Indonesie
9,8

Madakaripura waterval

Madakaripura waterval

Niet ver van de Bromo is een bijzondere waterval. De Madakaripura waterval is de hoogste waterval van Java (200 meter hoog) en de op één na hoogste waterval van Indonesië.


madakaripura waterval

Gajah Mada

Een beroemd gedicht uit de 14e eeuw vertelt dat Madakaripura door de koning van Majapahit aan zijn militaire commandant Gajah Mada was geschonken.
Het Majapahit rijk (1293-1500) strekte zich uit vanaf Zuid-Thailand en Maleisië tot aan Brunei en Oost Timor. Dit grote rijk was de verdienste van de militaire commandant Gajah Mada.

Gajah Mada zou zijn enorme kwaliteiten zou hebben verkregen door te mediteren in de grot achter de Madakaripura waterval.
Uiteindelijk heeft Gajah Mada deze waterval uitgekozen voor zijn laatste meditatie waarna hij van de aarde verdween. Anders dan te sterven (waarna hij weer zou zijn gereïncarneerd) bereikte hij het hoogst mogelijke doel (“Muksha” in het oud Javaans).


Nog steeds wordt dit herdacht middels meditatie en rituelen. De waterval is hiermee niet alleen een uitzonderlijk verschijnsel van de natuur maar ook historisch en spiritueel erg bijzonder.

Het water van de waterval stroomt altijd, ook in het droge seizoen en daarom wordt deze waterval ook wel de eeuwige waterval genoemd. Bij de ingang staat een standbeeld van Gajah Mada, daarna is het nog 20 minuten lopen naar de Madakaripura waterval.
U kunt tijdens deze tocht nat worden door de waterval. Onderweg worden daarom regenponcho’s verkocht.

Een bezoek aan de Madakaripura waterval is goed te combineren met een bezoek aan de Bromo of Ijen vulkaan.

Boek een privé tour voor meerdere dagen zodat je heerlijk op je eigen tempo Oost-Java ontdekt. Aansluitend kun je naar Bali of verder over Java reizen. Informeer naar alle mogelijkheden voor vervoer op maat >>>