Indonesie
9,8

Gunung Andong

Gunung Andong

basecamp Pendem gunung andong

Vlakbij Magelang ligt de Andong berg. Deze berg is uitermate geschikt om te beklimmen. Je hebt ongeveer 3 uur nodig om bij de top te komen en ongeveer 2 uur voor de afdaling.

De tocht begint bij “basecamp Pendem”.  Hier is een parkeerplaats, een kleine warung (kraampje) waar je nog wat snacks en drinken kunt kopen en hier betaal je een klein bedrag voor het onderhoud van de natuur en wandelpaden. Het eerste stuk wandel je door het naaldwoud. Hoe hoger je komt hoe lager de begroeiing totdat je een prachtig uitzicht krijgt.

Andong heeft twee pieken: Puncak Alap-alap en Puncak Andong. Als je de eerste piek hebt bereikt loop je over de bergkam naar de tweede top. Aan beide kanten heb je een prachtig uitzicht. Hoe vroeger je gaat hoe meer kans je hebt dat de toppen nog niet door de wolken zijn ingesloten. Op Puncak Andong staat een warung (kraampje) waar je voor een klein bedrag thee en koffie en eenvoudig eten kunt kopen. De houder  van deze warung gaat één keer per week naar beneden. De overige dagen overnacht hij op de berg.

Houd er rekening mee dat het koud is op de top van Gunung Andong. Neem een warm vest mee.


Favoriet Resort in de buurt van Gunung Andong

Sunsetfalls Gardens and Resort

Afbeelding uit fotogalerij van de accommodatie
bron: booking.com

Sunsetfalls Gardens and Resort op booking.com>>>