Gunung Papandayan

Gunung Papandayan

Gunung Papandayan

Papandayan mountain GarutDe vulkaan Papandayan is nog vrij ongerept en rustig. De wandeling naar de top is een stevige maar niet al te moeilijke wandeling, waar je een aantal uren mee bezig bent.

De wandeling is alles behalve saai en leidt je door een soort maanlandschap. Je loopt tussen opspuitende geisers,  borrelende modderpoelen en poelen van drijfzand.
Papandayan GarutDe vulkaan bestaat uit verschillende kratervlaktes. Door de zwavelafzetting wordt de grootste krater ook wel de “Gouden Krater” genoemd. Na de wandeling door het mysterieuze maan landschap wordt de klim beloond, want heel bijzonder, op de top van de vulkaan bevindt zich een veld met Edelweiss, het symbool van liefde, levensduur en geluk.

Kamojang Crater

Bij de Kamjang krater wordt energie gewonnen uit de warmte uit de grond (geothermische energie) . De krater heeft als bij naam “stoomtrein” (kereta api) vanwege de rook en omdat de krater het geluid maakt van een puffende stoomtrein.

In 1918 werd hier al begonnen met het ontwikkelen van geothermische energie.  In 1964 is de centrale weer in gebruik genomen en verschillende bedrijven en universiteiten werken samen om deze vorm van energiewinning verder te ontwikkelen.

Neem contact op en vraag naar de mogelijkheden >>>


Favoriete Homestay (back to basics)

ADK Papandayan Homestay

Afbeelding uit fotogalerij van de accommodatie
bron: booking.com

ADK Papandayan Homestay >>>