Indonesië
9,8
Reizen per boot Indonesië
9,8

Reizen per boot

ferry indonesie java bali

Indonesië is een land van eilanden en de zee is altijd dichtbij. Op reis door Indonesië zul je ook over water reizen.

Met de veerboot van Java naar Bali 

Tussen de eilanden varen veerboten. Als je een rondreis maakt met de auto over Java en Bali dan brengt de ferry je van Bali naar Java. Deze oversteek wordt zo vaak gemaakt dat je van te voren niet hoeft te reserveren: 24 uur per dag varen de veerboten af en aan. Je kan de auto meenemen op de boot. Je chauffeur weet precies hoe dit moet. De overtocht duurt minder dan een uur.

Vanaf Bali naar Lombok, Gili en Nusa Penida

Na Bali kan je doorreizen naar het volgende eiland: Lombok. De gewone veerboot van Bali naar Lombok doet er ongeveer 6 uur over. Met de snelle boot ben je er in 1,5 uur.

Je kan ook kiezen voor een tussenstop op de Gili eilanden of op Nusa-Penida.

Naar Nusa-Penida is het 35 minuten varen met de snelle boot.

Vanaf verschillende plekken op Bali gaan er snelle boten naar de Gili-eilanden. De oversteek duurt ongeveer 1,5 uur. Ook vanaf Lombok kun je naar de Gili-eilanden. Hier is het niet nodig een snelle boot te nemen. De gewone ferry vaart op en neer en doet er ongeveer 20 minuten over. Op de Gili-eilanden kan je heerlijk fietsen.

Reizen met boot of schip in Indonesie
Vanaf Java naar Karimunjawa

Boven Semarang liggen de Karimunjawa eilanden. Deze eilanden zijn een heerlijk authentiek alternatief voor Bali. Lees meer over de Karimunjawa eilanden>>>
Vanaf Jepara kan je met de gewone veerboot maar ook met snelle boot de overtocht maken.
Kijk voor de dienstregeling van de snelle boot op de website van Express Bahari>>>

haven voor de veerboot en ferry in IndonesieMet de veerboot of ferry naar andere eilanden

Vanaf 1888 verzorgde de Koninklijke Pakketvaart Maatschappij (KPM) de veerdiensten tussen de eilanden. De boot was toen het belangrijkste vervoermiddel tussen de eilanden en de overheid wilde stabiele verbindingen tussen alle eilanden. In 1952 is PELNI (Pelayaran Nasional Indonesia) opgericht en in 1958 nam PELNI  de diensten van de KPM over.

Hoewel steeds meer mensen het vliegtuig pakken blijft PELNI belangrijk, vooral voor de meer afgelegen eilanden en voor mensen die het vliegtuig niet kunnen betalen. PELNI vaart vooral op de wat langere routes. Op de kortere afstanden, bijvoorbeeld tussen Java en Bali en Java en Sumatra vaart PELNI niet. Hier varen veerboten van andere maatschappijen 24 uur per dag af en aan.

Op de website van PELNI staat de dienstregeling. Je kan 2 maanden voor de vertrekdatum de tickets boeken.

Toeristische tochten

Toeristische boottochten op Java en Bali

Als je in Indonesië bent moet je zeker een boottocht maken. Er zijn prachtige excursies op het water.

Maak een rondvaart op een oude vissersboot in de haven van Jakarta of in een kleine vissershaven aan de zuidkust van Java.
Op Bali kan je met de vissers mee om bij zonsopgang dolfijnen te spotten.
Op Karimunjawa kan je een bootje met bemanning huren voor een dag en ga je BBQ-en op een onbewoond eiland. Er zijn mogelijkheden genoeg. Lijkt dit je wat?
Neem contact op en vraag naar de mogelijkheden>>>

Flores

Flores is nog niet zo toeristisch. Hoewel het makkelijk is er heen te vliegen, is de reis per boot veel avontuurlijker. De boottocht naar Flores begint vanaf Lombok. Je vaart op een simpele houten boot, waar je naast elkaar slaapt op matjes. Afhankelijk van de tour die je kiest ben je 2 tot 4 nachten onderweg. Onderweg kom je langs mooie plekken en ook Komodo waar de beroemde Komodo-varaan leeft. Met de boot leer je Indonesië, het land van de eilanden pas echt kennen.