Indonesië
9,8

Tangkuban Perahu vulkaan

Tangkuban Perahu “De boot die op de kop ligt”

Deze vulkaan is ongeveer 2000 meter hoog.Tangkuban Perahu vulkaan
De naam van de vulkaan, Tangkuban Perahu betekent in het Sundanees “de boot die op de kop ligt”.


Een triest liefdesverhaal

Het verhaal gaat, dat lang lang geleden de mooie Dayang Sumbi hier woonde. Ze stuurde haar zoon Sangkuriang weg omdat hij niet gehoorzaam was. De goden hadden medelijden met haar en gaven haar eeuwige jeugd.

Na vele jaren besloot haar zoon terug te keren. Hij ontmoette zijn moeder, maar herkende haar (door haar jeugdige uitstraling) niet. Ze werden verliefd en hadden zelfs huwelijksplannen. Dan herkent Dayang Sumbi haar zoon aan een litteken. Dayang probeert het huwelijk te stoppen en vraagt daarom aan haar zoon, die nog steeds niet weet dat zij zijn moeder is, een in haar ogen onmogelijke taak te volbrengen. Ze vraagt hem om haar op de huwelijksdag bij haar huis, in een boot op halen.
Omdat haar huis op een heuvel staat, moet Sangkuriang een dam in de rivier leggen om het water uit de rivier te laten stijgen tot aan het huis van Dayang. Ook moet hij een grote boot bouwen, voordat de zon opgaat.
Sangkuriang wil zo graag trouwen dat hij mythische krachten aanroept om hem te helpen. Hij kapt een grote boom en hiervan maakt een prachtige sierlijke huwelijksboot. (De boomstronk van deze boom is nog steeds te zien. Dit is de berg Bukit Tunggul). De bouw verloopt spoedig en Dayang Sumbi, die bang is dat haar zoon erin zal slagen aan haar opdracht te voldoen, zorgt ervoor dat er rode kleden in het oosten worden neergelegd, zodat de indruk ontstaat dat de zon al opkomt. Haar zoon, die inderdaad denkt dat de zon al opkomt en dat hij heeft gefaald, schopt de dam uit frustratie kapot. Er ontstaan grote overstromingen en de boot blijft op de kop achter.
De boot is nu nog steeds te zien: de boot ligt op de kop, boven op de vulkaan. En als je over de rand van de krater omlaag kijkt, kan je nog steeds het bruiloftsvuur zien gloeien.Bezoek de vulkaan

De vulkaan heeft drie verschillende kraters:

  • De Ratu krater is makkelijk te bereiken. U kunt met de auto tot aan de top rijden.
  • De Domas krater ligt verder naar beneden, na ongeveer een uur wandelen bereikt u deze krater.
    Deze wandeling kunt u (tot 14.00 uur) maken met een lokale gids. Bij deze krater hangt een zwavelgeur. Met de gids kun je dichtbij de krater komen en zelfs een eitje koken in het hete water.
  • Kawah Upas is de oudste krater. Uit deze krater komen giftige gassen en kan daarom niet bezocht worden.

De Tangkuban Perahu vulkaan is populair en is tussen 07.00 en 17.00 uur te bezoeken. ‘s Ochtends is het uitzicht het best en is het nog relatief rustig. U vindt hier ook vele vasthoudende verkopers en zelfbenoemde “gidsen” die ongevraagd meelopen. Het is goed dit van te voren te weten, zodat u hier rustig aan voorbij kunt gaan.

Vlakbij de berg ligt het dorpje Ciater. Hier vind je warmwaterbronnen en spa’s. De hotsprings zijn 24 uur per dag geopend.


Neem contact op voor een tour >>>


Favoriete hotels bij Ciater (zwemmen in bronwater)

Gracia Spa Resort

Afbeelding uit fotogalerij van de accommodatie
bron: booking.com

Gracia Spa Resort op booking.com>>>