Indonesië
9,8

Kawah Putih (Witte Krater) en de Patuha vulkaan

Kawah Putih, de “Witte Krater”

Ten zuiden van Bandung ligt de Kawah Putih, dit betekent letterlijk “witte krater”. In vergelijking met de Tangkuban Perahu en de Ciater warmwaterbronnen, zijn de Kawah Putih vulkaan en de warmwaterbronnen van Kawah Rengganis minder toeristisch. Kawah Putih is een zwavelmeer in een van de twee kraters van de Patuha vulkaan. Patuha staat voor “pak tua” wat oude man betekent. In de dorpen in de omgeving van de Patuha geloofde men dat dit de oudste berg is en dat hier de geesten van de voorouders samenkomen. De berg is 2434 meter hoog.

De kleuren van het landschap zijn onwerkelijk: het water is azuurblauw/turquoise en het zand is geel. Omdat het meer hoog ligt is het hier koel. Via een houten vlonder kan je in het meer lopen.

Vanwege de sterke zwavellucht kan je niet te lang dicht bij het meer blijven staan. Het water bevat zoveel zwavel dat het giftig is. Vroeger werd hier zwavel gewonnen, resten van de fabriek zijn nog terug te vinden.
Het is mogelijk naar boven te lopen voor een mooi uitkijkpunt. Als u geen zin heeft om te lopen is het vaak mogelijk tegen een kleine vergoeding, hier gebracht te worden achter op een motorfiets. Op de berg zijn ook mooie wandeltochten te maken.

Neem contact op en vraag naar de mogelijkheden >>>