempels, leer de Javaanse keuken kennen, vaar tussen dolfijnen in de zee, ga snorkelen in helder blauw water, laat u meenemen door een gids in de verborgen wijken van de stad en geniet van de gastvrijheid van de Indonesische bevolking.
kinderen in IndonesieVul uw vakantie in zoals u dit wilt.
Ook voor kinderen is een rondreis in Indonesië een herinnering voor het  leven.

<–Lees meer over een rondreis met kinderen over Java en Bali

Uw interesses, wensen en feedback zijn erg belangrijk voor Pardi en Dwi.

Aarzel niet contact op te nemen–>