Indonesie
9,8

Rootsreis naar Indonesië voor geadopteerden

Rootsreizen, terug naar je roots

Bezoek het land waar je geboren bent en waar je roots liggen.

Speciaal voor geadopteerden organiseert Dadang Supardi individuele rootsreizen naar Java en Bali. Hij heeft jarenlange ervaring en weet wat je kunt verwachten. Zo ben je goed voorbereid.

Ervaring

Als vrijwilliger bij Stichting Ibu Indonesia organiseert Dadang Supardi zoektochten voor geadopteerden naar hun familie in Indonesië. Het afgelopen jaar heeft hij 17 moeders (of hun familie) bezocht en hun DNA aan de DNA-bank van MyHeritage toegevoegd.

Hij weet wat je kunt verwachten en bereidt je goed voor. Hij kan voor je tolken en helpt je met al je praktische vragen.
Met meer dan 25 jaar ervaring en goede reviews (ook van andere geadopteerden) maakt hij je rootsreis en vakantie tot een succes.

Unieke kans voor geadopteerden

Het Nederlandse Ministerie van Justitie heeft besloten rootsreizen voor geadopteerden gedeeltelijk te subsidiëren. Het is hierdoor mogelijk om gedurende vijf dagen gratis gebruik te maken van een gespecialiseerde gids/tolk in Indonesië als je geadopteerd bent vanuit Indonesië.

Je kunt kiezen uit drie verschillende mogelijkheden:

rootsreizen indonesie

1. Familie gevonden?

Heb je je familie gevonden?
Bezoek je familie met een gids/tolk met veel ervaring, zodat je niets mist en alles soepel verloopt.
Vijf dagen lang staat een gratis  gespecialiseerde gids/tolk tot je beschikking om het bezoek tot een succes te maken.

2. Nog geen familie gevonden

Ook als je je familie nog niet gevonden hebt is een rootsreis speciaal. Tijdens je reis leer je Indonesië echt kennen. Hoe zou het dagelijkse leven eruit hebben gezien als je niet was geadopteerd?  Je bezoekt een school en een moskee. Je wordt gastvrij ontvangen en kookt bij een gezin thuis. Laat weten waar je interesses liggen.
Gedurende vijf dagen laat een gids/tolk je gratis het echte authentieke Indonesië zien.

3. Een combinatie van 1 en 2

In overleg kun je beide mogelijkheden combineren.


Stel je eigen reis samen

Wil je langer gebruik maken van een gids/chauffeur? Dat kan. In nauw overleg wordt voor jou een op maat gemaakte reis gemaakt.

Met een privéchauffeur reis je langs alle bestemmingen die je wilt bezoeken. Niet alleen de highlights zoals de Borobudur, Yogyakarta en de Bromo vulkaan, maar natuurlijk ook de echte “go local” bestemmingen. Zo leer je Indonesië van binnenuit kennen.

Indonesië heeft zoveel te bieden. Lijkt het je leuk een berg te beklimmen? Wil je pasgeboren schildpadjes vrijlaten in de oceaan? Of snorkel je liever tussen het koraal bij een rustig eilandje? Er is zoveel mogelijk.


Hoe werkt het?

Vul het formulier in en de vrijwilligers van Stichting Ibu Indonesia nemen zo snel mogelijk contact met je op om de mogelijkheden door te nemen.