Indonesië
9,8

Yogyakarta

Bezoek Yogyakarta

Boek direct uw chauffeur voor een bezoek aan Yogyakarta >>>

Yogyakarta wordt gezien als de culturele hoofdstad van Java. De relaxte studentenstad heeft weinig hoogbouw en de bewoners vallen op door hun vriendelijkheid en beleefdheid. Midden in stad staat de kraton, het paleis van de Sultan. Vlakbij de kraton is het oude waterpaleis (Taman Sari) te vinden. Verder is een bezoek aan fort Vredenburg leuk voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van Yogyakarta.

Bij Jogjakarta zijn de wereldberoemde Borobudur en Prambanan te vinden die door de UNESCO op de werelderfgoedlijst zijn gezet. Deze indrukwekkende plekken mag u niet missen.
Houdt u van natuur en lekker actief zijn, dan heeft de omgeving van Jogjakarta u veel te bieden.

Jogja stad

Kraton

Jogjakarta is een van de weinige steden in Indonesië waar de sultan nog steeds belangrijke functie heeft in het dagelijks leven. Zijn paleis, de kraton, is tussen 1755 en 1766 gebouwd en de huidige sultan woont hier nog altijd.

De kraton is een mythische plek die op een speciale plek gebouwd is. De kraton is gebouwd op een denkbeeldige lijn die begint bij het Parangtritis strand , en dan via de kraton, Malioboro straat, het Tugu monument, uiteindelijk eindigt bij de Merapi. Alle belangrijke plekken van Yoyakarta liggen zo op een rechte lijn. De geesteswereld van de zee is door deze lijn verbonden met de geesteswereld van de Merapi-vulkaan.

De kraton is het culturele hart van Jogjakarta en kan elke ochtend bezocht worden. Hier kan men met een aan de kraton verbonden gids een rondleiding krijgen en het museum bezoeken. Verder zijn er, afhankelijk van de dag van de week, verschillende voorstellingen zoals dans, poppenspel en gamelanmuziek.

MalioboroMalioboro

De Malioboro straat ligt midden in Jogjakarta en is de bekendste winkelstraat van de stad. Hier vind je veel winkeltjes en verkoopkraampjes met kleding, souvenirs, handgemaakte producten tassen etc. Ook zijn er veel restaurantjes en eetgelegenheden. Straatmuzikanten en kunstenaars laten hun talenten horen en zien.


-tip-

leerbewerking go local Yogyakarta

Maak kennis met de gastvrijheid en het echte leven van Yogyakarta. Ga met een gids op pad en beleef de stad als een local. De mensen in Jogja vinden het oprecht leuk u te leren kennen en zijn trots op hun stad. Zij delen dit graag met u.

Walking tour door het centrum 

Het centrum van Jogjakarta is rijk aan culturen geschiedenis en het is hier ook heerlijk winkelen. Een gids vertelt u over de achtergrond van alles wat u ziet en deelt de leukste wetenswaardigheden. Hij of zij brengt u naar authentieke winkeltjes, zodat u niets mist en alle geheimen van de stad leert kennen.


WaterpaleisWaterpaleis

Het waterpaleis is een bijzondere plek. Dit paleis is gebouwd in de 18e eeuw. Het complex bestaat uit zwembaden en tuinen. Ook is er een bijzondere ondergrondse moskee. In de kleine straatjes rondom het complex zijn veel kunstenaars actief, die hier ook hun kunst verkopen.

VredenburgVredenburg

In 1760 werd door de Nederlanders een fort gebouwd in Jogjakarta. Dit fort heette Fort Rustenburg. Nadat het fort door de aardbeving van 1867 was verwoest werd het opnieuw opgebouwd en kreeg het een nieuwe naam: Fort Vredenburg. Vanaf 1992 wordt het fort gebruikt als museum waarin de onafhankelijkheidsstrijd van Indonesië centraal staat.


Must see’s bij Jogja

Borobudur JavaBorobudur

Een bezoek aan de Borobudur mag niet ontbreken bij een bezoek aan Indonesië. De Borobudur is de grootste en oudste boeddhistische tempel ter wereld. Jarenlang lag deze tempel verborgen onder as en vegetatie totdat de tempel in 1814 werd herontdekt. Sindsdien is deze prachtige tempel de belangrijkste trekpleister en bezienswaardigheid in Indonesië. In 1991 heeft UNESCO de Borobudur als Werelderfgoed erkend. Lees meer >>>

De Borobudur ligt 40 km vanaf Jogjakarta en is overdag te bezoeken, maar ook prachtig bij zonsopgang.

Prambanan Prambanan

De Prambanan is een prachtige hindoeïstisch tempel vlakbij Yogyakarta. De tempel is door UNESCO als werelderfgoed aangewezen. Het is een bijzondere tempel met een bijzonder verhaal Lees meer>>>

Merapi

jeeptocht merapi“Merapi” betekent “berg van vuur”, een toepasselijke naam voor deze prachtige vulkaan. De vulkaan is 2968 meter hoog. Yogyakarta ligt aan de voet van de vulkaan.
Op de Merapi kan je spectaculaire jeeptours maken en genieten van de natuur.

In 2010 werd Yogyakarta na een uitbarsting met as bedekt. Veel mensen die op de berg woonden, moesten worden geëvacueerd. Je kunt nog steeds de getroffen dorpen bezoeken en onder de indruk zijn van de kracht van de berg.
De mensen die vroeger in de verwoeste dorpen woonden, runnen nu het museum en de jeeptours op de berg. Dus door deze sites te bezoeken, raak je niet alleen onder de indruk van de kracht en schoonheid van de vulkaan, maar steun je ook de lokale mensen die alles verloren wat ze bezaten tijdens de uitbarsting.

Merapi tour YogyakartaTot 2010 was Mbah Maridjan, een oude man, de spirituele bewaker van de Merapi. Hij werd aangesteld door de sultan van Yogyakarta en woonde bijna op de top van de vulkaan. Voor zijn werk kreeg hij een symbolische $ 1 per maand. Hij had contact met de geesten van de berg en leidde ceremonies om de geesten van de vulkaan te sussen door rijst en bloemen te offeren in en rond de krater. Hij beschreef zijn werk als: “Laat de vulkaan ademen, niet hoesten.” In 2010, toen duizenden mensen moesten worden geëvacueerd en meer dan 300 mensen omkwamen bij een uitbarsting, vond Mbah Maridjan het zijn plicht om op de berg te blijven en was hij op 83-jarige leeftijd een van de slachtoffers.


-tip-

In de avond

Plan ook leuke activiteiten in de avond. Juist in de avond als het koeler wordt komt de stad tot leven.

gado gado cooking class

Kookworkshop

Doe mee met een kookworkshop en leer de Indonesische keuken (beter) kennen. U wordt gastvrij ontvangen bij een gezin thuis en samen gaan jullie een heerlijke verse Indonesische maaltijd koken. Een unieke kans om een echt kijkje in de keuken te krijgen. Na het koken eten je samen het resultaat van jullie kookkunsten. Deze workshop is leuk voor iedereen, met of zonder kookervaring. Ook kinderen zijn van harte welkom!

Ramayana Ballet

Meer dan 200 professionele dansers beelden het eeuwenoude verhaal van Ramayana uit. Van november tot april is de uitvoering te bewonderen in een overdekt theater. In de droge periode (april -november) wordt de dansvoorstelling in de open lucht opgevoerd, met als achtergrond de verlichte Prambanan tempel. De verhaallijn is tijdens de voorstelling goed te volgen. In het theater wordt een samenvatting van het Ramayana verhaal in verschillende talen uitgedeeld. Ook op schermen is het verhaal tijdens de voorstelling te volgen zodat u niet alleen geniet van de prachtige dans in de prachtige kostuums, maar u ook het verhaal kunt volgen. Een magische avond.

Yogyakarta driver alun alunStreetfood tour

Ontdek de eetcultuur en tradities van Jogja tijdens deze populaire tour. De tour begint aan het einde van de middag en duurt tot aan het begin van de avond. Proef het lekkerste eten en ga naar de meest favoriete eettentjes van Jogja. Gedurende ongeveer 3 uur probeert u verschillende soorten eten op verschillende plekken. Het eten en drinken is inclusief .


De omgeving van Jogjakarta

Niet alleen de stad is mooi, ook de omgeving van Jogjakarta is prachtig. De dorpen zijn trots op wat zij te bieden hebben en onderhouden de voor toeristen interessante plekken goed. Geniet van de gastvrijheid en draag bij aan de lokale economie.

Nglanggeran; Een oude vulkaan

Yogyakarta walking tour

Op ongeveer een uur rijden van Yogyakarta ligt de oude Vulcano Nglangeran.

De oude vulkaan Nglanggeran was actief tot 60 miljoen jaar geleden en is een van de oudste vulkanen in Midden-Java. De berg werd gevormd door oud vulkanisch materiaal en heeft twee toppen namelijk de westelijke en oostelijke piek met een caldera in het midden.

Nglanggeran is gemakkelijk te beklimmen. In slechts 1,5 uur wandelen, door het prachtige landschap van UNESCO-Geopark Gunung Kidul, bereik je de westelijke top. Hier heb je een prachtig uitzicht over het landschap, de uniek gevormde bergen en de wolkenlucht.

Gebaseerd op oude tradities mogen er slechts zeven families op de berg wonen. Als er meer gezinnen zijn, moet een van de gezinnen vertrekken, als er niet genoeg zijn, moet er een gezin worden gevonden om zich bij de gemeenschap van zeven gezinnen aan te sluiten. Als er meer of minder dan zeven gezinnen zijn, brengt dat ongeluk.

Strand

Yogyakarta beachYogyakarta heeft veel mooie stranden, die niet zo bekend zijn bij buitenlandse toeristen. Geniet van de rustige en kalme stranden om te ontspannen en af te koelen in de zeebries en het water. Maar wees voorzichtig, Ratu Kidul (de koningin van de Zuidzee) regeert hier en zelfs goed getrainde zwemmers kunnen niet te diep gaan vanwege de sterke stroming. Check de kleur van je kleding voor je vertrekt… het verhaal gaat dat Ratu Kidul, de kleur groen niet mooi vindt..

Fietstocht

Jogjakarta zelf is net iets te druk voor een relaxte fietstour. Ten zuiden van de stad is er meer ruimte. De fietstocht begint bij een mooi uitzichtpunt en leidt u door sawah’s en kleine dorpjes. U ziet de rivier en de voor deze streek typische activiteiten zoals hoe het bakken van rode bakstenen. Voordat de kraton van het oude Mataram-rijk (het paleis) naar Jogjakarta verhuisde lag het hier tussen de sawah’s. Regelmatig worden hier nog voorwerpen teruggevonden uit deze tijd.

Yogyakarta area

Cave Tubing in de Pindul Grot

Ten zuiden van de stad kan je op avontuur in de natuur. Op een opblaasbare band laat je je door de rivier meevoeren tot in een grot waar je zwaluwen en vleermuizen kunt bewonderen. Deze tour heeft alles: actie, natuur en gezelligheid. De omgeving is hier schitterend. Om bij de rivier te komen ga je eerst achter op een auto door de bossen richting de rivier. Op feestdagen kan het hier druk zijn.


Favoriete Hotels in Jogjakarta

De meest favoriete hotels van onze gasten in Jogjakarta zijn:

Afbeelding uit fotogalerij van de accommodatie
bron: booking.com

Phoenix Hotel

 

 

Phoenix Hotel Jogjakarta op booking.com>>>


Afbeelding uit fotogalerij van de accommodatie
bron: booking.com

Ada Waktu

 

 

 

Ada Waktu op booking.com>>>


Villas Hotel Jogjakarta Booking.com
bron: booking.com

Java Villas Boutique Hotel

 

 

Java Villas Boutique Hotel op booking.com>>>