Kosten van een auto met privéchauffeur

Kosten van een auto met privéchauffeur

Kosten van een huurauto met chauffeur

Om bijvoorbeeld een Renault Grand Scenic te huren in Parijs, betaalt men al gauw rond de 175 euro per dag, zonder chauffeur en exclusief benzine. Vanzelfsprekend zijn de prijzen in Indonesië niet zo hoog, zelfs niet voor een huurauto mét chauffeur.

Wat zijn de kosten van een chauffeur in Indonesië?

Afhankelijk van de grootte van uw reisgezelschap (en dus de grootte van de auto) en de afstand die moet worden afgelegd, betaalt u gemiddeld zo’n € 60 (tussen de € 45 en € 80) per dag (voor uw reisgezelschap, dus niet per persoon).

Als u Dadang Supardi (Pardi) inhuurt zijn in deze prijs inbegrepen:Kosten privé chauffeur Java en Bali

 • uw huurauto met airco,
 • de brandstof,
 • zijn onkosten en overnachtingen,
 • zijn vergoeding,
 • parkeerkosten, en
 • tol

Kortom, alle kosten van uw vervoer per auto!

Bij langere afstanden kan er sprake zijn van “empty run” dagen (het leeg heen- of terug rijden naar het vertrek- of vanaf het eindpunt).

Niet inbegrepen zijn:

 • toegangsprijzen,
 • uw accommodaties
 • uw overige onkosten

Indien bij bezienswaardigheden een gids gewenst is (bijvoorbeeld bij de Borobudur) moet de gids verplicht werkzaam zijn bij de Borobudur. Hier mag uw chauffeur niet als gids optreden.

Neem geheel vrijblijvend contact op voor een prijsopgave en/of advies over uw reisroute

Omdat steeds meer mensen het gemak van een privé chauffeur ontdekken, is het verstandig tijdig contact op te nemen.

Drukke perioden

In de drukke perioden kan het voorkomen dat Pardi al volgeboekt is. Pardi kan in dat geval een beroep doen op zijn (ervaren en gewaardeerde) collega’s Unggul, Yuli, Andi, Amri of Bakti.
Dit gebeurt altijd in overleg met u en alleen als u dit wilt. U weet dus altijd al bij het boeken van de reis, wie uw chauffeur zal zijn.

Wat zijn de kosten van een chauffeur in Indonesie?Pardi zal alleen speciaal door hem geselecteerde chauffeurs benaderen. Deze collega’s :

 • spreken goed Engels,
 • rijden absoluut veilig door het drukke verkeer
 • kennen goed de weg.
 • zijn dienstverleners in hart en nieren.
 • hebben veel ervaring en worden zeer gewaardeerd
 • zijn lid van de beroepsorganisatie voor chauffeurs in de toeristensector

Bakti woont in Bandung. De anderen wonen, net als Pardi, met hun gezin in Yogyakarta. Zij zijn allemaal in het bezit van een rijbewijs waarmee zij elke bus van elk formaat mogen besturen.

Zij hebben plezier in hun werk en zijn trots op hun goede beoordelingen:

“Dadang Supardi is zeker 5 ***** waard. Via de website zijn wij terecht gekomen bij Dadang Supardi. In overleg met Pardi hebben we een chauffeur toegewezen gekregen. Zelf was hij al reeds bezet. Onze chauffeur was Unggul. Het was onze eerste reis in Indonesië. Onze ervaring met Unggul was erg goed. Het is een ervaren chauffeur. Hij is erg relaxed, vriendelijk en serieus. Hij dacht mee over de mogelijkheden van onze reis. Hij spreekt goed engels. Hierdoor was het ook mogelijk om over meer zaken met hem te praten. Hij kon ons goed vertellen wat de normen en waarden en leefwijze in Indonesië is. Wij hebben 12 dagen met plezier met hem gereisd. Niets was hem te veel. Unggul is een chauffeur die ik iedereen kan aanraden. De volgende keer zal ik zeker weer gebruik maken van Dadang Supardi. Unggul bedankt voor alles en dat je onze reis zo plezierig hebt gemaakt. Unggul is gewoon meer dan alleen een chauffeur. Ook hebben we een halve dag dag kennis mogen maken met Pardi zelf. Ook over hem kan ik alleen maar lof spreken. Unggul Terimah Kasih dan Sampai berjumpa lagi.. Sampai Tahun depan. “

Chantal en Roy uit Nederland, augustus 2018.


“Wij zijn met vrienden 9 dagen op Java rondgereisd en hadden Andi als chauffeur geboekt. We zijn in Yogyakarta gestart en hadden van tevoren aangegeven waar we naar toe wilden. Andi kwam zelf ook met voorstellen om excursies te doen en die waren allemaal super leuk! Andi was een rustige chauffeur die rustig reed en ons veilig overal naar toe heeft gebracht.
Het was van tevoren ook allemaal perfect geregeld met Pardi, met wie we steeds per mail contact hebben gehad. Ik kan iedereen aanbevelen om hier je wensen kenbaar te maken en dan wordt het allemaal perfect geregeld. “

Nancy en Frank Regeer, Pierre en Angelique van Kolck uit Nederland, juli 2018


“Van 19 juni tot en met 5  juli maakten wij een speciale reis met chauffeur Unggul van Dadang Supardi.
Start in Jakarta en vervolgens via Bogor, Bandung, Cirebon, Pekalongan, Semarang naar Jogjakarta. Doodvermoeiend uiteindelijk, maar Unggul loodste ons via de beste routes overal met veel humor heen en langs. Hij bracht ons daarbij via soms niet gebruikelijke wegen naar onvermoede plekken, waarbij hij te drukke toeristische routes uit de weg ging. We hadden zijn meedenkende begeleiding niet willen missen. We hebben veel meer gezien en meegemaakt dan we hadden kunnen hopen en verwachten. Geweldige reis met een uitstekende gids.”

Mieke and Paul uit Nederland, juni 2018


“Het eerste contact met Mr Pardi was meteen heel prettig. Hij reageerde snel op mijn emails en kon goed in het Engels communiceren. Doordat de prijs ook nog eens marktconform was, had ik voldoende vertrouwen om twee chauffeurs via Mr Pardi te boeken; één voor mij en mijn vrouw, en één voor mijn ouders. Mr Bakti was onze chauffeur geweest en Mr. Unggul de chauffeur van mijn ouders. Uiteindelijk hebben wij 5 fantastische dagen met Mr Bakti gehad. Hij is niet alleen een chauffeur maar ook tegelijkertijd een hele fijne gids. Overal waar wij kwamen wist hij de weg, had hij informatieve weetjes, kende hij leuke bezienswaardigheden en restaurantjes. Daarnaast was het een geweldige en vriendelijke man. Hij had meteen ons vertrouwen gewonnen. Gewoon top!!!

Mijn ouders en Mr. Unggul hadden een trip van 15 dagen. Ook zij hebben een geweldige tijd met Mr. Unggul gehad. Omdat mijn ouders al aardig op leeftijd zijn (74), hadden ze ook wat meer hulp nodig. Hij zag wat mijn ouders nodig hadden en hielp hen zonder dat mijn ouders het moesten vragen. Hij is zelfs mee gegaan naar de Borobudur om ze op de trappen te begeleiden. Omdat onze band met beide chauffeurs zo goed was, wilde Mr. Pardi ons ontmoeten. Uiteindelijk zijn wij met mijn ouders en samen met Mr. Unggul en Mr. Pardi gaan eten in Yogyakarta. Het was een kers op de taart om zulke mooie mensen tijdens de vakantie te ontmoeten. Mr Pardi, Unggul en Bakti bedankt voor jullie geweldige zorg. Jullie zijn prachtige mensen. Ik hoop dat jullie dit nog lang kunnen blijven doen en nog vele mensen zo blij kunnen maken als dat wij waren.”

Koos uit Nederland, juni 2018


 Onze chauffeur uit Yogyakarta was Andi.  Het contact werd snel en eenvoudig gelegd via WhatsApp. We werden super punctueel opgehaald in ons hotel. Andi was erg behulpzaam en super vriendelijk!
Hij stelde aanvullende bezienswaardigheden voor en we voelden ons erg veilig tijdens de rit.
Het was prettig dat de auto voorzien was van airconditioning, vooral in het warme weer.
We zouden Andi aan iedereen aanbevelen en zeker weer boeken.
Helemaal geweldig!”

Julia en Jana uit Duitsland, mei 2018


“Uitstekende gids en chauffeur

In mei 2018 bezochten mijn vrouw en ik Indonesië voor de eerste keer en hadden een uitgebreide reis gepland die ons door vrijwel heel Java leidde met een drop-off in Bali voor de laatste paar dagen van onze vakantie. We hadden het genoegen dat Amri ons vergezelde als gids en chauffeur voor zes heerlijke dagen, reizend tussen verschillende bezienswaardigheden en steden.

Vanaf het moment dat we Amri ontmoetten, voelden we onmiddellijk een band. Een uitstekende chauffeur die heel goed Engels spreekt. We ontdekten al snel dat hij ontzettend vriendelijk was, zeer goed geïnformeerd, altijd op tijd en met een grote glimlach. Hij is een geweldige gids en weet veel over de lokale Javaanse keuken en cultuur te vertellen. Hij was zeer geduldig met ons, toen we onze tijd namen om de ongelooflijke bezienswaardigheden te fotograferen.

We willen hem nogmaals bedanken voor het veel leuker maken van onze reis. We willen ook graag onze diepste dank betuigen aan Pardi die ervoor heeft gezorgd dat Amri onze gids / chauffeur werd. We raden zowel Amri als Dadang Supardi Tours aan, aan iedereen die het geweldige eiland Java wil verkennen met een uitstekende gids!”

Cargi uit Turkije, mei 2018


Na het lezen van vele blogs, kwamen we uit bij Dadang’s website en namen we contact met hem op om van zijn diensten gebruik te kunnen maken tijdens onze reis in Indonesië. We hebben hem ons 6-daagse programma, van Yogyakarta naar Bali, toegestuurd. Toen we aankwamen in Yogya, werden we welkom geheten door zijn zeer aardige collega Unggul. We hadden veel plezier met Unggul als chauffeur. De reis verliep heel goed: geheel volgens programma, een veilige chauffeur met veel ervaring en een comfortabele auto. We danken Dadang voor zijn efficiënte organisatie en Unggul voor zijn sympathie, zijn verbindende lach en zijn ervaring! We bevelen hun diensten ten zeerste aan.”

Laura uit Frankrijk, november 2017


“Yuli reed mij gedurende 10 dagen rond over Java en Bali. Hij doet zijn werk goed: stipt, voorzichtig, en plezierig. Hij kent Java heel goed en vond de hotels zonder enig probleem. Omdat hij minder bekend was op Bali, vroeg hij een lokale vriend om hem te vergezellen. Een goed initiatief.”

François uit Zwitserland, november 2017

Click here to Read More