Indonesië
9,8

Reizen met een Huurauto

Een relaxte manier om rond te reizen in Indonesië, is met een huurauto met chauffeur.
Zelf rijden in Indonesië wordt afgeraden. Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken zegt hierover in het reisadvies:

“Vergeleken met Nederland is het wegverkeer in Indonesië chaotisch. Soms lijkt het of er geen verkeersregels zijn. Ook kunnen de wegen de grote hoeveelheid auto’s, bromfietsen, scooters en motorfietsen niet aan. Hierdoor ontstaan regelmatig files. Bent u niet gewend om in drukke verkeersomstandigheden te rijden? Rijd niet zelf, maar ga met een ervaren chauffeur op pad.”

Als je zelf zou willen rijden, dan heb je een internationaal rijbewijs in combinatie met een Nederlands rijbewijs nodig.

In Indonesië rijdt men aan de linkerkant van de weg en vooral bromfietsen en motorfietsen zijn overal. Het is dan ook heel gebruikelijk en verstandig een auto met chauffeur te huren. In Nederland is dit een hele luxe, maar in Indonesië is dit goed betaalbaar. De kosten van een auto met chauffeur in Indonesië zijn lager dan wanneer je alleen een auto huurt in Europa. Ook vanwege de kosten hoef je het dus niet te laten.

Met de auto leer je het land echt kennen. Je staat midden in het leven, ontmoet de lokale bewoners en geniet van de rijstvelden, bergen en ander prachtige uitzichten.
Als je meerdere dagen over Java en Bali rondreist, reist je chauffeur met je mee. Hij regelt zelf zijn overnachtingen en staat elke ochtend opnieuw voor je klaar. Je combineert zo gemak met de vrijheid je eigen vakantie te plannen.

Als je een auto met chauffeur huurt bij Dadang Supardi heb je nog een voordeel: alle chauffeurs spreken goed Engels en zijn naast chauffeur ook je tolk en reisadviseur. Zij hebben allemaal goede reviews, kennen alle leuke plekken en maken je vakantie tot een succes.

Stel je eigen reis samen, blijf flexibel en bezoek alle plekken die je leuk vindt. Er zijn geen verborgen kosten. De prijs die je betaalt is inclusief auto, benzine en de kosten van de chauffeur. Wel zo overzichtelijk.

Neem contact op voor advies en boek je chauffeur voor je droomvakantie >>>

zelf autorijden indonesie