Indonesie
9,8

Waterval Tumpak Sewu

Waterval Tumpak Sewu

Tumpak Sewu bezoeken vanuit MalangTumpak Sewu betekent “duizend bij elkaar” en dat is ook precies wat je te zien krijgt: in een halve cirkel valt vanaf ongeveer 120 meter hoogte overal water naar beneden: duizend watervallen naast elkaar. De meest spectaculaire waterval van Indonesië.

Vanaf de parkeerplaats van tot aan de waterval Tumpak Sewu is het een stevige wandeling van een uur. De waterval is erg indrukwekkend en ligt midden in de natuur. Niet voor niets kan het hier in de weekenden druk zijn.

Bij de waterval is het mogelijk om via vele steile trappen en ladders helemaal naar beneden te klimmen om de waterval ook vanaf beneden te bewonderen.

Hier kan je in ongeveer 45 minuten langs het water naar Goa Tetes te lopen. Goa Tetes is een andere waterval die via verschillende rotspartijen langs de helling naar beneden stroomt. Hier vind je grotten met stalagmieten en stalactieten.
Vanaf Goa Tetes kan je via een minder steile trap naar boven klimmen. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen de tocht bij Goa Tetes te laten beginnen. Overleg met uw chauffeur wat het handigste is.

Door de hoogte is het hier koel. In de ochtend kan er nog een vlaagje mist hangen. Goede schoenen en een regenponcho of handdoek zijn geen overbodige luxe.

Een bezoek aan de Tumpak Sewu waterval is goed te combineren met een bezoek aan de Bromo of Ijen vulkaan.

Boek een privé tour voor meerdere dagen zodat je heerlijk op je eigen tempo Oost-Java ontdekt. Aansluitend kun je naar Bali of verder over Java reizen. Informeer naar alle mogelijkheden voor vervoer op maat >>>


Favoriete hotels bij Tumpak Sewu

Artha Cottages

Afbeelding uit fotogalerij van de accommodatie
bron: booking.com

Artha cottages op booking.com >>>


Tumpak Sewu Homestay

Tumpak Sewu Homestay op booking.com>>>