YOGYAKARTA

Royal Ambarrukmo

Heritage hotel in Jogjakarta Sultan's paleis
bron: booking.com

De Kedaton Ambarrukmo is gebouwd in 1857 door de sultan Hamengku Buwono VII. Het is oorspronkelijk gebouwd als “pesanggrahan”, een gastenverblijf met de naam Arjopurno. Arjopurno betekent “veilig”. Hier werden de gasten van de sultan ontvangen voordat ze officieel hun opwachting maakten in het sultanspaleis (de kraton).

Ambaroekmo Jogjakarta
bron: delpher.nl

In 1897 werd de pesanggrahan gerenoveerd door prins Mangkubumi op bevel van sultan Hamengkubuwono VII. De naam werd toen “Pesanggrahan Ambarrukmo”, wat “glorie” betekent. Toen de 7e sultant aftrad in begin 1921 werd dit zijn residentie tot hij eind 1921 stierf.

Gastenverblijf kraton
bron: delpher.nl

Het gebouw is een miniatuur van de kraton. In 1957 werd het moderne gedeelte van het hotel bijgebouwd en in 1966 ging het hotel open als eerste luxe hotel van Yogyakarta. In 1970 heeft prins Bernhard hier overnacht tijdens zijn bezoek aan Yogyakarta.
Je kan hier overnachten in luxe en de echte Javaanse gastvrijheid ervaren. Bedenk je dat de afgelopen 170 jaar op deze plek de belangrijke gasten van de Sultan gastvrij zijn ontvangen. Read more >>