Indonesie
9,8

Met kinderen op vakantie in Indonesië

Reizen met kinderen op Java en Bali

Familiereis >
Autostoeltjes >
De leukste plekken >
Kindvriendelijke hotels >

strand vakantie met kinderen Bali

Familiereis

Indonesië is een prachtig land voor een familiereis. Kinderen zijn nieuwsgierig en staan van nature open om kennis te maken met de rijke Javaanse en Balinese cultuur. Ze komen thuis met verhalen over grappige apen, jungle-avonturen, schattige babyschildpadjes, mysterieuze tempels, indrukwekkende vulkanen en exotische stranden met kristalhelder water. Herinneringen om nooit te vergeten. Een ervaring voor het leven.

Iedereen in Indonesië houdt van kinderen. Kinderen zijn altijd welkom en worden enthousiast en met zorg ontvangen. Wanneer je met kinderen reist, kom je erg gemakkelijk in contact met de lokale bevolking. Kinderen worden vaak gevraagd om mee te doen aan lokale activiteiten.

Reizen met de auto

Een individuele rondreis met uw eigen privéchauffeur geeft u de maximale vrijheid om Java en Bali samen met uw kinderen te ontdekken. U reist in uw eigen tempo en volgt uw eigen wensen. Uw eigen chauffeur is flexibel. U kunt uw reisschema altijd aanpassen aan de behoeften en interesses van uw kinderen en zoveel pauzes nemen als u wilt. U hoeft zich niet te haasten. Wees zo relaxed als u wilt tijdens uw vakantie. U bepaalt zelf hoe u reist, waar u naartoe gaat en waar u verblijft. Dadang Supardi (Pardi) kan u advies en suggesties geven over uw reisschema, de accommodaties en wat de beste plaatsen zijn om te bezoeken.

Creëer uw eigen unieke familiereis, volledig afgestemd op uw wensen en de behoeften van uw kinderen.

Pardi rijdt veilig en heeft een solide rijstijl. Hierdoor worden kinderen minder snel wagenziek. Ook zijn speciaal geselecteerde collega’s hebben allemaal dezelfde veilige en solide rijstijl. Met uw eigen chauffeur kunt u stoppen wanneer u wilt om een luchtje te scheppen of om naar het toilet te gaan. De auto heeft airconditioning en heeft achterin getinte ramen, zodat de auto koel blijft en u beschermd wordt tegen de zon en nieuwsgierige blikken.

Tijdens het reizen met de auto zullen u en uw kinderen zich niet vervelen. U zult verrast zijn door wat u onderweg tegenkomt. Mooie rijstvelden (sawa’s) bergen en tempels. Vergeet niet te genieten van de vele verschillende mensen die u langs ziet komen: kinderen onderweg naar school in schooluniform, vrouwen die achterin een vrachtwagen zitten om hun eigen verbouwde groente op de markt te verkopen, mensen die eten in eetstalletjes aan de kant van de weg, onder het genot van de laatste roddels. Probeer te tellen hoeveel verschillende producten kunnen worden vervoerd op een motorfiets. En als uw kinderen moe zijn geworden van de vele indrukken, doen ze gewoon een dutje.

Autostoeltjes

In Europa moeten alle kinderen tot een lengte van 1,35 m worden vervoerd in een speciaal autozitje. In Indonesië kent men deze regel niet. Speciale autostoeltjes voor kinderen zijn niet gebruikelijk en moeilijk te vinden in Indonesië. Zelfs veiligheidsgordels zijn vaak niet beschikbaar of worden niet gebruikt. Pardi begrijpt dat u uw kinderen veilig wilt laten reizen. Hij kan u een autostoeltje aanbieden geschikt voor kinderen van 12 maanden tot 4 jaar (9-18 kg) en van 3,5 jaar tot 12 jaar (15-36 kg).
Een speciaal autostoeltje is niet alleen veiliger, maar ook comfortabeler voor kinderen. Ze zitten hoger en kunnen genieten van de prachtige uitzichten. Boek tijdig, om zeker te weten dat de autostoeltjes nog beschikbaar zijn.
Tevreden kinderen maken de reis veel aangenamer.

Trein en vliegtuig

Bespreek uw reisroute vooraf met Pardi en vraag om advies over de afstanden en reistijd. Afhankelijk van uw wensen kan het reizen per auto worden gecombineerd met reizen per trein of met binnenlandse vluchten om uw reis zo comfortabel mogelijk te maken voor uw kinderen. Pardi zal u altijd adviseren over de beste opties voor u en uw kinderen en kan u helpen met het boeken van de juiste tickets.
Wanneer uw kinderen nog jong en nog niet leerplichtig zijn, overweeg dan om buiten de schoolvakanties op vakantie te gaan. In het laagseizoen zijn er minder toeristen en kunt u meer ontspannen reizen.

Wat is leuker dan actief zijn met uw kinderen en te genieten van de vele mogelijkheden die Java en Bali u te bieden hebben?

Welke plaatsen zijn het leukst om te bezoeken met kinderen op Java en Bali?

Met de kinderen op avontuur

jeep tour bromoOp Java en Bali zijn er vele mogelijkheden om met uw kinderen op avontuur te gaan. Laat u inspireren en geef aan wat u leuk vindt:
Maak een spannende rafttocht over een rivier, een sportieve jeeptour op een vulkaan of fiets relaxed door de rijstvelden en bezoek authentieke dorpjes. Maak een wandeling door de bergen en geniet van de koelte en de prachtige uitzichten, daal af in een nog onontdekte grot of een gigantisch sinkhole waar de zonnestralen door het rotsdak schijnen en een geweldige lichtspel creëren. Ga snorkelen bij een onbewoond eiland en zwem tussen de tropische vissen, koel af bij indrukwekkende watervallen, schommel boven een afgrond of geniet gewoon van het indrukwekkende uitzicht. Neem surflessen en bezoek een waterpark met vele zwembaden, en spectaculaire glijbanen.
Vraag Pardi naar de mogelijkheden. Hij geeft u gratis advies. Wees zo avontuurlijk als u zelf wilt.

Go Local en ontmoet het authentieke Indonesië

kinderen op JavaKinderen leggen gemakkelijk contact. Geef uw kinderen een ervaring voor het leven en zorg niet alleen voor een geweldige vakantie, maar laat ze ook in contact komen met het authentieke Indonesische leven. Ga langs op een lokale school en doe mee met de Engelse les, bezoek een dorp en ontdek hoe de mensen in het dorp leven. Ga met een gids op pad door de verborgen wijken in de stad en zie een kant van Indonesië die u zelf niet snel zult tegenkomen. Ontdek waar uw dagelijkse kopje koffie en thee wordt geproduceerd. Weten uw kinderen dat rubber uit een boom komt? Bezoek een plantage of een oude suikerfabriek. ‘s Avonds kunt u naar het plein in het centrum van de stad gaan en deelnemen aan de lokale activiteiten voor de jeugd. Vraag naar lokale festivals en tentoonstellingen. Ga naar plaatsen waar toeristen normaal gesproken niet komen en maak uw vakantie uniek.

De rijke Javaanse en Balinese cultuur

Rongkop Rise Go Local

De Indonesische cultuur is zeer toegankelijk voor kinderen. Visueel en kleurrijk en u ontmoet altijd vriendelijke en uitnodigende mensen. Bezoek een dansvoorstelling of laat uw kinderen deelnemen aan een workshop waar ze hun eigen batik maken of leren koken. Een reis door de stad met een becak (fietstaxi) is een fantastische ervaring voor elke leeftijd en natuurlijk mag een bezoek aan de Borobudur niet ontbreken. Wees aanwezig bij een ceremonie in een tempel, ga zwemmen in een heilige warme zwavelbron of maak een tocht in een paardenkar.

Ontdek de dieren

reizen met kinderen indonesie

schildpad spotten op Java

Kinderen en dieren zijn een goede combinatie. Op Java en Bali zijn er vele mogelijkheden om van dieren te genieten. Maak een tour door een nationaal park met een speciale gids die uitlegt hoe de wilde dieren leven. Vertrek voor zonsopgang met een lokale vissersboot en spot dolfijnen in zee. Kijk hoe schildpadden ‘s nachts aan land komen om eieren te leggen. Bezoek het apenbos, leer en zie hoe civet koffie (koffie luwak) gemaakt wordt.

Neem contact op voor gratis advies!

Laat Pardi weten wat uw kinderen graag willen ervaren en vraag naar de mogelijkheden om deze activiteiten aan uw vakantie toe te voegen.
Pardi en zijn collega’s hebben zelf ook allemaal kinderen. Ze hebben goede ideeën en kunnen u professioneel advies geven. Ze weten wat mogelijk is en welke plaatsen leuk zijn voor uw kinderen.

Gunung Andong
Sukamade
Nglanggeran vulkaan Yogyakarta
Fietstour in Yogyakarta
Indonesische kookcursus

Als u geïnteresseerd bent in een autostoeltje, neem dan tijdig contact op en vraag naar de mogelijkheden.

Hoe werkt het? –>

Wandelen

Wanneer uw kinderen nog te jong zijn om zelf te lopen, kunt u een buggy meenemen of besluiten uw kind in een draag(rug)zak te vervoeren. De trottoirs in Indonesië zijn vaak smal en lang niet altijd geschikt voor een buggy. Indonesische vrouwen dragen hun jonge kinderen in een sjaal “selendang”. Sommige mensen geven de voorkeur aan een buggy, omdat hun kind het te warm krijgt in een draag(rug)zak en rustig kan slapen in een eigen buggy, beschermd tegen de zon met een zonnescherm of parasol. Andere ouders kiezen ervoor de buggy thuis te laten en de Indonesische traditie te volgen en hun kind overdag te dragen. Omdat de meningen verdeeld zijn, is er maar één goed advies: u kent uw kind het beste en kunt de beste keuze voor u en uw kind maken.

Restaurants

In restaurants is er voldoende keuze voor kinderen. Laat ze de authentieke Javaanse en Balinese gerechten proberen. Niet alle Indonesische gerechten zijn pittig en als een gerecht wel pittig is, kan aan de bediening gevraagd worden of het eten wat minder gekruid kan worden. Natuurlijk zijn gerechten met rijst en eieren populair bij jonge kinderen, maar vaak is het ook mogelijk om pannenkoeken of friet te bestellen. Wist u dat een pannenkoek in sommige delen van Java “lekker” wordt genoemd? Probeer ook eens een martabak. Er is martabak manis (een dikke zoete pannenkoek met kaas, chocolade hagelslag, pinda’s en sesamzaad) en en martabak telor (een hartige martabak met deeg, ei en een vulling van gehakt). Kunt u niet kiezen? Geen probleem probeer ze allebei, ze zijn beide even lekker.
Speciale kinderstoelen voor kinderen vindt je niet snel in Indonesische restaurants. Als u een buggy heeft meegenomen, kan de buggy als stoel worden gebruikt.

Hotels

Bali met kinderen

Vaak staan hotels het toe dat u uw kinderen bij u op de kamer laat slapen. Hotels bieden extra bedden aan of kunnen een matras op de vloer leggen. Speciale bedden voor baby’s en peuters zijn moeilijk te vinden. In Indonesië slapen jonge kinderen vaak in hetzelfde bed als hun ouders. Controleer het hotelbeleid en de mogelijkheden voordat u het hotel boekt.

Pardi kan u adviseren over gezinsvriendelijke homestays, hotels met mooie zwembaden of over al uw andere wensen.

Creëer een onvergetelijke vakantie en geef uw kinderen een ervaring voor het leven!