Indonesië
9,8
Verzekeringen Indonesië
9,8

Verzekeringen

Reisverzekering

Het is verstandig om aanvullend aan je gewone ziektekostenverzekering een reisverzekering af te sluiten die eventuele extra kosten (bijvoorbeeld van repatriëring) vergoedt.
Univé biedt een goede reisverzekering aan >>>

Univé onderscheidt zich van andere verzekeringsmaatschappijen om dat het geen winstoogmerk heeft. Het is een coöperatie en werkt op basis van solidariteit. Niet het maken van winst, maar het belang van de verzekerden staat voorop.

Je kan de reisverzekering zelf samenstellen en kiezen of je “bagage en geld”, “medische kosten” en “ongevallendekking” mee wilt verzekeren.

De meeste verzekeringen, en ook Univé maakt onderscheid tussen “werelddekking” en “Europa-dekking”. Let op dat je voor Indonesië een werelddekking nodig hebt.

Wanneer? De reisverzekering kan je tot vlak voor vertrek aanvragen

Annuleringsverzekering

Ook als je je vakantie helemaal zelf regelt en boekt, is het mogelijk (en verstandig) een annuleringsverzekering af te sluiten. Je kunt er voor kiezen om bij elke boeking apart een annuleringsverzekering af te sluiten (wat ook vaak wordt aangeboden bij bijvoorbeeld het boeken van een hotel), maar het is voordeliger één annuleringsverzekering af te sluiten voor de gehele reis.
Ook dit kun je makkelijk regelen bij Unive >>>

Je kiest tot welk bedrag je je vakantie wilt verzekeren (maximaal 5000 euro per persoon) en bewaart alle nota’s van alle reserveringen.
Op het moment dat je vakantie niet door kan gaan vanwege onvoorziene omstandigheden (zie voor de voorwaarden de website van Unive >>>), kan je de kosten die je hebt gemaakt declareren.

Sluit de annuleringsverzekering af vanaf het moment dat je kosten gaat maken; binnen 7 dagen nadat je de eerste boeking hebt gemaakt. Je loopt immers het risico dat er ook voor vertrek zich al onvoorziene omstandigheden kunnen voordien die roet in het eten gooien. Ook als je je vakantie halverwege moet afbreken vanwege onvoorziene omstandigheden kan je een beroep doen op je annuleringsverzekering.
Zo regel je met een gerust hart je hele vakantie zelf.

Wanneer? Sluit de annuleringsverzekering af binnen 7 dagen nadat je de eerste boeking hebt gemaakt. Sluit je de verzekering later af? Dat kan alleen als de vertrekdatum later dan 1 maand na het afsluiten van de verzekering is.