Indonesië
9,8

Kosten van een auto met privéchauffeur

Kosten van een huurauto met chauffeur op Java en Bali

Om bijvoorbeeld een Toyota Corolla te huren in Parijs, betaalt men al gauw rond de 150 euro per dag, zonder chauffeur en exclusief benzine.
Vanzelfsprekend zijn de prijzen in Indonesië veel betaalbaarder. Zelfs voor een huurauto mét Engels- of Nederlandssprekende privé chauffeur én inclusief brandstofkosten.

Wat zijn de kosten van een auto met privé chauffeur in Indonesië?

De kosten van een auto met privéchauffeur bedragen afhankelijk van de grootte van uw reisgezelschap (en dus de grootte van de auto) en de afstand die moet worden afgelegd, gemiddeld zo’n € 65,- (tussen de € 60,- en € 97,-) per dag (voor uw reisgezelschap, dus niet per persoon).

In deze prijs is inbegrepen:

 • uw huurauto met airco,
 • de brandstof,
 • uw Engelsprekende of Nederlandssprekende chauffeur
 • de onkosten en overnachtingen van uw chauffeur,
 • parkeerkosten,
 • tol, en
 • drinkwater voor onderweg

Kortom, alle kosten van uw vervoer per auto!
Geen onverwachte kosten.

Niet inbegrepen zijn:

 • toegangsprijzen,
 • uw accommodaties,
 • eventueel de ferry naar en van Bali,
  (afhankelijk van grootte van de huurauto en het reisgezelschap kost dit ongeveer tussen de 20 euro en 40 euro)
 • uw overige onkosten (bijvoorbeeld treintickets, huur van een jeep in een nationaal park etc)

Bij langere afstanden kan er sprake zijn van “empty run” dagen (het leeg heen- of terug rijden naar het vertrek- of vanaf het eindpunt van uw reis).

Neem geheel vrijblijvend contact op via e-mail, whatsapp of via het formulier op de website voor een prijsopgave en/of advies over uw reisroute.

Neem geheel vrijblijvend contact op –>

Een vakantie zonder stress?

Tijdens uw vakantie wilt u niet te laat vertrekken, de weg kwijt raken of u onveilig voelen in het verkeer. Een goede chauffeur maakt het verschil. Zet uw vakantie niet op het spel en verzeker u van een ervaren, betrouwbare en Engels-, Frans- of Nederlandssprekende chauffeur.

Pardi en zijn vrouw Dwi wonen in Yogyakarta. Pardi werkt al meer dan 25 jaar als chauffeur in de toeristensector op Java en Bali.

Met zijn vrouw en zijn team maakt hij al vele jaren voor vele gasten een individuele rondreis over Java en Bali mogelijk. Met uw eigen chauffeur creëert u uw eigen reis geheel volgens uw eigen wensen.

Naast het regelen van een goede chauffeur kunnen Pardi en Dwi u ook helpen bij het selecteren en boeken van hotels. Door hun jarenlange ervaring kunnen zij u hier goed in adviseren. Vraag naar de mogelijkheden.
Hun gasten zijn meer dan tevreden.

<–Lees de reviews

Binnen de Javaanse cultuur past dat men werkt en leeft met passie voor alles wat men doet. Werken is meer dan geld verdienen. Dit herkennen Pardi en Dwi. Zij doen hun werk met veel plezier en toewijding en zijn pas tevreden als u dat bent.

Uw wensen staan centraal. Pardi en Dwi kiezen bewust voor een persoonlijke benadering en hoge kwaliteit tegen een concurrerende prijs.

<– Lees wat de service van Pardi en Dwi uniek maakt


Kosten privé chauffeur Java en BaliHoe werkt het?

 • Neem geheel vrijblijvend contact op

  Geef aan wat uw wensen zijn of stel de vragen die u heeft. Pardi en Dwi beantwoorden uw vragen en laten u weten wat mogelijk is.
  Neem geheel vrijblijvend contact op  –>


 • Booking en bevestiging

  Op het moment dat u uw reis vastlegt, ontvangt u een bevestiging van uw boeking en bereiden Pardi en Dwi uw reis op basis van uw wensen zorgvuldig voor en zorgen zij ervoor dat op de afgesproken plaats en op de afgesproken tijd uw chauffeur u verwelkomt en uw reis kan beginnen.

  Bij meerdaagse reizen buiten Yogyakarta wordt voor de boeking eenmalig 12.95 euro aan administratiekosten in rekening gebracht. Dit bedrag kunt u zonder extra kosten eenvoudig overmaken naar een Europese IBAN bankrekening.


 • Betaling en garantie

yogyakarta beach

De aanbetaling; U kiest uit twee mogelijkheden
Bij de bevestiging van uw boeking kunt u aangeven of u de aanbetaling (30% van de overeengekomen reissom) via Paypal of via een overboeking naar een Europese IBAN-rekening wilt voldoen.

 • Paypal
  Omdat Paypal -, speciaal voor online boekingen extra garanties biedt (vergelijkbaar met het reisgarantiefonds) hebben Pardi en Dwi een Paypal account aangevraagd voor hun bedrijf. Hun bedrijfsaccount is door Paypal goedgekeurd.
  Omdat Paypal extra kosten in rekening brengt wordt, als u voor Paypal kiest, hier een bijdrage van 3.99 euro voor gevraagd.
 • Overboeking
  Via Wise bieden Pardi en Dwi u de mogelijkheid eenvoudig via een Europese overboeking de aanbetaling te doen. U hoeft hiervoor geen account aan te maken of u te registreren. U betaalt snel en eenvoudig, gewoon zoals u gewend bent uw betalingen te doen, naar een Europees IBAN nummer.

De betaling in Indonesië, makkelijk en snel
Bij aankomst betaalt het tweede deel van de reissom (40%).
Het laatste deel van de reissom (30%) betaalt u na afloop van uw reis. Deze betalingen kunt u voldoen door het bedrag van uw eigen bankrekening over te boeken, weer gewoon naar een Europese IBAN rekening (dit heeft de voorkeur) of door het bedrag contant (in rupiah’s) te betalen aan uw chauffeur.

Als u niet alleen een chauffeur boekt, maar via Pardi aanvullend ook excursies, toegangskaarten, een treinreis of overnachtingen laat regelen, laat hij u weten hoeveel de aanbetaling hiervoor bedraagt. Dit hangt af van het beleid van de hotels en de organisaties waar hij de reservering moet maken.


 • Annuleren

  Pardi en Dwi vragen u, op het moment dat u uw plannen wijzigt, dit tijdig aan hen door te geven. Juist omdat zij een klein bedrijf hebben is het voor hen belangrijk om hun mogelijkheden goed te kunnen benutten. Tot drie weken voor vertrek kunt u zonder problemen annuleren. U betaalt dan alleen de boekingskosten van 12.95 euro.

  Als u door onvoorziene omstandigheden binnen drie weken voor vertrek van uw reis moet afzien, verzoeken zij u dit direct te laten weten en 50% van de overeengekomen reissom te declareren bij uw annuleringsverzekering.

  Als u aanvullend ook excursies, toegangskaarten, een treinreis of overnachtingen heeft laten boeken, dan kunt u alleen annuleren als dit past binnen het beleid van de hotels en de organisaties waar de reservering is gemaakt.


 • Laatste check 3 weken voor uw komst

  Drie weken voor uw aankomst ontvangt u een e-mail om uw aankomstdatum, locatie en tijdstip en uw contactgegevens (ook voor als u onderweg bent) nogmaals te controleren en om uw laatste vragen te beantwoorden. Met deze laatste gegevens hebben Pardi en Dwi alles geregeld wat met u voor uw reis in Indonesië, is afgesproken.
  U kunt ook binnen drie weken voor uw aankomst boeken, maar omdat steeds meer mensen het gemak van een privé chauffeur ontdekken, is het verstandig tijdig contact op te nemen om teleurstelling te voorkomen.


 • 24/7 service

Niet alleen voorafgaand aan uw reis maar ook gedurende uw gehele verblijf zijn Pardi en Dwi voor u beschikbaar om al uw vragen te beantwoorden. Ook als er bijvoorbeeld sprake is van onvoorziene omstandigheden staan zij voor u klaar. Zij hebben er plezier in ervoor te zorgen dat uw vakantie een succes wordt.


Neem geheel vrijblijvend contact op  –>


Drukke perioden

Wat zijn de kosten van een chauffeur in Indonesie?In de drukke perioden kan het voorkomen dat Pardi al is volgeboekt. Pardi en Dwi kunnen in dat geval een beroep doen op hun ervaren en gewaardeerde team van collega’s Unggul, Yuli, Andi, Amri of Bakti.
Bakti woont in Bandung. De anderen wonen, net als Pardi, met hun gezin in Yogyakarta.

Naast dit vaste team van ervaren chauffeurs kunnen Pardi en Dwi een beroep doen op een aantal betrouwbare en ervaren collega’s die flexibel beschikbaar zijn. Deze collega’s zijn woonachtig in verschillende plaatsen verspreid over Java en Bali, zodat welke reisroute u ook kiest, er altijd een goede chauffeur gevonden kan worden en er efficiënt omgegaan kan worden met de tijd die u beschikbaar heeft.

Engels-, Frans- of Nederlandssprekende chauffeurs

Alle chauffeurs spreken goed Engels. Ook zijn er chauffeurs die zich de Nederlandse of Franse taal eigen hebben gemaakt. Als u de voorkeur geeft aan een Nederlandstalige of Franstalige chauffeur vraag dan naar de mogelijkheden.

Kwaliteit

Welke chauffeur er ook voor u klaar staat, Pardi en Dwi werken alleen met speciaal door hen geselecteerde chauffeurs, die passen binnen hun bedrijfsfilosofie en die voldoen aan hun hoge normen. Kwaliteit is leidend. Dit betekent dat deze collega’s, net als Pardi:

 • Engels spreken,
 • absoluut veilig door het drukke verkeer rijden,
 • goed de weg kennen,
 • u veel kunnen vertellen over de rijke cultuur van Java en Bali,
 • dienstverleners zijn in hart en nieren en altijd voor u klaar staan,
 • veel ervaring hebben en zeer gewaardeerd worden,
 • lid zijn van de beroepsorganisatie voor chauffeurs in de toeristensector,
 • in het bezit zijn van een rijbewijs, waarmee zij elke bus van elk formaat mogen besturen.

Reviews

Ook zijn collega’s hebben plezier in hun werk en zijn trots op hun goede reviews:

Niks kon beter, alles ging goed

“Wij hebben via Pardi een privé chauffeur gekregen, zijn naam is Yadi. Hij heeft ons heel goed alles van Java laten zien en hij is een goede driver geweest. Niks kon beter, alles ging goed. Wij waren heel blij met Yadi. Wij raden dit zeker aan!”

Mayke uit Nederland, juli 2023 ⭐⭐⭐⭐⭐


Super goede ervaring met Rizal als chauffeur

“Wij hebben een reis van 16 dagen gemaakt via Pardi en konden met zijn hulp de route bepalen. Wij hadden Rizal als chauffeur en dat was heel prettig. Hij was heel vriendelijk en gezellig en heeft ons veel dingen laten zien op Java en een klein stukje Bali.
Dit was een super goede ervaring.”

Lilian uit Nederland, juli 2023 ⭐⭐⭐⭐⭐


Perfecte chauffeur

“Ik benaderde Supardi om een chauffeur te krijgen die me naar de tempels rond Yogyakarta zou brengen en mijn transfers van en naar het vliegveld zou regelen. Unggul was een perfecte chauffeur! Zeer vriendelijk en bereid om me te helpen wanneer ik het nodig had. Punctueel en nauwkeurig. Als ik terugkom op Java, zal ik weer contact met ze opnemen!”

Silvia uit Italië, maart 2023 ⭐⭐⭐⭐⭐


Geweldige reis

“Beste tijd ooit. Geweldige chauffeur en perfecte gids.
Geweldig. Pardi regelde dat we 10 dagen met Rohmani, die uitstekend Nederlands spreekt, van West- naar Oost-Java konden reizen. Het was een geweldige ervaring en ten zeerste aanbevolen.”

Josaijen uit Nederland, februari 2023 ⭐⭐⭐⭐⭐


Een “once-in-a-lifetime” reis, om nooit te vergeten

“Op Java is van alles: vriendelijke mensen, een overvloed aan fantastische natuur, unieke gebouwen en kunstschatten, exotisch eten, maar ook verkeer en “regels” waar Europeanen alleen maar gestrest van kunnen raken. Om deze stress te voorkomen, ben je bij Pardi aan het juiste adres. Hij reageerde snel en vriendelijk op ons verzoek en organiseerde onze chauffeurs. We hadden erg aardige chauffeurs Unggul (Oost-Java) en Agus (West-Java) die ons veilig naar onze hotels en bezienswaardigheden brachten en aanvullende excursies voorstelden. We hadden dit “avontuur” voor geen goud ter wereld willen missen. Zelf zoiets vinden en organiseren zou aanzienlijk meer tijd hebben gekost dan we beschikbaar hadden.
In een woord  een “super vakantie”. We kunnen Pardi alleen maar van harte aanbevelen. Bij deze willen we je nogmaals bedanken!”

Anke uit Duitsland, december 2022 ⭐⭐⭐⭐⭐


Geweldige kennis

“We hadden een fijne tijd met jullie. Vriendelijk, flexibel en met een geweldige kennis over jullie land!”

Familie de Jager uit Nederland, september 2022 ⭐⭐⭐⭐⭐


Eén van de beste touroperators in Indonesië

“Ze zijn altijd op tijd, en staan altijd voor ons klaar.
Veel gasten uit ons resort hebben een tour bij dit bedrijf geboekt en zij stonden versteld hoe serieus en toegewijd de gidsen en chauffeurs zijn. Ze zorgen echt goed voor hun klanten.”

Meggie uit Jogjakarta, augustus 2022 ⭐⭐⭐⭐⭐


Echt een meerwaarde

kinderen in IndonesieWe zijn net terug van een prachtige rondreis van drie weken door Java, in een busje met chauffeur, geregeld door Pardi. De service was uitstekend. We hadden de tour van tevoren gepland en Pardi gaf ons een aantal zeer goede suggesties om de tour te optimaliseren. Hij was ook erg behulpzaam toen we ons schema moesten wijzigen vanwege een onverwachte annulering van een vlucht. Eenmaal in Jawa werden we ontvangen in een zeer comfortabel busje, met veel ruimte, een goede airconditioning, en Unggul als uitzonderlijke chauffeur en gids. Niet alleen reed hij buitengewoon goed, ondanks het chaotische verkeer en lastige oriëntatie, hij was ook dol op details over monumenten, de geschiedenis van het eiland, planten en dieren en meer in het algemeen de Javaanse manier van leven. Hij was echt een meerwaarde op de reis door dit schitterende eiland.
Ik ben hen allemaal erg dankbaar voor deze mooie ervaring.”

Andrea uit Italië, augustus 2022 ⭐⭐⭐⭐⭐


Geweldige service en gastvrijheid

“We reisden naar Yogyakarta voor de viering van onze verjaardag en Pak Onggol was onze chauffeur tijdens deze reis. We konden het erg waardeerden dat hij de geschiedenis van Yogyakarta met ons heeft gedeeld. We willen hem bedanken voor de geweldige service en gastvrijheid. Het is altijd geweldig om Indonesië te bezoeken en Pak Onggol maakte de ervaring compleet.”

Ezam uit Singapore, december 2019 ⭐⭐⭐⭐⭐

Read more >>


Borobudur Java

Advies en inspiratie

Door alle informatie die u op het internet vindt, ziet u soms door de bomen het bos niet meer. Pardi en Dwi begrijpen dit. Bij al uw vragen, bijvoorbeeld over hotels, over welke bezienswaardigheden u het beste kunt bezoeken, of als u specifieke wensen heeft die aansluiten bij uw interesses (bijvoorbeeld culinaire wensen, fotografie, vogelen, fietsen, “go local” ervaringen) kunt u geheel vrijblijvend contact opnemen voor advies >>>

Wilt u zelf eerst nog wat rondkijken?
Raak geïnspireerd >>

Of wilt u weten welke hotels favoriet zijn bij onze gasten?

De favoriete hotels van onze gasten >>>


Go Local

Ontdek het authentieke Indonesië >>

Go Local | Het echte authentieke Indonesië

Rootsreizen

Ook de ideale rootsreis boekt u met Pardi en Dwi >>

Zoektocht naar roots in Indonesië | Een reis door uw familiegeschiedenis

Indonesië met kinderen

Voor kinderen is een rondreis in Indonesië een herinnering voor het  leven.

Lees meer over een rondreis met kinderen over Java en Bali >>

Met kinderen op vakantie in Indonesië

Mis niets

Java en Bali bieden u zoveel mogelijkheden. Maak een jeeptocht over een vulkaan, klim tot aan de krater, bezoek mysterieuze tempels, leer de Javaanse keuken kennen, vaar tussen dolfijnen in de zee, ga snorkelen in helder blauw water, laat u meenemen door een gids in de verborgen wijken van de stad en geniet van de gastvrijheid van de Indonesische bevolking.
Vul uw vakantie in zoals u dit wilt.

Uw interesses, wensen en feedback zijn erg belangrijk voor Pardi en Dwi.

Aarzel niet contact op te nemen >>