Indonesië
9,8

Merapi

Merapi beklimmen YogyakartaMerapi

Merapi beklimmen >
Jeep tour >
Spirituele betekenis >

“Merapi” betekent “berg van vuur”, een toepasselijke naam voor deze prachtige vulkaan. De vulkaan is 2968 meter hoog. Yogyakarta ligt aan de voet van de vulkaan.
Op de Merapi kan je spectaculaire jeeptours maken en genieten van de natuur.


De Merapi beklimmen

De Merapi is een van de actiefste vulkanen van Indonesië. Je kan de Merapi alleen beklimmen als de vulkaan niet actief is en in het droge seizoen (tussen maart en oktober). De tocht is best pittig. Er zijn steile stukken en de ondergrond is soms niet stabiel door kleine steentjes. De tocht begint ‘s nachts zodat je bij zonsopgang de top hebt bereikt en kunt genieten van het prachtige uitzicht.
Wil je een iets makkelijkere klim? Probeer dan Gunung Andong > of Gunung Lawu >

Op pad met een gids

Beklim de Merapi onder begeleiding van een professionele gids en ga het avontuur aan!
Je wordt in de avond opgehaald bij je hotel en naar Selo (een dorp tussen de vulkanen Merapi en Merbabu) gebracht. Rond middernacht begint de klim naar de top. ‘s Nachts heb je geen last van de hitte en na een klim van ongeveer 5 uur wacht je op de top van de Merapi op de zonsopkomst. Rond half zeven in de ochtend begin je weer aan de afdaling. Na ongeveer 3 uur bereik je Selo weer en geniet je samen van een simpel traditioneel ontbijt en word je teruggebracht naar je hotel. Een herinnering voor je leven!


Jeep tour

jeeptocht merapi

In 2010 werd Yogyakarta na een uitbarsting met as bedekt. Veel mensen die op de vulkaan woonden, moesten worden geëvacueerd. Je kunt nog steeds de getroffen dorpen bezoeken en onder de indruk raken van de kracht van de berg.
De mensen die vroeger in de verwoeste dorpen woonden, runnen nu het museum en de jeeptours op de berg. Door deze plekken te bezoeken, geniet je niet alleen van de schoonheid van de vulkaan, maar steun je ook de lokale bevolking die tijdens de uitbarsting alles verloren wat ze bezaten .


Praten met de berg

Merapi tour YogyakartaTot 2010 was Mbah Maridjan de spirituele bewaker van de Merapi. Hij was aangesteld door de Sultan van Yogyakarta en woonde bijna op de top van de vulkaan. Voor zijn werk kreeg hij een symbolische beloning van $ 1 per maand. Hij had contact met de geesten van de berg en leidde ceremonies om de geesten van de vulkaan te sussen door rijst en bloemen te offeren in en rond de krater. Hij beschreef zijn werk als: “Ik laat de vulkaan ademen, niet hoesten.” In 2010, toen duizenden mensen moesten worden geëvacueerd en meer dan 300 mensen omkwamen bij een uitbarsting, vond Mbah Maridjan het zijn plicht om op de berg te blijven. Zo werd hij -helaas- op 83-jarige leeftijd een van de slachtoffers.


Neem contact op voor een tour >>>