Zoektocht naar roots in Indonesië – Een reis door uw familiegeschiedenis

Zoektocht naar roots in Indonesië – Een reis door uw familiegeschiedenis

Op rootsreis in Indonesië – bezoek uw verleden

Rootsreizen

zoektocht naar roots op Java

Veel Nederlanders hebben roots in Indonesië of Nederlands-Indië. Zij zijn er geboren of kennen de verhalen van hun familie.
Soms is het de wens nog een keer terug te keren naar het geboorteland, anderen zijn nieuwsgierig naar hun roots en willen het land van hun ouders of voorouders beter leren kennen.

Rond 1980 zijn er veel kinderen geadopteerd vanuit Indonesië. Zij zijn op zoek naar hun biologische familie, willen hun Indonesische familie bezoeken of als dit niet meer lukt, meer inzicht krijgen in hun achtergrond en de omstandigheden waaronder zij zijn geboren.
Treed in de voetsporen van uw voorouders en geef uw vakantie een extra dimensie.

Bezoek de plekken uit uw familiegeschiedenis

Een individuele rondreis met uw eigen privéchauffeur is de ideale manier om (weer) in contact te komen met uw verleden.
Een rootsreis geeft u meer inzicht in uw achtergrond. Bezoek de stad, de streek, of zelfs het ziekenhuis, waar u of uw voorouders zijn geboren, bezoek dezelfde kerk of moskee die zij bezochten, vind de plantage, het kantoor of de school waar ze werkten, wandel over dezelfde wegen waar uw voorouders zo lang geleden liepen en maak de connectie tussen uzelf en de generaties voor u.
Natuurlijk zijn veel dingen veranderd in de loop der jaren, de tempoe doeloe van de oude foto’s is voorbij, maar op een dieper niveau is er bijna altijd een gevoel van herkenning.

Het bezoeken van familiewortels is goed te combineren met een rondreis over Java en Bali. Rootsreizen zijn altijd bijzonder; de (hernieuwde) kennismaking met uw roots is een ervaring voor het leven.

Dadang Supardi is gespecialiseerd in het organiseren van rootsreizen. Hij biedt u de mogelijkheid samen met hem een persoonlijke rootsreis samen te stellen. Een uniek reisplan dat geheel is afgestemd op uw wensen.

Hoe werkt het? –>

Onderzoek ter plekke

Ereveld Pandu BandungSoms is het lastig de juiste plek terug te vinden. Straatnamen zijn gewijzigd, en er is veel bijgebouwd. Of het nu gaat om verloren familie, een kindertehuis, plantages, huizen of graven van familie, Dadang Supardi zal al zijn mogelijkheden gebruiken om de plekken of personen die u zoekt weer (terug) te vinden. Met geduld en tact, helpt hij u om aan de hand van uw aanknopingspunten (oude adressen, namen) bij de juiste personen informatie in te winnen.
Hij is betrokken, kent de cultuur door en door en weet met oog voor gevoeligheden, tactisch informatie in te winnen, zonder mensen voor het hoofd te stoten en daarmee af te schrikken. Dadang Supardi heeft een groot netwerk waar hij een beroep op kan doen. Hij respecteert uw privacy en heeft veel ervaring met rootsreizen.

Op zoek naar je roots; voorbereiding

Om de zoektocht tot een succes te maken is een goede voorbereiding van groot belang. In Nederland kan soms al informatie ingewonnen worden via archieven, die al dan niet beschikbaar zijn via internet.
Als door de digitale zoektocht niet alle vragen worden beantwoord of de nieuwsgierigheid juist is gegroeid, is het mogelijk in Indonesië, ter plekke de zoektocht voort te zetten. Soms lukt het niet meer specifieke plekken of personen terug te vinden. Het is belangrijk u ook op deze mogelijkheid voor te bereiden.
Dadang Supardi zal er alles aan doen de zoektocht naar uw roots tot een succes te maken, al is het resultaat natuurlijk mede afhankelijk van de aanknopingspunten waar u over beschikt en soms een portie geluk. Vele eerdere rootsreizigers hebben hun leven verdieping en verbreding  kunnen geven na het herontdekken van hun roots.

Zoektocht op afstand

Indien u, voordat u op reis gaat naar Indonesië, alvast informatie wenst over mogelijke reisdoelen, kunt u Dadang Supardi vragen voordat uw vakantie begint, alvast op onderzoek te gaan. Zo bespaart u tijd, en weet u wat u kunt verwachten.

Ook als u (nog) niet van plan bent naar Indonesië op vakantie te gaan, kan hij voor u ter plekke onderzoek doen. Hij zal u via e-mail of WhatsApp nauwgezet rapporteren over zijn bevindingen en foto’s sturen, indien mogelijk.

Voor geadopteerden is het mogelijk DNA te laten afnemen, als mogelijke familieleden gevonden zijn, zodat u zeker bent van uw afstamming voordat u uw mogelijke familieleden ontmoet.

zoektocht naar roots na adoptie

Contact met familie

Als u familie heeft in Indonesië die hulp nodig heeft, is het mogelijk elk jaar, met bijvoorbeeld Kerst en Idul Fitri, een voedselpakket te laten bezorgen. Een pakket dat in Indonesië wordt aangeschaft, sluit beter aan bij de Indonesische behoeften dan een pakket dat uit Nederland wordt opgestuurd. Dadang Supardi kan goed adviseren waar behoefte aan is. Een basispakket (met daarin bijvoorbeeld rijst, olie, mie, zeep etc) kan bijvoorbeeld aangevuld worden met een kadootje (bijvoorbeeld nieuwe kleding).
Van het bezoek kunnen foto’s gemaakt worden die u per WhatsApp toegestuurd krijgt, zodat u ook weer op de hoogte bent van de laatste stand van zaken.

Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden –>


De rootsreizen en zoektochten naar familiegeschiedenis worden erg gewaardeerd:

nostalgische tour over Java

Nostalgische tour over Java

We hebben zeer genoten van de vele verhalen die Pardi vertelde.
In een korte tijd heeft hij ons alles wat we wilden laten zien. Wij hebben echt vele uren in de bus doorgebracht, maar niks was te veel. Altijd even vriendelijk en behulpzaam. Zeker naar mijn ouders toe.
Pardi en Yuli krijgen van mij een dikke 10. Het was in een woord geweldig!”

Familie Janssen uit Nederland (april 2019)


Een zeer goede en betrouwbare organisatie

“We hebben een week doorgebracht op Java, met name om de adressen te bezoeken waar mijn ouders geboren zijn. Unggul was onze chauffeur en hij was voortreffelijk. Heel attent, een uitstekende chauffeur, netjes, altijd op tijd, dacht mee met alternatieven om te gaan bekijken, heel relaxed en altijd aan het lachen.
De week in Java met Unggul is heel mooi om op terug te kijken. Hartelijk dank nogmaals Unggul! En ook Pardi waarmee we mailcontact hadden, heeft alles goed geregeld.
Een zeer goede en betrouwbare organisatie waar je zeker mee door Indonesië kan rijden.”

Brenda uit Nederland (april 2019)


Geweldige vent, die Pardi!!

“Onze zoon en schoondochter hadden eerder met Pardi een trip gedaan en waren daarover zeer tevreden.
Nou, dat is ons ook gebleken. Mijn vrouw en ik bezochten in Central Java de bejaarde biologische moeder en broer van onze schoondochter. Door Pardi is dat een geweldige ervaring geworden.

De familie woont in een heel eenvoudige huisje, ze hebben nauwelijks inkomen dus de omstandigheden zijn gewoon verontrustend. Pardi adviseerde ons boodschappen mee te nemen, eerste levensbehoeften, zoals rijst, olie, wasmiddel, zeep, tandpasta en borstel. Na ontvangst nam Pardi het heft in handen en regelde de communicatie, wij beheersen de taal niet, en door Pardi als vertaler, was er een goed contact. Moeder en zoon bleken op planken te slapen, dus met Pardi naar een beddenwinkel en deze aangeschaft. Het afscheid was emotioneel, we hopen snel weer bij hen terug te kunnen keren.

De ander dag een rit van Yogyakarta naar het noorden van Central Java. Pardi stuurde de auto rustig en beheerst door het verkeer, over een beroerde weg. Ondertussen wetenswaardigheden vertellen over de omgeving, stoppen indien nodig zoals bij een veemarkt met heel veel koeien. Enorm leuk om mee te maken. Na een rit van zo’n 7 uur namen we afscheid van een geweldige kerel, goede chauffeur en een beste vent.
Volgende keer is Pardi onze chauffeur.”

Peter uit Nederland/Spanje (april 2018)


Fantastisch goede chauffeur, gids en bovendien een heel sympathieke man

“Pardi heeft met ons ruim twee weken op Java rondgereisd en dat was op alle gebieden een groot succes. Wij waren op zoek naar heel specifieke plekken uit ons familieverleden. Dankzij Pardi’s kennis van zaken en zijn speurtalent hebben wij deze locaties allemaal kunnen vinden. Daarbij voelde hij heel goed aan wat onze wensen waren op het gebied van restaurantjes en interesses. Pardi is een heel sympathieke man, met brede interesses, een goed gesprek en bovenal een uitstekend en veilig chauffeur.
Wij raden iedereen aan van Dadang Supardi’s diensten gebruik te maken!”

familie Schneider uit Nederland (december 2017)
Read more reviews