Indonesië
9,8

Yogyakarta

Bezoek Yogyakarta

  1. Kraton
  2. Malioboro
  3. Must see’s
  4. Go Local
  5. In de avond
  6. In de omgeving
  7. Hotels

Boek direct uw chauffeur voor een bezoek aan Yogyakarta >>>

Yogyakarta wordt gezien als de culturele hoofdstad van Java. De relaxte studentenstad heeft weinig hoogbouw en de bewoners vallen op door hun vriendelijkheid en beleefdheid. Midden in stad staat de kraton, het paleis van de Sultan. Vlakbij de kraton is het oude waterpaleis (Taman Sari) te vinden. Verder is een bezoek aan fort Vredenburg leuk voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van Yogyakarta.

Bij Jogjakarta zijn de wereldberoemde Borobudur en Prambanan te vinden die door de UNESCO op de werelderfgoedlijst zijn gezet. Deze indrukwekkende plekken mag u niet missen.
Houdt u van natuur en lekker actief zijn, dan heeft de omgeving van Jogjakarta u veel te bieden.

Jogja stad

Kraton

Jogjakarta is een van de weinige steden in Indonesië waar de sultan nog steeds belangrijke functie heeft in het dagelijks leven. Zijn paleis, de kraton, is tussen 1755 en 1766 gebouwd en de huidige sultan woont hier nog altijd.

De kraton is een mythische plek die op een speciale plek gebouwd is. De kraton is gebouwd op een denkbeeldige lijn die begint bij het Parangtritis strand , en dan via de kraton, Malioboro straat, het Tugu monument, uiteindelijk eindigt bij de Merapi. Alle belangrijke plekken van Yoyakarta liggen zo op een rechte lijn. De geesteswereld van de zee is door deze lijn verbonden met de geesteswereld van de Merapi-vulkaan.

De kraton is het culturele hart van Jogjakarta en kan elke ochtend bezocht worden. Hier kan men met een aan de kraton verbonden gids een rondleiding krijgen en het museum bezoeken. Verder zijn er, afhankelijk van de dag van de week, verschillende voorstellingen zoals dans, poppenspel en gamelanmuziek.

MalioboroMalioboro

De Malioboro straat ligt midden in Jogjakarta en is de bekendste winkelstraat van de stad. Hier vind je veel winkeltjes en verkoopkraampjes met kleding, souvenirs, handgemaakte producten tassen etc. Ook zijn er veel restaurantjes en eetgelegenheden. Straatmuzikanten en kunstenaars laten hun talenten horen en zien.


-tip-

leerbewerking go local Yogyakarta

Maak kennis met de gastvrijheid en het echte leven van Yogyakarta. Ga met een gids op pad en beleef de stad als een local. De mensen in Jogja vinden het oprecht leuk u te leren kennen en zijn trots op hun stad. Zij delen dit graag met u.

Walking tour door het centrum 

Het centrum van Jogjakarta is rijk aan culturen geschiedenis en het is hier ook heerlijk winkelen. Een gids vertelt u over de achtergrond van alles wat u ziet en deelt de leukste wetenswaardigheden. Hij of zij brengt u naar authentieke winkeltjes, zodat u niets mist en alle geheimen van de stad leert kennen.


WaterpaleisWaterpaleis

Het waterpaleis is een bijzondere plek. Dit paleis is gebouwd in de 18e eeuw. Het complex bestaat uit zwembaden en tuinen. Ook is er een bijzondere ondergrondse moskee. In de kleine straatjes rondom het complex zijn veel kunstenaars actief, die hier ook hun kunst verkopen.

Fort Vredenburg YogyakartaVredenburg

In 1760 werd door de Nederlanders een fort gebouwd in Jogjakarta. Dit fort heette Fort Rustenburg. Nadat het fort door de aardbeving van 1867 was verwoest werd het opnieuw opgebouwd en kreeg het een nieuwe naam: Fort Vredenburg. Vanaf 1992 wordt het fort gebruikt als museum waarin de onafhankelijkheidsstrijd van Indonesië centraal staat.


Must see’s bij Yogyakarta

Prambanan

Borobudur Java

Borobudur

Een bezoek aan de Borobudur mag niet ontbreken bij een bezoek aan Indonesië.  In 1991 heeft UNESCO de Borobudur als Werelderfgoed erkend.

De Borobudur ligt 40 km vanaf Jogjakarta en is overdag te bezoeken, maar ook prachtig bij zonsopgang.

Prambanan

Ook de Prambanan is door UNESCO als werelderfgoed aangewezen.
Het is een bijzondere tempel met een bijzonder verhaal.

Klik tweemaal op de foto voor meer informatie

Borobudur
Borobudur Boek direct uw chauffeur voor een bezoek aan de Borobudur >>> De Borobudur is de grootste en oudste boeddhistische tempel ter wereld. UNESCO heeft de Borobudur als Werelderfgoed erkend. Meer dan 1000 jaar geleden bouwden Javaanse heersers een enorme tempel van meer dan één miljoen grijze blokken andesiet, een geschenk van de vulkanen van ... Lees meer
Prambanan
Prambanan Hoe plan je je bezoek aan de Prambanan tempel? Hoe bezoek je de Borobudur en Prambanan tempel op één dag?  Hoe regel je een bezoek aan het Ramayana ballet? Kies de meest eenvoudige en relaxte oplossing: een privéchauffeur! Boek direct uw chauffeur voor een bezoek aan de Prambanan en Borobudur>>> Het verhaal achter de ... Lees meer

Go Local

Fietstocht

Jogjakarta zelf is net iets te druk voor een relaxte fietstour. Ten zuiden van de stad is er meer ruimte. De fietstocht leidt u door sawah’s en kleine dorpjes. U ziet de voor deze streek typische activiteiten zoals het bakken van rode bakstenen. Voordat de kraton van het oude Mataram-rijk (het paleis) naar Jogjakarta verhuisde lag het hier tussen de sawah’s. Regelmatig worden hier nog voorwerpen teruggevonden uit deze tijd.

Kookworkshop

Doe mee met een kookworkshop en leer de Indonesische keuken (beter) kennen. U wordt gastvrij ontvangen bij een gezin thuis en samen gaan jullie een heerlijke verse Indonesische maaltijd koken. Een unieke kans om een echt kijkje in de keuken te krijgen. Na het koken eten we samen het resultaat van onze kookkunsten. Deze workshop is leuk voor iedereen, met of zonder kookervaring. Ook kinderen zijn van harte welkom!

Geschiedenis tour

Ben je klaar om het verleden te ontmoeten? Je wandelt door de oude straatjes van Yogyakarta waar je de oude gebouwen terug zult vinden. Soms nog trots en mooi, soms verborgen en oud en verweerd en getekend door de tijd. De langere afstanden reizen we per becak.

Klik tweemaal op de foto voor meer informatie

Geschiedenis tour Yogyakarta
Becak tour
Fietstour in Yogyakarta
Indonesische kookcursus

-tip-

In de avond

Plan ook leuke activiteiten in de avond. Juist in de avond als het koeler wordt komt de stad tot leven.

Ramayana Ballet

Meer dan 200 professionele dansers beelden het eeuwenoude verhaal van Ramayana uit. Van november tot april is de uitvoering te bewonderen in een overdekt theater. In de droge periode (april -november) wordt de dansvoorstelling in de open lucht opgevoerd, met als achtergrond de verlichte Prambanan tempel. De verhaallijn is tijdens de voorstelling goed te volgen. In het theater wordt een samenvatting van het Ramayana verhaal in verschillende talen uitgedeeld. Ook op schermen is het verhaal tijdens de voorstelling te volgen zodat u niet alleen geniet van de prachtige dans in de prachtige kostuums, maar u ook het verhaal kunt volgen. Een magische avond.

Streetfood tour

Ontdek de eetcultuur en tradities van Jogja tijdens deze populaire tour. Proef het lekkerste eten en ga naar de meest favoriete eettentjes van Jogja.

Streetfood tour Yogyakarta
Ramayana ballet

De omgeving van Jogjakarta

Niet alleen de stad is mooi, ook de omgeving van Jogjakarta is prachtig. De dorpen zijn trots op wat zij te bieden hebben en onderhouden de voor toeristen interessante plekken goed. Geniet van de gastvrijheid en draag bij aan de lokale economie.

Wandelen in de bergen

Klik tweemaal op de foto voor meer informatie

Nglanggeran vulkaan Yogyakarta
Nglanggeran; Een oude vulkaan Op ongeveer een uur rijden van Yogyakarta ligt de oude Vulcano Nglangeran. De oude vulkaan Nglanggeran was actief tot 60 miljoen jaar geleden en is een van de oudste vulkanen in Midden-Java. De berg werd gevormd door oud vulkanisch materiaal en heeft twee toppen namelijk de westelijke en oostelijke piek met ... Lees meer
Merapi
Merapi Merapi beklimmen > Jeep tour > Spirituele betekenis > “Merapi” betekent “berg van vuur”, een toepasselijke naam voor deze prachtige vulkaan. De vulkaan is 2968 meter hoog. Yogyakarta ligt aan de voet van de vulkaan. Op de Merapi kan je spectaculaire jeeptours maken en genieten van de natuur. De Merapi beklimmen De Merapi is ... Lees meer

Spectaculaire zonsopgang met uitzicht op de Borobudur

Setumbu hill uitkijkpunt

Strand

Yogyakarta beachYogyakarta heeft veel mooie stranden, die niet zo bekend zijn bij buitenlandse toeristen. Geniet van de rustige en kalme stranden om te ontspannen en af te koelen in de zeebries en het water. Maar wees voorzichtig, Ratu Kidul (de koningin van de Zuidzee) regeert hier en zelfs goed getrainde zwemmers kunnen niet te diep gaan vanwege de sterke stroming. Check de kleur van je kleding voor je vertrekt… het verhaal gaat dat Ratu Kidul, de kleur groen niet mooi vindt..

Yogyakarta area

Cave Tubing in de Pindul Grot

Ten zuiden van de stad kan je op avontuur in de natuur. Op een opblaasbare band laat je je door de rivier meevoeren tot in een grot waar je zwaluwen en vleermuizen kunt bewonderen. Deze tour heeft alles: actie, natuur en gezelligheid. De omgeving is hier schitterend. Om bij de rivier te komen ga je eerst achter op een auto door de bossen richting de rivier. Op feestdagen kan het hier druk zijn.


Neem contact op en vraag naar de mogelijkheden >>>


Favoriete Hotels in Jogjakarta

De meest favoriete hotels van onze gasten in Jogjakarta zijn:


Ada Waktu

Afbeelding uit fotogalerij van de accommodatie
bron: booking.com

Ada Waktu op booking.com>>>


Java Villas Boutique Hotel

Villas Hotel Jogjakarta Booking.com
bron: booking.com

Java Villas Boutique Hotel op booking.com>>>


 Of boek een écht heritage hotel in Yogyakarta – Lees meer >>>

Heritage hotels Yogyakarta
bron: booking.com