Zoektocht naar roots in Indonesië

Zoektocht naar roots in Indonesië

Roots in Indonesië

zoektocht naar roots op JavaVeel Nederlanders hebben roots in Indonesië. Zij kennen de verhalen van hun familie, zijn nieuwsgierig geworden, en zijn op zoek. Ook zijn er veel kinderen geadopteerd vanuit Indonesië. In Nederland kan veel informatie ingewonnen worden via archieven, die al dan niet beschikbaar zijn via internet.

Als door de digitale zoektocht niet alle vragen worden beantwoord of de nieuwsgierigheid juist is gegroeid, is het mogelijk in Indonesië, ter plekke de zoektocht voort te zetten. Dadang Supardi biedt u de mogelijkheid samen met hem een persoonlijke rootsreis samen te stellen.

Als u (nog) nog niet van plan bent naar Indonesië op vakantie te gaan, kan hij voor u ter plekke onderzoek doen. Hij zal u nauwgezet rapporteren over zijn bevindingen en foto’s sturen, indien mogelijk.

Zoektocht naar uw roots

zoektocht roots adoptie

Tijdens de zoektocht naar uw roots of familiegeschiedenis zal Dadang Supardi met geduld en tact, u helpen om aan de hand van uw aanknopingspunten (oude adressen, namen) bij de juiste personen informatie in te winnen. Hij heeft er plezier in mee te zoeken naar de plekken of personen die u graag (terug) wilt vinden.

Ook indien u, voordat u op reis gaat naar Indonesië, alvast informatie wenst over mogelijke reisdoelen (bijvoorbeeld verloren familie, huizen, plantages of graven van familie), kunt u hem vragen op onderzoek te gaan. Hij zal er alles aan doen uw zoektocht tot een succes te maken, al is het resultaat natuurlijk mede afhankelijk van de aanknopingspunten waar u over beschikt en een portie geluk.

Dadang Supardi kent de cultuur door en door en weet met oog voor gevoeligheden, tactisch informatie in te winnen, zonder mensen voor het hoofd te stoten en daarmee af te schrikken.


“Omdat ik op dit moment nog niet de mogelijkheid heb Indonesië zelf te bezoeken, en toch te nieuwsgierig ben geworden naar mijn biologische familie in Indonesië, heb ik Pardi gevraagd voor mij op zoek te gaan naar mijn roots. Via Whatsapp hield hij mij op de hoogte, stuurde hij foto’s en probeerde hij, met mij, de soms wat verwarrende informatie die hij kreeg, op een rijtje te zetten. Op basis van enkel het meer dan dertig jaar oude adres van mijn biologische moeder en haar voornaam, heeft hij binnen een half uur familie gevonden en ben ik in plaats van alleen op de wereld een hele grote familie, waaronder 3 broers en 4 zussen, rijker. Ik zal nooit in genoeg woorden kunnen beschrijven wat Pardi voor mij heeft gedaan en hoeveel dit voor mij betekent. Pardi heeft veel gevoelige informatie beschikbaar gekregen waar de officiële instanties mogelijk nooit aan zouden hebben kunnen komen. Pardi is geduldig en meelevend en doet ontzettend zijn best om op al mijn vragen antwoorden te krijgen. Ik ben een familie en een goede vriend rijker!”

Patricia, september 2016