Indonesia
9,8

Nglanggeran vulkaan Yogyakarta

Nglanggeran; Een oude vulkaan

Yogyakarta walking tour

Op ongeveer een uur rijden van Yogyakarta ligt de oude Vulcano Nglangeran.

De oude vulkaan Nglanggeran was actief tot 60 miljoen jaar geleden en is een van de oudste vulkanen in Midden-Java. De berg werd gevormd door oud vulkanisch materiaal en heeft twee toppen namelijk de westelijke en oostelijke piek met een caldera in het midden.

Een prachtige wandeling naar de top

Nglanggeran is gemakkelijk te beklimmen. In slechts 1,5 uur wandelen, door het prachtige landschap van UNESCO-Geopark Gunung Kidul, bereik je de westelijke top. Hier heb je een prachtig uitzicht over het landschap, de uniek gevormde bergen en de wolkenlucht.


Oude traditie

Gebaseerd op oude tradities mogen er slechts zeven families op de berg wonen. Als er meer gezinnen zijn, moet een van de gezinnen vertrekken, als er niet genoeg zijn, moet er een gezin worden gevonden om zich bij de gemeenschap van zeven gezinnen aan te sluiten. Als er meer of minder dan zeven gezinnen zijn, brengt dat ongeluk.


Go local

In 2017 heeft het dorp de ASEAN Community Based Tourism prijs gewonnen en werd in 2021 uitgeroepen tot een van de leukste toeristische dorpen ter wereld door de UNWTO. In het dorp zijn een aantal lokale activiteiten (bijvoorbeeld dans, muziek of maskers maken) te bezichtigen, waaraan je vaak zelf ook mee kan doen. Lokaal wordt er chocolade gemaakt en verkocht. Lekker en direct van de makers. Er zijn ook sportieve mogelijkheden zoals rotsklimmen of schommelen in de bergen. Vlakbij het dorp is een mooie waterval.
Tot slot is ook mogelijk hier in de regio lokaal te overnachten in een homestay dichtbij mensen thuis of zelfs een glamping (glamour camping) met prachtig uitzicht. Zo leer je het echte Javaanse leven kennen!

Neem contact op en vraag naar de mogelijkheden >>>