Indonesië
9,8
SIM-kaart Indonesië
9,8

Telefoon

Lokale SIM-kaart

e-simcard indonesie

Met je Nederlandse telefoonabonnement kom je niet ver in Indonesië. Als je je Nederlandse SIM-kaart blijft gebruiken voor je mobiel internet, bellen en SMS-en, dan lopen de kosten snel enorm op.

Tot een paar jaar geleden was het de ideale oplossing je Nederlandse SIM-kaart te laten vervangen door een lokale Indonesische simkaart, maar tegenwoordig is dit wat lastiger geworden:

  • Je moet je lokale SIM-kaart laten registreren en je toestel hiervoor aanpassen
  • De registratie is alleen nog maar mogelijk op een beperkt aantal plekken in Indonesië
  • Op de luchthaven sta je in lange rijen te wachten op je nieuwe SIM-kaart
  • Je toestel moet SIMlockvrij zijn

Een bijkomend probleem is dat veel accounts op het internet alleen nog via tweestapsverificatie te bereiken zijn, en als je je Nederlandse SIM-kaart hebt vervangen, ontvang je geen SMS-jes meer op je Nederlandse nummer.
Nu kan je natuurlijk een Indonesisch toestel kopen of een dual-SIM-toestel meenemen, maar er is inmiddels een veel makkelijkere en goedkopere oplossing: De eSIM-card.

E-simcard

Het is niet meer nodig een plastic SIM-card te gebruiken. De meeste telefoons zijn geschikt voor een eSIM-card, die je makkelijk zelf downloadt op je toestel.
Geen lange rijen meer, geen risico dat je je Nederlandse SIM-kaart kwijtraakt en geen gedoe met telefoons en hoesjes die beschadigen bij het openen. Je kunt nu al voor vertrek een eSIMcard op je telefoon downloaden die geschikt is voor Indonesië. Bij aankomst in Indonesië kan je deze e-Simcard activeren (zoals bij elke andere simkaart) en gelijk gebruik maken van mobiel internet.
Check of je telefoon geschikt is voor een eSIMcard>>>

Nomad

nomad eSIM

Nomad biedt online digitale eSim kaarten voor verschillende landen, waaronder Indonesië. De reviews zijn goed en in Indonesië maakt Nomad gebruik van betrouwbare Indonesische netwerken. Je kan op de website van Nomad het pakket kiezen dat het beste aansluit bij jouw plannen. De eSIM-kaart installeer je makkelijk via de app of een QR-code.

Bereken hier hoeveel GB je nodig hebt, en welk pakket voor jou het voordeligst is >>>

Nomad heeft als motto: No contract, no hidden fees, no unexpected roaming charges

Bestel direct je eSIMcard online bij Nomad>>>

Let op:

  • Het is alleen een internet bundel. Bellen kan niet via de eSIM-kaart, maar je kan natuurlijk altijd via internet (bijvoorbeeld Whatsapp) bellen.

Wanneer?
1.  Kies
     Koop je data en eSIM-card niet eerder dan 30 dagen voor vertrek
2.  Installeer
     Voor het installeren van de eSIM heb je stabiel internet nodig. Doe dit dus voor vertrek.
3.  Activeer
     Activeer je eSIM direct na aankomst in Indonesië (niet eerder).
     Als je bijvoorbeeld een plan van 14 dagen hebt gekocht, begint de termijn van 14 dagen na de activatie te lopen.