Indonesië
9,8
Bromfiets huren Indonesië
9,8

Motor of bromfiets huren

bromfiets of motor huren indonesie

Motoren of bromfietsen zijn het meest populaire vervoermiddel in Indonesië. Bijna al het vervoer gaat met de motor. Het dragen van een helm is verplicht.
Afhankelijk van waar je bent in Indonesië zie je ook toeristen die een bromfiets huren. Vooral op Bali is dit populair, maar let op:

Kijk goed of je een bromfiets of motorfiets huurt. In Indonesië zijn het vaak motoren waar men op rijdt. Ook in het buitenland moet je om een motor te mogen rijden een Nederlands motorrijbewijs (rijbewijs A) hebben, in combinatie met een internationaal rijbewijs.

rijbewijs categorien indonesieJe mag alleen die categorieën besturen die er op je rijbewijs vermeld staan.
Zelfs als dit niet wordt gecontroleerd op het moment dat je een motor huurt, is het wel belangrijk om over het goede rijbewijs te beschikken. Als er iets gebeurt wil je wel dat de verzekering de schade vergoedt

Als de motorinhoud groter is dan 50 cc (4 kW) is het een motorfiets. Met een kleinere motorinhoud is het een bromfiets. Een bromfiets kan niet harder dan 45 km per uur. Voor een bromfiets heb je rijbewijs AM nodig. Voor een motor rijbewijs A, A1 of A2.

Als je achterop je rijbewijs kijkt, kun je zien wat voor rijbewijs je hebt. Hier staan de categorieën vermeld.

Na een aantal ongelukken op Bali wordt er strenger gecontroleerd of aan de regels wordt voldaan.

Lees hier hoe je aan een internationaal rijbewijs komt >>>