Indonesië
9,8

Kosten van een auto met privéchauffeur

Kosten van een huurauto met chauffeur op Java en Bali

Om bijvoorbeeld een Toyota Corolla te huren in Parijs, betaalt men al gauw rond de 150 euro per dag, zonder chauffeur en exclusief benzine.
Vanzelfsprekend zijn de prijzen in Indonesië veel betaalbaarder. Zelfs voor een huurauto mét Engels- of Nederlandssprekende privé chauffeur én inclusief brandstofkosten.

Wat zijn de kosten van een auto met privé chauffeur in Indonesië?

De kosten van een auto met privéchauffeur bedragen afhankelijk van de grootte van uw reisgezelschap (en dus de grootte van de auto) en de afstand die moet worden afgelegd, gemiddeld zo’n € 65,- (tussen de € 60,- en € 97,-) per dag (voor uw reisgezelschap, dus niet per persoon).

In deze prijs is inbegrepen:

 • uw huurauto met airco,
 • de brandstof,
 • uw Engelsprekende of Nederlandssprekende chauffeur
 • de onkosten en overnachtingen van uw chauffeur,
 • parkeerkosten,
 • tol, en
 • drinkwater voor onderweg

Kortom, alle kosten van uw vervoer per auto!
Geen onverwachte kosten.

Niet inbegrepen zijn:

 • toegangsprijzen,
 • uw accommodaties,
 • eventueel de ferry naar en van Bali,
  (afhankelijk van grootte van de huurauto en het reisgezelschap kost dit ongeveer tussen de 20 euro en 40 euro)
 • uw overige onkosten (bijvoorbeeld treintickets, huur van een jeep in een nationaal park etc)

Bij langere afstanden kan er sprake zijn van “empty run” dagen (het leeg heen- of terug rijden naar het vertrek- of vanaf het eindpunt van uw reis).

Neem geheel vrijblijvend contact op via e-mail, whatsapp of via het formulier op de website voor een prijsopgave en/of advies over uw reisroute.

Neem geheel vrijblijvend contact op –>

Een vakantie zonder stress?

Tijdens uw vakantie wilt u niet te laat vertrekken, de weg kwijt raken of u onveilig voelen in het verkeer. Een goede chauffeur maakt het verschil. Zet uw vakantie niet op het spel en verzeker u van een ervaren, betrouwbare en Engels-, Frans- of Nederlandssprekende chauffeur.

Pardi en zijn vrouw Dwi wonen in Yogyakarta. Pardi werkt al meer dan 25 jaar als chauffeur in de toeristensector op Java en Bali.

Met zijn vrouw en zijn team maakt hij al vele jaren voor vele gasten een individuele rondreis over Java en Bali mogelijk. Met uw eigen chauffeur creëert u uw eigen reis geheel volgens uw eigen wensen.

Naast het regelen van een goede chauffeur kunnen Pardi en Dwi u ook helpen bij het selecteren en boeken van hotels. Door hun jarenlange ervaring kunnen zij u hier goed in adviseren. Vraag naar de mogelijkheden.
Hun gasten zijn meer dan tevreden.

<–Lees de reviews

Binnen de Javaanse cultuur past dat men werkt en leeft met passie voor alles wat men doet. Werken is meer dan geld verdienen. Dit herkennen Pardi en Dwi. Zij doen hun werk met veel plezier en toewijding en zijn pas tevreden als u dat bent.

Uw wensen staan centraal. Pardi en Dwi kiezen bewust voor een persoonlijke benadering en hoge kwaliteit tegen een concurrerende prijs.

<– Lees wat de service van Pardi en Dwi uniek maakt


Kosten privé chauffeur Java en BaliHoe werkt het?

 • Neem geheel vrijblijvend contact op

  Geef aan wat uw wensen zijn of stel de vragen die u heeft. Pardi en Dwi beantwoorden uw vragen en laten u weten wat mogelijk is.
  Neem geheel vrijblijvend contact op  –>


 • Booking en bevestiging

  Op het moment dat u uw reis vastlegt, ontvangt u een bevestiging van uw boeking en bereiden Pardi en Dwi uw reis op basis van uw wensen zorgvuldig voor en zorgen zij ervoor dat op de afgesproken plaats en op de afgesproken tijd uw chauffeur u verwelkomt en uw reis kan beginnen.

  Bij meerdaagse reizen buiten Yogyakarta wordt voor de boeking eenmalig 12.95 euro aan administratiekosten in rekening gebracht. Dit bedrag kunt u zonder extra kosten eenvoudig overmaken naar een Europese IBAN bankrekening.


 • Betaling en garantie

yogyakarta beach

De aanbetaling; U kiest uit twee mogelijkheden
Bij de bevestiging van uw boeking kunt u aangeven of u de aanbetaling (30% van de overeengekomen reissom) via Paypal of Wise of via uw eigen bank.

 • Paypal
  Omdat Paypal -, speciaal voor online boekingen extra garanties biedt (vergelijkbaar met het reisgarantiefonds) hebben Pardi en Dwi een Paypal account aangevraagd voor hun bedrijf. Hun bedrijfsaccount is door Paypal goedgekeurd.
  Omdat Paypal extra kosten in rekening brengt wordt, als u voor Paypal kiest, hier een bijdrage van 3.99 euro voor gevraagd.

De betaling in Indonesië, makkelijk en snel
Bij aankomst betaalt het tweede deel van de reissom (40%).
Het laatste deel van de reissom (30%) betaalt u na afloop van uw reis. Deze betalingen kunt u voldoen door het bedrag van uw eigen bankrekening over te boeken (dit heeft de voorkeur) of door het bedrag contant (in rupiah’s) te betalen aan uw chauffeur.

Als u niet alleen een chauffeur boekt, maar via Pardi aanvullend ook excursies, toegangskaarten, een treinreis of overnachtingen laat regelen, laat hij u weten hoeveel de aanbetaling hiervoor bedraagt. Dit hangt af van het beleid van de hotels en de organisaties waar hij de reservering moet maken.


 • Annuleren

  Pardi en Dwi vragen u, op het moment dat u uw plannen wijzigt, dit tijdig aan hen door te geven. Juist omdat zij een klein bedrijf hebben is het voor hen belangrijk om hun mogelijkheden goed te kunnen benutten. Tot drie weken voor vertrek kunt u zonder problemen annuleren. U betaalt dan alleen de boekingskosten van 12.95 euro.

  Als u door onvoorziene omstandigheden binnen drie weken voor vertrek van uw reis moet afzien, verzoeken zij u dit direct te laten weten en 50% van de overeengekomen reissom te declareren bij uw annuleringsverzekering.

  Als u aanvullend ook excursies, toegangskaarten, een treinreis of overnachtingen heeft laten boeken, dan kunt u alleen annuleren als dit past binnen het beleid van de hotels en de organisaties waar de reservering is gemaakt.


 • Laatste check 3 weken voor uw komst

  Drie weken voor uw aankomst ontvangt u een e-mail om uw aankomstdatum, locatie en tijdstip en uw contactgegevens (ook voor als u onderweg bent) nogmaals te controleren en om uw laatste vragen te beantwoorden. Met deze laatste gegevens hebben Pardi en Dwi alles geregeld wat met u voor uw reis in Indonesië, is afgesproken.
  U kunt ook binnen drie weken voor uw aankomst boeken, maar omdat steeds meer mensen het gemak van een privé chauffeur ontdekken, is het verstandig tijdig contact op te nemen om teleurstelling te voorkomen.


 • 24/7 service

Niet alleen voorafgaand aan uw reis maar ook gedurende uw gehele verblijf zijn Pardi en Dwi voor u beschikbaar om al uw vragen te beantwoorden. Ook als er bijvoorbeeld sprake is van onvoorziene omstandigheden staan zij voor u klaar. Zij hebben er plezier in ervoor te zorgen dat uw vakantie een succes wordt.


Neem geheel vrijblijvend contact op  –>


Drukke perioden

Wat zijn de kosten van een chauffeur in Indonesie?In de drukke perioden kan het voorkomen dat Pardi al is volgeboekt. Pardi en Dwi kunnen in dat geval een beroep doen op hun ervaren en gewaardeerde team van collega’s Unggul, Yuli, Andi, Amri of Bakti.
Bakti woont in Bandung. De anderen wonen, net als Pardi, met hun gezin in Yogyakarta.

Naast dit vaste team van ervaren chauffeurs kunnen Pardi en Dwi een beroep doen op een aantal betrouwbare en ervaren collega’s die flexibel beschikbaar zijn. Deze collega’s zijn woonachtig in verschillende plaatsen verspreid over Java en Bali, zodat welke reisroute u ook kiest, er altijd een goede chauffeur gevonden kan worden en er efficiënt omgegaan kan worden met de tijd die u beschikbaar heeft.

Engels-, Frans- of Nederlandssprekende chauffeurs

Alle chauffeurs spreken goed Engels. Ook zijn er chauffeurs die zich de Nederlandse of Franse taal eigen hebben gemaakt. Als u de voorkeur geeft aan een Nederlandstalige of Franstalige chauffeur vraag dan naar de mogelijkheden.

Kwaliteit

Welke chauffeur er ook voor u klaar staat, Pardi en Dwi werken alleen met speciaal door hen geselecteerde chauffeurs, die passen binnen hun bedrijfsfilosofie en die voldoen aan hun hoge normen. Kwaliteit is leidend. Dit betekent dat deze collega’s, net als Pardi:

 • Engels spreken,
 • absoluut veilig door het drukke verkeer rijden,
 • goed de weg kennen,
 • u veel kunnen vertellen over de rijke cultuur van Java en Bali,
 • dienstverleners zijn in hart en nieren en altijd voor u klaar staan,
 • veel ervaring hebben en zeer gewaardeerd worden,
 • lid zijn van de beroepsorganisatie voor chauffeurs in de toeristensector,
 • in het bezit zijn van een rijbewijs, waarmee zij elke bus van elk formaat mogen besturen.

Reviews

Ook zijn collega’s hebben plezier in hun werk en zijn trots op hun goede reviews:

Het contact met het kantoor was erg plezierig

“We hadden tijdens onze reis drie verschillende chauffeurs die alle drie zeer behulpzaam waren en goed kunnen rijden. Ook het contact met het kantoor was erg plezierig.”

Geert uit Nederland, juli 2024 ⭐⭐⭐⭐⭐


Jullie zijn geweldig!

“We vonden je chauffeur Ibot erg leuk. Hij gaf ons veel nuttige informatie. Ze zijn erg flexibel, betrouwbaar en hebben veel ervaring.” 

Lana uit Slovenië, juli 2024 ⭐⭐⭐⭐⭐


Bromo was echt een grote verassing

“We hebben een geweldige tijd gehad met meneer Rizal. Hij is erg aardig, behulpzaam en vriendelijk. Hij rijdt erg goed en is erg stipt, dus we kunnen hem alleen maar aanbevelen. Bedankt voor deze ervaring!

Alleen de vertraging in het antwoord via e-mail kan soms lang duren (het eerste antwoord kwam een ​​maand later dan mijn eerste verzoek). Maar verder was het prima.”

Diane uit Frankrijk, juli 2024 ⭐⭐⭐⭐⭐


We voelden ons erg veilig in het hectische verkeer

“We voelden ons erg veilig en ontspannen met Arif als onze chauffeur voor 4 dagen. We raden Indonesië tour absoluut aan voor reizen in Java. Arif verwelkomde ons op het vliegveld. Hij is een erg goede chauffeur en we voelden ons erg veilig in het hectische verkeer in Yogyakarta. Hij zorgde ervoor dat we ons erg welkom voelden in zijn geboortestad en vertelde ons veel over de cultuur en geschiedenis. We hadden van tevoren een tour gepland met suggesties van IndonesiaTour, maar we hadden vrije tijd, dus Arif raadde activiteiten aan zoals het proeven van de echte Kopi Luwak, een bezoek aan het batikmuseum in Surakarta, het bekijken van de Wajang-kunst in Yogja en verschillende restaurants waar we genoten van echt goed Javaans eten! We genoten ook van zijn gezelschap en hadden wat plezier toen hij ons wat Javaanse woorden leerde en we hem probeerden de Nederlandse taal te leren.”

Michele uit Nederland, juni 2024 ⭐⭐⭐⭐⭐


Altijd een schone auto

“Java, Yogyakarta, Bali. (Jomblang grot, Mt Bromo, Bromo krater, Madakaripura waterval, Tumpak Sewu waterval, Tukad Cepung waterval…. Hooglanden… Tempels, Handara poort, Tanah lot, Monkey Forest en nog veel meer…. elke plek vonden we leuk.
Vraag hiernaar chauffeur  Sutris, een goed Engels sprekende chauffeur.
Het was een onvergetelijke reis:
– Zeer comfortabele ruime auto voor ons tweeën
– Sutris is een hardwerkende man en zeer ervaren + behulpzaam en geduldig
– Hij maakt altijd de auto schoon, elke ochtend voordat hij ons kwam ophalen voor de volgende reis….”

Monica en My uit Australië, juni 2024 ⭐⭐⭐⭐⭐


Alles was perfect

“Het was echt een leuke tour, alles was heel goed georganiseerd. Via WhatsApp hadden wij altijd goed contact. Wij zouden op ieder moment opnieuw een rondreis bij Indonesia Tours willen boeken. Veel dank aan Yuli, hij heeft ons alles laten zien en rekening gehouden met onze wensen. Het was fijn. En dank aan Steve voor de transfer naar Jakarta en naar het treinstation. Alles verliep perfect.”

Heike uit Duitsland, april 2024 ⭐⭐⭐⭐⭐


Punctueel en plezierig

“Veilige, efficiënte en vriendelijke chauffeur met zeer goede kennis over Indonesië en de plaatsen die we bezochten. Perfect Engels sprekend. Punctueel en een prettig gezelschap.”

Wolfgang uit Duitsland, april 2024 ⭐⭐⭐⭐⭐


Heel fijn om met Dwi naar de avondmarkt te gaan

“Vanuit Nederland al contact met Pardi omdat wij op zoek waren naar een chauffeur op Java. Hadden zelfstandig een vol en beetje eigenwijs programma samengesteld.  Pardi kwam met praktische tips en kon goed inschatten hoe lang de verschillende etappes zouden duren. Hij koppelde ons aan Agil, een fantastische chauffeur waar we een vrolijke tijd mee hebben gehad.
Als extra hebben we met Abid, een goed Engels sprekende gids en goed materiaal buiten Yogyakarta gefietst. Veel geleerd over alles wat we om ons heen zagen en bij een aantal kampongs kunnen kijken. Geleerd hoe in Indonesië tofu, emping en bakstenen worden gemaakt. Ook was het heel fijn om met Dwi naar de avondmarkt te gaan om vervolgens samen te koken en te eten: Sajor Lodeh van de Sultan.
Al deze belevenissen maakten dat we in Yokyakarta een grandioze tijd hebben gehad.”

Fam. Hulst uit Nederland, maart 2024 ⭐⭐⭐⭐⭐


De chauffeur was erg aardig

We waren iets te laat door onze eigen planning, maar dankzij jullie service was het geen enkel probleem om snel een chauffeur te vinden. De chauffeur was erg aardig en vriendelijk en gaf ons tips waar we heen moesten gaan om te komen waar we wilden en stopte overal waar we hem vroegen te stoppen zonder te klagen. Hij gaf ook suggesties wat we nog meer konden doen.

Luise uit Duitsland, maart 2024 ⭐⭐⭐⭐


Prachtige rondreis via Java naar Bali

kinderen in Indonesie

“Toen ik mijn reis aan het plannen was, gaf Tika van het Indonesia Tour-team me vriendelijke en actieve steun en altijd goede suggesties. De communicatie verliep vlot en op elke vraag kreeg ik snel antwoord.
Mijn rondreis begon in Jakarta en voerde mij door het prachtige, groene landschap van Java naar Ubud op Bali. Ik heb erg genoten van het gevarieerde programma, de indrukwekkende natuur van het eiland met zijn tropische bossen, rijstterrassen, vulkanen en bergen, en de gastvrijheid van de lokale bevolking.
Mijn chauffeurs, de heer Yuli en de heer Steven, maakten de tour tot een perfecte ervaring. De heer Steven liet mij Jakarta zien en maakte prachtige foto’s van mij. Dhr. Yuli vergezelde mij door heel Java tot het einde van de rondreis. Hij was altijd erg vriendelijk en op tijd, hielp me met eventuele vragen en legde me veel uit over zijn land. Meneer Yuli reageerde op al mijn wensen, hij liet me bijvoorbeeld kleine restaurants en warungs zien, waar ik kon genieten van het lokale eten. Zijn rijstijl was goed en veilig en ik kon altijd op hem vertrouwen.
Ik wil graag nogmaals het hele team van Dadang Supardi bedanken! Jullie hebben van deze tour mijn droomreis gemaakt! Bedankt voor de perfecte organisatie en realisatie. Het beste voor jullie! Terima kasih.”

Annet uit Duitsland, februari 2024 ⭐⭐⭐⭐⭐


Uitzonderlijke service en onvergetelijke reis

“Tijdens onze recente reis naar Midden-Java, waarbij we Semarang, Jogyakarta en Surakarta verkenden, bood Arief ons een uitzonderlijke service als onze chauffeur, wat leidde tot een moeiteloze en gedenkwaardige reis.

Ariefs kennis van het reizen door het Midden-Java-gebied was voortreffelijk.
Zijn rijvaardigheid was geweldig en hij was bekend met al de snelwegen, steden en dorpen onderweg. Hij had ook kennis van de attracties die we wilden bezoeken, hoe we kaartjes moesten kopen, waar we moesten parkeren, hoe lang het zou duren, en hij was altijd op de ontmoetingsplek als we klaar waren met ons bezoek. Hij begeleidde ons door het ticketproces, huurde gidsen in en verliet ons pas als onze rondleiding bij de attractie begon. Zijn kennis over het geven van fooien, toegangs- en gidskosten leidde tot een soepele reis. Arief gaf ons ook geweldige suggesties voor bezienswaardigheden en eetgelegenheden.

Arief was altijd punctueel en zeer flexibel en voldeed aan al onze wensen en veranderende plannen. Zijn professionaliteit en opgewekte instelling gaven ons het vertrouwen dat we een goede keuze met onze chauffeur hadden gemaakt, en we bevelen Arief enthousiast aan, aan iedereen die Midden-Java wil verkennen.”

Ronda & Greg uit Canada, november 2023 ⭐⭐⭐⭐⭐
Read more >>


Borobudur Java

Advies en inspiratie

Door alle informatie die u op het internet vindt, ziet u soms door de bomen het bos niet meer. Pardi en Dwi begrijpen dit. Bij al uw vragen, bijvoorbeeld over hotels, over welke bezienswaardigheden u het beste kunt bezoeken, of als u specifieke wensen heeft die aansluiten bij uw interesses (bijvoorbeeld culinaire wensen, fotografie, vogelen, fietsen, “go local” ervaringen) kunt u geheel vrijblijvend contact opnemen voor advies >>>

Wilt u zelf eerst nog wat rondkijken?
Raak geïnspireerd >>

Of wilt u weten welke hotels favoriet zijn bij onze gasten?

De favoriete hotels van onze gasten >>>


Go Local

Ontdek het authentieke Indonesië >>

Go Local | Het echte authentieke Indonesië

Rootsreizen

Ook de ideale rootsreis boekt u met Pardi en Dwi >>

Zoektocht naar roots in Indonesië | Een reis door uw familiegeschiedenis

Indonesië met kinderen

Voor kinderen is een rondreis in Indonesië een herinnering voor het  leven.

Lees meer over een rondreis met kinderen over Java en Bali >>

Met kinderen op vakantie in Indonesië

Mis niets

Java en Bali bieden u zoveel mogelijkheden. Maak een jeeptocht over een vulkaan, klim tot aan de krater, bezoek mysterieuze tempels, leer de Javaanse keuken kennen, vaar tussen dolfijnen in de zee, ga snorkelen in helder blauw water, laat u meenemen door een gids in de verborgen wijken van de stad en geniet van de gastvrijheid van de Indonesische bevolking.
Vul uw vakantie in zoals u dit wilt.

Uw interesses, wensen en feedback zijn erg belangrijk voor Pardi en Dwi.

Aarzel niet contact op te nemen >>