Indonesie
9,8

Karimunjawa

Karimunjawa

Snorkelen en BBQ >
Schildpadjes >
Mangrovebos >
Hotels >

Wit zand, koraal en schoon water

Karimunjawa is een eilandengroep die bestaat uit 27 eilandjes ten noorden van Semarang, Na 80 km varen in de Javazee kom je aan in het haventje op het hoofdeiland.

De naam “Karimunjawa” is afgeleid van de Javaanse zin: “kremun kremun saking tanah jawi” vrij vertaald: “Ik zie iets vaags vanaf Java”.

Het water is hier schoon, het zand is wit en de eilandjes zijn ideaal om te snorkelen of te duiken tussen het koraal. Bij duikers is een schip dat in 1960 gezonken is (het Indonor wrak) populair. Je kunt hier ook heerlijk wandelen of een bromfiets huren. De eilandjes zijn nog niet te toeristisch.

Karimunjawa is een heerlijk alternatief voor Bali als je op zoek bent naar rust, strand en zee, en liever toeristische plekken mijdt.


-Tip-

Huur een bootje van een van de lokale vissers voor een dag. Ze nemen u graag mee voor een onvergetelijke boottocht. Samen bezoek je de meest prachtige snorkelplekken waar je zonder plastic vervuiling in alle rust de meest bijzondere vissen ziet tussen het ongerepte koraal.

Je vaart naar een onbewoond eiland waar de lunch (gebakken vis) voor je wordt klaargemaakt. De zee rustig en aan boord kun je voorop lekker in de zon liggen, of als je aan schaduw toe bent kan je achter op de boot onder het afdakje zitten. De wind waait door je haren en je geniet van de rust en het geweldige uitzicht.


 Schildpadjes

Op Karimunjawa is het mogelijk het strand te bezoeken waar ‘s nachts de zeeschildpadden aan land komen om hun eieren te leggen. De eieren worden verzameld en beschermd totdat ze uitkomen in een speciaal aangelegd hutje. Als de schildpadjes een paar dagen oud zijn en sterk genoeg zijn worden ze vrijgelaten in de zee. Je kunt hier bij helpen. Een unieke gebeurtenis.

Mangrovebos

Op het grootste eiland vind je een heus mangrovebos. Je kan hier wandelen over houten vlonders en aan het einde van de dag zie je de zon prachtig ondergaan. Ook de muggen hebben het prima naar hun zin in het mangrovebos, bescherm jezelf goed.

Nationaal park

De onbewoonde eilandjes en de zee erom heen zijn tot nationaal park verklaard, zodat deze prachtige natuur bewaard en beschermd blijft. Op Karimunjawa wonen niet veel mensen en de meeste eilanden zijn onbewoond. De eilanden zijn nog niet erg toeristisch waardoor je er nog heerlijk op ontdekking kunt.

Praktische informatie

Vanuit de haven van Jepara kunt je de ferry of snelboot nemen. Met de ferry doe je er vijf uur over, met de snelboot ongeveer twee uur. De boot gaat niet iedere dag, dus let goed op bij het plannen.

Op het grootste eiland vind je homestay’s en hotels en leuke restaurantjes. Vooral in het dorp bij de haven vind je de meeste toeristische mogelijkheden. Op het grootste eiland verplaats je je het beste met de bromfiets, die overal te huur zijn.


Favoriete hotels op Karimunjawa:

Alam Kita ResortKarimunjawa Alam Kita

Alam Kita op booking.com >>>